Inimesed

Kirjanikepaar Epp ja Justin Petrone pühkisid Eestimaa tolmu jalgelt (94)

LISA KOMMENTAAR

Veel Eestis16. oktoober 2013, 14:52
Petroned, tublid! Tegelt ka!! Eesti on muutumas eriti inimvaenulikuks maaks. Kui siin kaua elada, harjub selle pasaga ära ja ei saa aru, nagu põlised kohalikud lambad. Mõistlik on Eestist kõigil arukatel ja ettevõtlikel inimestel ära kolida.
...........16. oktoober 2013, 09:19
Politsei ülesanne on pidada kinni kurjategijaid,et kaitsta EW kodanikke.
Liia16. oktoober 2013, 09:13
Hea, et meie tolmu jalgadelt maha pühkisid. Pole vaja seda ameerikasse viia. Hea, et läksid, adjöö!
Lahendus...16. oktoober 2013, 03:31
...järgmistele õnnetutele: Lae maha vastavalt osariigi lubadele näiteks http://www.ny.aaa.com/~/media/Files/PDFs/Travel/International-Driving-Permit.ashx . Täida ära. Saada ära. Oota natuke kuni kätte saad. Paigalda lapsed autosse ja hakka sõitma. Aasta pärast kordad protsessi uuesti. Vallatuid kurve!
paluks15. oktoober 2013, 20:34
infot, kas Eestis tohib sõita kui juhiload on ajutiselt hoiul Soome riigis ?
15. oktoober 2013, 20:09
Esiteks teadsid nad väga hästi, et Ameerika loaga võib sõita piiratud aja. Sellel teemal oli nimelt arutlus Epu enda blogis, kui nad Eestisse kolisid! Teiseks, pole mõtet muretseda, küll nad varsti Eestis tagasi on, sest ei sobi ju ei koolisüsteem, arstid, ega ameeriklannast ämm. Vahepeal võib Epp eestlasi jällegi lõbustada subjektiivsete õudusjuttudega Long Islandilt a la mitte ükski laps ei söö juurvilju, kõik emad lähevad 2-kuuse tite kõrvalt tööle, iga ameeriklane ostab igal aastal uue auto ja teleka jne jne.
supz15. oktoober 2013, 19:33
Appike, kuidas üldse ei huvita mingid ennast pidevalt eksponeerjuad, ka petrooned. Ameerika suur ja lai, seal juba naljalt laineid ei löö. Siin aga trükitakse uudisena ära ka segadus juhilubadega. No ei meeldi.
epp15. oktoober 2013, 19:20
haritud inimene peaks seda teadma !!! ?
tõsiselt15. oktoober 2013, 16:09
Minul ei ole võimalust USA-sse minna,seega pean ükskõik kuidas ära kannatama siinsete ametnike ego. See väjendub pea igas sfääris,olgu liiklus,olgu töötukassa,arstiteenus. Mitte seda,et ma oleks mingi hull seaduste eiraja aga eestis "seadusekuulekas" on suht raske olla. Tavainimesel ei ole aega,kui ta tahab elus püsida nendes huunikuteviisi seadustes istuda,pole raha end mingil tasandil kaitsta.Tuleb lasta end ametnikel käidelda just nii nagu nemad õigeks peavad. Siin ei ole tegelikult hea elada,kui sa hiir urus ei ole aga nagu nina välja pistad,nii oled sa kohe kindlalt kuskil kehtiva seadusega vastuolus.Inimlikkust on siin vähe.
kirjutati ajakirjanduses ju, kui asi toimus,15. oktoober 2013, 15:36
et mees magas autoroolis, väikelapsed autos, kell kolm öösel ja sõitis ühest tee äärest teise. Mees ise tunnistas, et jäi magama. Mis lubasi siin veel vaja. Selge rikkumine.
Väikesed lapsed viia öisele rocckontserdile, ise magamata, siis sõita Tallinnast Tartusse ja siis kiiksuda, et tehti liiga. Anna mõistust. Kus oli ema mõistus või kogu see pere hõljub pilvedes? Kui oleks keegi vastu tulnud oleks oma laste ja vastu tulijatega kutu olnud.
Edu minekul. Lastest kahju.
195615. oktoober 2013, 14:58
Olen kuinagi elanud Järvamaal aastaid ja võin öelda,et see koht on tuntud veneajal imelike miilitsate ja nüüd samasuguste liikluspolitseinike poolest. Olen saanud trahvi selle eest,et käisin poes 500m kaugusel ja load olid kodus. Kunagi unustasin poeesisel parkimisplatsil võtmed autole ette ja auto aeti polistei poolt teise kohta. Üliviisakast Väino Neidost,kes binokliga autosid jälgis võibki lugusid rääkima jääda.
