Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
21. oktoober 2013, 07:00

Tänavatantsufestivalil vihtusid hiphoppi ka 70aastased prouad (2)

Tänavatantsufestivalil JJ-Street Baltic Session tekitasid publikus ja osalejates vaat et rohkem elevust, kui kõiksugu tantsufinaalid kokku, 70aastased prouad, kes Joel Juhi eestvedamisel ühe korraliku hiphopikava ette kandsid.

Lavale tulles tervitas neid vilekoor, mis ei vaibunud peaaegu terve etteaste aja.

Nokia kontserdimaja oli pühapäeval ääreni tantsufänne täis pakitud. Baltic Sessioni raames toimus pühapäeval kontserdimajas hulk tantsuvõistlusi, kus selgitati välja eri stiilide parimad tantsijad. Kohal olid ka oma ala parimad tegijad, kes hindasid eri riikide võistlejaid.

Võistlustulle astusid USA, Venemaa, Valgevene, Eesti ja teiste riikide võistlejad. Kohati oli tükk tegemist, et end harjutavate tantsijate vahelt riidehoiuni pressida – breikarid harjutasid kavasid ja valesse kohta astudes oleks võinud rohkem kui korra tantsijalt jalaga kõhtu saada.

Vogue’i võistlejate hindamiseks oli New Yorgist kohale lennutatud maailmakuulus Benny Ninja, kes juba mitu aastat Baltic Sessioni raames trenne on andnud. Kui Benny nimi saalis välja hõigati, võttis teda loomulikult vastu kisa- ja vilekoor.

Kõik võistlused olid üles ehitatud battle-formaadis ehk poksiringi pandi kaks võistlejat, kes minuti jooksul vaheldumisi oma oskusi näitama pidid. Vogue’i poolfinaalides tantsisid võistlejad aga kaks minutit koos.

Kui kaks minutit tehtud, oli kohtunikel, keda poolfinaalides oli kaks, aeg oma soosingut näidata. Ühe märkuse tegi võistlejatele ka Benny Ninja: «Kui te peate battle’it, siis vaadake oma vastast, mitte mind.»