Marek ja Artur tänavuse «Movida Corona» võitja Lucas Monèmega (keskel) Šveitsist. Foto: Erakogu
Saund
19. oktoober 2013, 07:00

Ibiza klubides kestavad Peod hommikul kaheksani (5)

Eesti diskoripaar Bombossa Brothers jõudis võistlusel «Movida Corona» esiviisikusse.

«Tavaliselt jõutakse Ibizal klubisse öösel kella ühe-kahe ajal ja peod kestavad hommikul seitsme-kaheksani. Sellele järgnevad afterparty’d, mis kestavad kuni kella 12 päeval,» kirjeldab puhkusesaare elu Marek Falgot (20), kes astus koos kaksikvend Arturiga eelmisel nädalavahetusel Hispaanias Ibiza saare parimas ööklubis Pacha rahvusvahelisel diskorite võistlusel «Movida Corona» Eesti eest võistlustulle.

«Pärast mängu tuli alati kümneid inimesi meid hea muusikavaliku eest tänama ja väga paljud hoidsid meile pöialt,» vaatas Marek Ibizal esinemisele tagasi.

Pöidlahoidmisest oli ka kasu, sest kaksikvendade koosseis Bombossa Brothers tuli 22 Ibiza finaali jõudnud diskorist esimese viie hulka. Kui kolm esimest kohta selgitati välja nimeliselt, siis seda, kes jäi neljandaks või viiendaks, välja ei öeldud.

Kõige säravamat hetke vennad neli päeva kestnud reisist välja tuua ei oska. «Terve saar on hea muusikaga kaetud, seal viibides oled justkui paradiisis ja naudid iga hetke. Ibizal on väga soe, seal on ilus loodus ja muidugi inimesed on seal kõik väga sõbralikud ja meeldivad. Kõik on alati heas tujus ja oma elu üle õnnelikud,» kirjeldasid kaksikud sealset elu.

Osalemine «Movida Coronal» andis vendadele rohkem, kui nad isegi oodata oskasid. «Me saime enda kauaaegse unistuse täide viia ehk mängida maailma ühes parimas ja tuntuimas ööklubis. Lisaks sellisele võimalusele saime väga palju uusi sõpru,» oli Marek rõõmus.

Kontakte saadi ka Pacha plaadifirmast, kellega kaksikud loodavad tulevikus koostööd teha. «Tänapäeval käivad paljud asjad teadagi tutvuste kaudu ja sel korral meil õnnestus saada kontakte lausa 20 riigist.»

Üritused Ibizal on vendade sõnul Eestiga võrreldes midagi täiesti erinevat. «Sa oled klubis ja sa naudid iga hetke, muusika on tasemel, professionaalne valgus ja eriefektid annavad peole väga palju juurde – võib öelda, et suures klubis olles tunned end kui väiksel festivalil,» kirjeldasid Marek ja Artur oma emotsioone.

Peale võistlusel osalemise väisasid kaksikud õhtuti ka ise ööklubisid ning nautisid Ibizal üles astunud maailmanimesid, nagu Martin Solveig, Fritz Kalkbrenner, The Shapeshifters, Bob Sinclair ja John Digweed.

Inimesed, kes Ibizal pidutsevad, on vendade sõnul kõige hullemad muusikafriigid maailmas. «Tavaliselt jõutakse klubisse kella öösel kella ühe-kahe ajal ja peod kestavad hommikul seitsme-kaheksani. Sellele järgnevad afterparty’d neile, kes peavad pikemalt vastu. Muuseas afterparty’d kestavad kuni kella 12 päeval välja,» rääkis Marek.