Põhja-Tallinn esitles oma uut plaati trammis loksudes.Video: Viljar Voog
Saund
24. oktoober 2013, 16:52

Põhja-Tallinna Jaanus: inimesed olid meist väsinud, tõmbusime tagasi ja salvestasime plaati (5)

Ansambel Põhja-Tallinn võttis täna ajakirjanikud trammi peale ja põrutas Põhja-Tallinna, et rääkida oma uuest plaadi „Maailm meid saadab" saamisloost.

„Meie esimene plaat lõppes nii kähku otsa. Ta sai nii palju vastukaja, oli igal pool esiplaanil ja inimesed väsisid ära sellest," selgitab Põhja-Tallinna juhtfiguure Jaanus Saks ehk Wild Disease, miks tuleb bänd oma teise kauamängivaga välja vaid aasta pärast debüütplaati.

Teine põhjus oli uue naislaulja Kerli Kivilaane bändiga liitumine: „Kuna Kerli loomingut oli väga vähe, siis oli vaja, et Kerli saaks teha midagi uut ja midagi, mis oleks „tema" rohkem."

Neiu ise uue plaadi kohta eriti sõna võtta ei taha: „Esimest plaati ma saan objektiivse kuulajana väga hästi analüüsida, aga seda teist on endal hästi raske analüüsida. Sa hakkad ikka esmalt enda laulu hindama." Küll kuulaja otsustab kvaliteedi üle, arvab Kerli.

Koos uue plaadi välja tulemisega läheb Põhja-Tallinn ka tuurile. Nii ringreisi kui ka plaadi salvestamise organiseerimine oli tavapärasest keerulisem, sest üks ansambli põhiliikmeid Kenneth Rüütli ehk Kenny on aega teenimas.

„Tema oli esimene inimene, kes uue plaadi sisse salvestas, oma salmid, ja siis tal oli väkke minek," selgitab Jaanus olukorda.

Õnneks saadakse mees esitluskontsertide ajaks siiski sõjaväest vabaks. „Aga muidu me teda ei näe ja väga kursis ei ole ka, mis ta teeb!" muigab Jaanus.

Esitlustuur algab juba homme õhtul Rock Cafest, kus on saadaval ka ahjusoojad albumid.