ÕNNELIK: Värske lapsevanem Keit Triisa meisterdab oma bändiga plaati ning sai paar nädalat tagasi sõrme kihlasõrmuse.Foto: Paul Meiesaar
Inimesed
16. oktoober 2013, 07:00

Lauljatar Keit Triisa kihlus: imelise vaatega hotellisviidis kihlasõrmus minu omaks saigi (16)

«Kõik oli lihtne ja armas. Läksime kihluse plaaniga Swissoteli, jõudsime imelise vaatega sviiti ning seal, 27. korrusel, ilus kihlasõrmus minu omaks saigi,» kirjeldas superstaarisaatest tuule tiibadesse saanud lauljatar Keit Triisa, kuidas ta 22. septembril elukaaslasega kihlus.

Jah, kihlus ei tulnud Keit Triisale (22) üllatusena. «Me oleme alati kõike arutanud ja koos planeerinud. Oleme mõlemad liiga kärsitud selleks, et üllatusi enda teada hoida,» rääkis Keit, et kihlus sündis vastastikuse arutluse tulemusel.

Kas ka pulmaplaanid on juba jutuks olnud? Selgub, et pulmapeo kuupäeva või suurust pole noored veel paika pannud.

«Alguses mõtlesime päris omaette abielusõrmused sõrme panna, aga nüüdseks oleme aru saanud, et meie pered ja lähedased on meile liiga olulised, et nendega meie õnne mitte jagada,» ütles Keit.

«Usun, et pulmadega pole mõtet kiirustada. Elu näitab ja ütleb, millal on õige aeg.»

Möödunud aasta juulis sündis Keidu ja tema kallima perre pisipoeg, kes sai nimeks Robin. Kuigi sünnitus kulges üsna raskelt – 3930 grammi kaalunud laps oli neiu kasvu kohta suurevõitu ning sünnitada tuli tilguti all – rääkis Keit pärast haiglast kojusaamist, et õnn, mis teda last esimest korda käes hoides valdas, on kirjeldamatu: «Korraga tundsin rahu ja tänutunnet – midagi nii imelist on raske enda käte vahel ette kujutada.»

Lapse isa ja nüüdse kihlatuga kohtus Keit tuttavate kaudu, üks ühine sõber üritas neid juba ammu paari panna.

«Lapsesaamist me ei planeerinud, kuna olime vaevalt mõne kuu koos olnud, kui tibu olemasolust teada saime,» rääkis Keit ja tunnistas, et suhte esimesed kuud olid mõlemale rasked.

«Segadus ja kahtlus hakkama saamise ees ei lubanud lapseootuse algust sada protsenti nautida. Minusugusel noorel inimesel on sellist uudist kuuldes, ma arvan, kohustuslik erinevaid variante kaaluda, vastutustundetu oleks seda mitte teha.»

Nüüdseks on väike Robin juba aastane. «Meie pisipoja on üks äärmiselt vahva tegelane. Seda õnne ja soojust, mida tema pakub, on raske sõnadesse panna. Võin uhkusega öelda, et ta on tubli ja tragi!» õhkas Keit.

Pärast sünnitust rääkis Keit, et raseduse ajal polnud vahet, kui palju või vähe ta sõi – kilod kogunesid kõigest hoolimata. «Eks minusugusele noorele tüdrukule oli see alguses emotsionaalselt päris kurnav, aga kõik läheb mööda. Laps kustutas kõik ebaolulised mured ja mõtted,» tunnistas hiljem Keit, kes võttis last oodates juurde lausa 28 kilo.

Praeguseks on need kadunud. Abiks treening ning tasakaalustatud toitumine.

«Nüüd olen enesekindlam kui kunagi varem,» õhkas Keit.

Pärast lapse sündi ei jäänud Keit kauaks loorberitele puhkama ning astus juba augustis oma bändiga Nion taas lavalaudadele. Praegugi käib bändil kibekiire töö albumi kallal, mis peaks ilmavalgust nägema novembris. Äsja anti välja ka lugu nimega «Tiibade jõud» – teine singel albumilt.

Muusika autorid on Keit Triisa ja Karl Kanter, teksti kirjutas Marilyn Jurman. Lugu räägib sellest, et uskudes iseendasse on võimalik ületada kõik takistused ning jõuda oma unistuste või armastuseni, mis annab uue jõu olla tugev ja unustada kõik, mis varem haiget tegi.