Tolerantne Eestimaa15. oktoober 2013, 13:50
Njah...Siis peab hakkama iga riigi juhilube taotlema,kui Eesti omad ka igal pool ei kehti...Auto on juba pea igal inimesel hädavajalik tarbeese,nagu kempsupaber,kuigi jah,mõni pühib P-siiani ajalehe paberiga,saamata aru,et see vähki tekitab.Kõik ei mahu ju Tallinnasse ära ja ei tahagi minna Tallinna ,kus on pudrumäed ja kraanist jookseb viina-piima,on tasuta ühistrantsport Ja Savisaar lubab Mustamäele uut kirikut..
EL-is välja antud juhiluba kehtib kindlalt vaid EL-is. 15. oktoober 2013, 13:48
Ameerikas ei tunnista sugugi mitte iga osariik EL-i lube "sobilikeks":
"Liiklus
Eesti juhiload ei pruugi kehtida kõigis osariikides. Täpsem teave: http://www.onlinedmv.com Kui juhilubade andmed ei ole ingliskeelsed, võidakse nõuda rahvusvahelist juhiluba või USA –lisa."
http://www.vm.ee/?q=node/5769
Residentidele kehtivad aga hoopiski teistmoodi "seadused" isegi EL siseselt.... ja Petroned arvavad, et on kuningad...
Seaduste mitte tundmine ei ole vabandus!!!
anti ment15. oktoober 2013, 13:46
Huvitav mitu promilli nüüd seda jama menetlenud võmmide usaldus tõsusis, kas asi vääris avalikku menetlushuvi ja kas võmmid oleksid pidanud ettenägema seadusetõket pärast karituse määramist Eesti juhuloa hankimiseks?
Minu teada ei tohi sõita kohalike lubadega paljudes teistes riikides...15. oktoober 2013, 13:38
heh15. oktoober 2013, 13:37
Mis mind paneb morjendama on see, et mitte rikkumises pole asi, asion meil asjaajamises,kus kõik justkui teevad oma asja aga keegi ei tee seda nii, et iniesel oleks mugavam ja kergem, olgu siis praegusel juhul politsei asjaajamisega, teisel juhul meditsiini jne. Meil miljon ametniku ja jumala pärast, mõned isegi teevad hästi tööd aga meil puudub absoluutselt julgus mõelda loogiliselt (loe:mitte alati seadust tähthaaval järgides) ,ja loomulikult ei julge üksi ametnik vastutada. Ja nüüd jälle vahelduseks üks eestlane jälle kaugemal.
Lugeja15. oktoober 2013, 13:15
Minge krt kas või kuu peale elama aga ärge kaagutage iga pisiasja üle. Meile tehti liiga, meile tehti liiga...
Üks pesakond hädapätakaid vähem siin.
väga hea15. oktoober 2013, 13:13
Head teed, meil oma seaduste rikkujatest küllaga, teiste maade omad mingi rikkuma oma maale.
qqq15. oktoober 2013, 13:11
Haledad kujud, autoga ei saa sõita...lähme ameerikasse. Milleks sellist tsirkust tarvis. Öelnud lihtsalt: tahame ameerikas elada ja kogu lugu. Milleks tarvis hämada.
timo15. oktoober 2013, 12:15
5315. oktoober 2013, 12:06
oh te vaesekesed küll, liiga tehti vai? kohe niikaugele pagesite?
Mõhk15. oktoober 2013, 11:50
Olen ameerikas sõitnud nädal aega. Laenutasin laenutusest auto ja GPSi ja keegi ei küsinud luba. Muuseas sealne liiklus on meiega võrreldes midagi muud. Ja bensiin on peaaegu poole odavam kui Euroopas. Vat see on tase. Banoonia -ja meie poliitikute poolt tekitatud riik kus mülkas oleme meie.
hmetal15. oktoober 2013, 11:14
maksnud siis trahv ära ja teinud load ka, olekski mure murtud.
E.15. oktoober 2013, 11:04
Aga mis me siin sõimame kordamööda, pakume parem lahendusi! Minu arvates võiks olla nii, et oleks võimalik sõidueksamit sooritada ka nn eksternina sellistel juhtudel ja seda esimesel võimalusel. Mis see trahv siia puutub, see on justkui topeltkaristus.
Aga usun, et Petronedele ilmselt oli see lihtsalt viimane piisk, mitte ainus ja peamine põhjus. Kahju, et ühed andekad inimesed meilt jälle läinud.
inimene-naine15. oktoober 2013, 11:01
Miks arvavad välismaalsed, et meil pole seadusi, et meie peame neid kummardama juba ainuüksi selle eest, et nad siia ilmuvad. Ise arvan, et too meesterahvas hakkas kellelegi pinda käima, kas kirjutas midagi või ütles midagi ja nagu hakkas kritiseerima või ütitas avaldada oma arvamusi millegi kohta. See aga ei meeldinud ja nii ta vahele võetigi. Loomulikult on meie riigis seadused nagu igas teises riigiski ja see pole nii, et meie kodanik abiellus teise riigi kodanikuga ja see on kergem asjaolu siin seaduste eiramiseks. Imelik, et Epp Perone meie seadusi ei tea, muidu aga kirjutab ja kirjutab aga niisuguseid asju nüüd ei tea. Seda enam peab trahvima, kui inimene sõidab autoga, pole juhiõigusi aga lapsed võtab veel auto peale. Vastutustundmatu käitumine.
matsu15. oktoober 2013, 10:54
Hääd teed!
