Von Krahl.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
28. oktoober 2013, 20:15

Von Krahl 21 ehk Von Krahl lastakse baari sisse

Oktoobri viimasel päeval täituva 21 eluaastaga jõuab Von Krahl lõpuks ka ise vanuseni, millise oma baari sissepääsul miinimumiks kehtestanud on. 

Täie teovõime saavutamisega saabuvat totaalset vabanemist tähistab kodumaise alternatiivkultuuri häll 1. ja 2. novembril kogu oma Rataskaevu tänava labürintlikku kompleksit hõlmava kahepäevase interdistsiplinaarse festivaliga.

Festivali kolmel laval astub üles üle 70 artisti meilt ja mujalt. Teatrisaal võõrustab parimaid bände, baar ärksamaid plaadikeerutajaid.

Endise Hilpharaka poe ruumidessse kerkib EMTA tudengite audio-visuaalne installatsioon, mille raames saavad peohelide loomisesse panustada ka külalised. Juhtub palju muudki vonkrahlilikult isepärast, näiteks öised kandleseelikumängud?!

Von Krahli tehnikajuhi Enar Tarmo sõnul saavad kõik Von Krahli saalid, lavad ja kambrid enneolematu kuju ja kujunduse. Kõik laed, seinad ja põrandad äratatakse ellu, kogu maja mattub müstilistesse mustritesse. Oodata on puhast kunsti silmale, kõrvale, ihule ja hingele.

Sissejuhatavad sünnipäevapidustused algavad aga juba teisipäeval, 29. oktoobril, kui külla tuleb Von Krahli hingesugulane Lätist – Riia muusikabaar I LOVE YOU, kel omakorda 10. aastapäev tähistada.

Lõunanaabrite hea muusika saatkonna juubeli puhul pidutsevad Sons of Noel and Adrian Inglismaalt ja meie oma Odd Hugo akustilise kavaga. Parimaid sünnipäevalaule valivad Helen Sildna, Toomas Olljum, Ewert & Erki (Ewert & the Two Dragons) ja Sethh & Kostja.