VÕIDUTÖÖ: «Üks käsi on must ja teine valge,» kirjeldab oma grafitit Andreas Luigas, kelle töö sümboliseerib enda sõnul võitlust hea ja kurja vahel. arno saarFoto: ARNO SAAR
Inimesed
21. oktoober 2013, 07:00

JJ-Street Baltic Sessioni parim grafiti valmis kokku 8–9 tunniga (9)

Baltic Sessionil toimus Telliskivi loomelinnakus ka projekt «Räämas seinad kunsti alla», kus eri riikide tänavakunstnikud seina peale aerosoolvärvidega pilte joonistasid.

Peale võistlejate oli kohale palutud ka külaliskunstnikke Lätist ja Venemaalt, kes samuti ühe suure seinapildi valmis tegid. Neil, kes asja lihtsalt kaema tulid, said ka ise kätt proovida – huvilistele oli üles seatud ajutine alussein, millele kunstniku juhendamisel joonistada.

Võitja oli eestlane Andreas Luigas, kelle töö sümboliseerib hea ja kurja võitlust. «Üks käsi on must ja teine valge. Selline üksteise vastu võitlemine.»

Andreas ütleb, et joonistab ka muidu enamasti karvaseid koletisi ja sealt ka võistluspildi idee tuli. Töö võttis aega umbes 8-9 tundi. «Jaotasin tegemise kahe päeva peale ära, kuna ilm oli halb,» räägib Andreas.

«Linna ääres ja raudteeäärsetes kohtades on välja kujunenud illegaalsed galeriid,» räägib Andreas.

Ta tunnistab, et vahel tuleb ette ka kokkupuuteid politseiga. «Munitsipaalpolitsei on tahtnud mulle trahvi teha, aga need korrad, kui nendega kokku olen puutunud, on olnud legaalsed tööd.»

Koht, mis on iga tänavakunstniku unistuste lõuend, on Andrease sõnul linnahall. «See on magus pind.»