Eks seadusi tuleb kõikjal järgida.
Tore on ja head teed järjekordsetele "talentidele"15. oktoober 2013, 10:12
Nii et siis Epukene läheb nüüd USA-s hoopis autokooli!?
Hämmastab see. et inimestel jätkub nahhaalsust ülbitsemiseks - rikume seadust ja õigust jääb ülegi. Politsei suhtus ju tegelikult sellesse Justinisse ülima heatahtlikusega.. Samas pani see mees oma lapsed tanki ja seadis nende elud ohtu.
Oleks tore, kui see kamp enam kunagi ei laseks "Eesi tolmul" oma jalakesi määrida.
NB! palun ärge hakake nüüd rääkima Eesi inimeste pahatahtlikkusest, et nad ei lase seaduserikkujatel oma tahtsi tegutseda!!!
mary15. oktoober 2013, 10:11
miks ma ei imesta,kui teid juba Mäos peatatakse politsei poolt,siis trahvi saate nagunii ja küll juba põhjus leitakse,lihtsalt see on selle koha eripära või seal patrullivate politseinike eripära ja hea kui saab end tähtsana näidata,võimuesindaja ikkagi
15. oktoober 2013, 09:41
ehk siis ei ole enam eesti naises epu jutte ja pilte koos lastega
kiku15. oktoober 2013, 09:28
kohe pühib minema,võtnud siis kohalike lubadega autojuht.....
Sinine reede15. oktoober 2013, 09:13
Üks lapsevanematest ei saa autot juhtida - kõva põhjus kolimiseks küll. Aga pildis tuleb olla, kuidas inimesed muidu su raamatuid ostavad.
superriik Eesti15. oktoober 2013, 09:11
Eks ole. Eesti riik ei suuda suvalisi pätte panna seadusi täitma, ei suuda leida mõrvareid ja neid kohtu ette tuua, vargad, röövlid ja narkarid jooksevad vabaltringi, siis liikluses korrektselt käituva, kuid välisriigi lubadega inimese peetimine keset ööd on ikka nõme küll. Ühesõnaga, ment lähtub sellest - kui "menetlemine" on lihtne ja kassa tuleb, siis anname minna....eriti kui sellega saab ka välistada võimaluse, et inimene saaks endale EW "legaalsed" load vormistada.
Järjekordne näide pisiriigi pisikeste aga ülisuure egoga ametnike töövõidust. Kas lähete nüüd uhkusest lõhki, saate äkki "tammed peale"?l
Mnjah15. oktoober 2013, 09:07
"Kes meid siin tunneb, seda tunneme ka meie vastu." Milleks siia sellised?
sellele kadedale pooletoobisele15. oktoober 2013, 09:06
kes siin ilmselt üksinda erinevate nimede all ilgub - küll Vahur, stay away, Juhan, mingu minupärast jne
ausalt öelda selline möla ei huvita, kuid raudne järjekindlus hakkas huvitama
mis juhtus? kas Epp põlgas ära jorhiliku mehepunni või hoopis Justin ei andnud võimalust end üle lüüa ?
kes astus valusasti sabale ja ajas kriunuma?
Mees15. oktoober 2013, 09:01
Millegipärast tundub ,et kaks vinguviiulit.....................:(:(:(
vaata15. oktoober 2013, 08:57
Kaastunnet nuruda selle eest, et seadust ei tahaks täita, no .....ma ei tea? Kui mujal on parem, mis siis ikka! OK
geograaf15. oktoober 2013, 08:41
... teisele kodumaale Ameerikasse?? Mingi uus riik Ameerika tekinud maailakaardile!Huvitav,kus see asub?
15. oktoober 2013, 08:34
Minu Abja-Paluoja on veel puudu---siis peaks see Minu lehm küll tühjaks lüpstud olema !?
Urr15. oktoober 2013, 08:31
soovitan15. oktoober 2013, 08:04
naisel seal eesti lubadega kärutada ja kui vahele jääb, siis nõuda õigust.
paindlik eesti?15. oktoober 2013, 08:03
Läks noor pere, lapsed, kellel on keerulisem jääda eestlasteks, maksumaksjad. Kahju.
