PEOL: Saatejuht Reet Linna «Prillitoosi» 30. sünnipäeva tähistamisel Pirita velotrekil. Foto: ARNO SAAR
Inimesed
21. oktoober 2013, 07:00

«Prillitoos» sai 30: «Meeletult tormise ilmaga tuldi kohale!» (5)

«Vanemat elanikkonda on päris palju ja üheski kanalis ei ole sellist magasinilaadset keskealise inimese saadet. Ma arvan, et see on esimene asi, miks «Prillitoos» nii kaua vastu on pidanud. Inimesed tahavad, et nendega suheldakse ja tehakse seda televiisori läbi,» räägib saatejuht Reet Linna.

Laupäeval tähistati Pirita velo-trekil saate «Prillitoos» 30. sünnipäeva. «Meeletult tormise ilmaga tuli kohale inimesi, kes olid kõik valmis, kepid käes, kõndima minema. Nad olid väga aktiivsed, võtsid kõigest osa,» räägib Linna, mis talle peost kõige rohkem meelde jäi.

«Meil oli seal Apelsin, Voldemar Kuslap ja korralik pidu püsti pandud. Keskealised inimesed, 50aastased ja peale, on väga energilised, elavad ja elujõulised. Niisugune inimene tuleb ikka kohale, olgu tuul, torm või tulgu taevast pussnuge alla.» Reet ütleb, et pärast pidu tulid paljud ka teda tänama, et saatejuht inimesed sellise ilmaga kodust välja ajas.

Reet Linna juhib saadet kolmandat aastat. Pakkumine tehti aga talle ka kord varem, paar aastat enne, kui naine saatejuhiks sai. «Siis ma ütlesin ära, kuna mõtlesin, et ma ei ole veel nii vana, päris tõsiselt,» räägib ta. Kolm aastat tagasi sai ta aga veel kord pakkumise.

«Mõtlesin, et iga on juba selline ja töökoormus muutub ka väiksemaks. Ma ei oska kodus istuda. Mõtlesin välja, et kui saan saate teha oma nägu, siis olen väga rahul,» ütleb ta ja kinnitab, et ongi rahul.

«Mina tahtsin sellest teha koguperesaadet ja ta kipubki sinnapoole minema. Väga paljud noored inimesed tulevad ütlema, et see pole üldse enam vanainimeste saade ja sealt on nii palju õppida,» on Reet uhke.

«Mul on meelde jäänud, kui sain teha intervjuud 100aastase vanahärraga, kes küll saate eetrisse mineku ajaks läks inglite juurde ära. Aga ta oli nii vitaalne ja see oli üks mu elu suuremaid kogemusi! Ma ei ole kunagi nii vana inimesega nii adekvaatset juttu ajanud.»

Veel meenutab ta üht lugu möödunud sügisest Ida-Virumaalt pärit prouaga, kes oli oma koju Sinimägedesse teinud väga isamaalise alatooniga muuseumi.