TUTTAVATEL RÖÖBASTEL: Ansambel Põhja-Tallinn võttis uue albumi valmimise puhul ette piduliku trammisõidu. Täna õhtul esitleb bänd vastset kauamängivat klubis Rock Café.Foto: ARNO SAAR
Inimesed
25. oktoober 2013, 07:00

Põhja-Tallinnal valmis plaat: mõne loo sisu võib esialgu tunduda klišeelik (2)

«Lood on kindlasti sügavama sisuga. Ja need räägivad hästi palju meie elust ja erinevatest seikadest, mis on juhtunud,» tutvustab Põhja-Tallinna uut plaati räppar Jaanus Saks. Näiteks lugu «4 päeva» sai inspiratsiooni sellest, kui bändi liikmed olid neli päeva magamata.

Ansamblil Põhja-Tallinn valmis teine plaat, «Maailm meid saadab», millele on bänd keevitanud 16 lugu.

Peale selle, et värskel albumil laulab koos poistega ka ansambli uus naisvokalist Kerli Kivilaan, leiab räppar Jaanus Saksa sõnul vastselt kauamängivalt veel mitu üllatust. «Uuel plaadil keskendusime rohkem lugude kvaliteedile ja nägime palju vaeva, et neid oleks võimalikult hea kuulata,» lausub Saks.

Kitarrist Eric Kammiste peab aga vajalikuks kuulajaid uute laulude suhtes hoiatada. «Mõne loo sisu võib esialgu tunduda klišeelik. Aga tuletan ka meelde, et tegu on ikkagi räpiga, kus on sõnu rohkem, kui mõnes tavalises laulus,» jutustab ta.

«Kui sõnu süvitsi kuulata, võib see klišee maik isegi ära kaduda.»

Põhja-Tallinna linnaosas alguse saanud hiphopipunt tunnistab, et Põhja-Tallinn on nende loomingut palju mõjutanud. Kuid mida aeg edasi, seda erinevamaid lugusid nad teha tahavad. «Ei saa jääda ainult ühe asja juurde,» tõdeb Saks.