Koit Toome käis perega TürgisFoto: Koit Toome Facebook
Inimesed
22. oktoober 2013, 16:13

Kuula ka Koidu uut singlit "Võitleja"!

PILDID: Koit Toome puhkas Türgis (30)

Viimati nelja aasta eest puhkusel käinud Koit Toome tunnistas Õhtulehele, et suutis alles puhkuse viiendal päeval seda nautima hakata, ent siis tuli juba tagasi lennata.Natuke üle nädala tagasi saabus Koit koos kallima Kaia Triisa ja tütretirtsu Rebeccaga Türgi päikese alt. „See oli üldse esimene kord perega puhata, et Rebecca ka oli," tunnistab Koit, kelle muusikuelu on nii kiire, et üle paaripäevaste vabade hetkede näpistada ei õnnestu.

Kuigi noored plaanisid ühist reisi aasta algul, siis töökohustused jätsid Koidu ikkagi Eesti ja Kaia läks reisile hoopis sõbranna ja Rebeccaga. „Käisin viimati nelja aasta eest Toscanas ja enne seda pikemal reisil Tais, kui tantsusaate võitsin," meenutab Koit viimaseid reise.

Nüüd sai lõpuks enne kiiret aasta lõppu taas aeg maha võetud. „See oli ka viimane hetk, täiesti hädavajalik puhkus, et aasta lõpuni vastu pidada," räägib Koit. „Meil vedas metsikult ilmaga, kuigi oli hooaja lõpp. Meil oli väga lõbus, käisime jettidega sõitmas, paraseilingut tegemas ning Rebecca suureks rõõmuks sai kõik erinevad vee-atraktsiooni läbi proovitud," kirjeldab Koit oma nädalast puhkusreisi.

Ometi ei suuda Koit end välja lülitada ja tööle mitte mõelda. „Natuke ikka kiikad meili ja oled asjadega kursis. Seda enam, et me olime mõlemad ära, selle kuue päevaga tundus, et asjad kasvavad juba üle pea." Koit on kindel, et pikema reisi puhul, et saaks end korralikult välja lülitada, tuleb ülesanded teistele delegeerida. „Selline mõnus tunne, et suutsin end lõdvaks lasta, saabus viiendal päeval, kogu aeg oli töö peas," kirjeldab Koit, kellel just täna ilmus ka uus singel.

Uus singel „Võitleja" on sündinud koostöös Vahur Valgmaaga, kes on ka Koidu viimase plaadi „Kaugele siit" kaasautor. Lugu sündis üle seitsme maa ja mere, sest Vahur on juba aastaid elanud Austraalias. „Minu jaoks oli uudne kogemus interneti teel muusikat teha," tunnistas Koit. „Esmakordselt sai lugu tehtud üle Skype'i, kuna ma olen suur perfektsionist, oli alguses päris keeruline."

Kuna aastalõpp on Koidul töine, siis uue aasta algul lubab ta end stuudiosse lukustada. „Aasta lõpp on tihe, detsembrini kestab „Su nägu kõlab tuttavalt", juba planeerime ka jõulutuuri koos Alen Veziko, Rosanna Lintsi ja Luisa Värgiga, hetkel paneme kava kokku, aastavahetusel on kaks esinemist bändiga," loetleb Koit, kuid lubab, et plaat ei jää tulemata. Esialgsete plaanide kohaselt ilmub see juba tuleva aasta kevadel.