Nohnii15. oktoober 2013, 07:52
Las siis lähevad. Rikkusid seadust, said karistada. Või ootavad nad, et seadused neile ei kehti?
Tore, et lähevad ju.
daah, to ei saa aru15. oktoober 2013, 07:47
Ei peagi aru saama. Niimoodi, lühidalt, et on inimesi, kes sõidavad surmatunnini Eestis Usa lubadega ja ükski ametnik ei saa küüsi taha. Ja on neid, kes hädaldavad Facebookis ning tõmbavad endale asjatut tähelepanu.
Sama oli ju USA autode registreerimisega Eestisse mõned aastad tagasi. Või see, et Soomes ei tohi sõita üle poole aasta välismaal registreeritud autoga (möirgav naer saalis)
uuri uuri ennem15. oktoober 2013, 07:36
tere, esmalit ikka uurida kas tohib v6i ei tohi s6ita! olen ise jaapanis ja algul arvasin ka et tohib s6ita kuna kuskilt eriti infot ei leidnud, ka kohalikud ametnikud ei oskand kohe vastata. 6nneks on nyyd konkreetselt siinse eesti saatkonna kodulehel see valja toodud, et eesti lubadega jaapanis s6ita ei tohi.
kohalike lubade tegemine oli tegelikult lihtne, test koosnes 10st lihtsast kysimusest, igal kysimusel oli ka pilt ja inglisekeelne t6lge juures. s6idutest on ka staazikale s6itjale lihtne, mina staazikas ei ole, seega kukkusin paari rumala vea parast esimesel korral labi. jargmise aasta kevadel saab mul aasta tais siinsete juhilubade omamisest. (kui peab uued ehk algaja load tegema siis see lihtsuse jutte ei kehti)
et eestist ainult juhilubade parast ara minna... arvane et see on jama, kattev6tmise asi pigem!!!
Valdur15. oktoober 2013, 07:09
Mida kiiremini siit sellised hädaldajad ära kaovad seda tervem saab olema meie ühiskond siin . Kui oma asjadega toime ei tulda on ju ikka kõik teised süüdi :)
pets15. oktoober 2013, 07:08
Ja pärast maksame neile , et tagasi tuua.
Kirglik monarh15. oktoober 2013, 07:00
Kross ületab kiirust mitte kehtivate lubadega ja võib edasi sõita ja isa 2 lapsega autos sunnitakse ööseks tee äärde ... Mõelge ise kuhu me jõudnud oleme
Ja siis15. oktoober 2013, 06:39
Seaduse mittetundmine ei vabasta vastutusest. Ei Eestis ega Ameerika Ühendriikides.
ZZ15. oktoober 2013, 06:27
..JUBA SEE ON TORE, ET KEEGI TULI AMEERIKAST SIIA ELAMA..AGA NEED SEADUSED..VEEL MÕISTAKSIN KUI INGLISE JUHILOAD JNE..
stay away15. oktoober 2013, 06:17
loodame, et siia enam tagasi ei tule. tõesti siiber juba sellistest humanitaar-poolpeeretjatest.
to juhmid olendid15. oktoober 2013, 06:15
Kinnitan ametlikuld oma tööalaga seotuld,et USAs pole autokoole !!! On license department kus annad nii arvuti või kirjaliku eksami ja teed ka kohe oma või tuttava autoga proovisõidu koos hindajaga. Autokool kui selline on vaid lastele 15+18 kes tahavad õppida seal raha eest 400 USA ja tänu sellele on nende autokindlustus hiljem odavam kui noortel kes lihdsalt riikliku eksami tegid,nii et mine käi kõigepealt Nutsakul ära enne kui USA kohte iba ajama hakkad,idioot
triibuline kass15. oktoober 2013, 06:14
Vägisi meenub vana ütlemine: ma ei salli trammikonduktorit, käin jala. Edu teile, kuulsad ja kummalised.
xsa15. oktoober 2013, 06:11
autot võib osata juhtida ,kuid Eesti LE ei tunne.
JUHMID OLENDID!15. oktoober 2013, 05:46
KAS EESTI JUHILUBADEGA TOHIB SÕITA AMEERIKAS???? MINUTEADA MITTE! MUL ÜKS TUTTAV KELLEL KA EESTIS TEHTUD LOAD AGA USAS PIDI AUTOKOOLI MINEMA VOT!
Ehh15. oktoober 2013, 04:21
Häbi selliste eestlaste pärast kellel puudub loogiline mõtlemine. Kas siis nn. uue hariduse saamisel antakse ka vana ära, toon lihtsalt paraleeli, ega juhiload kodakondsus pole, mida mõnelpool topelt saa olla. Aga pätluse piiramiseks see aasta nõue ju hea,, mingigi hirm inimestel, ega sopakirjanikuks olemine mingeid eeliseid pea andma
Häbi on.Teatavasti USA-s autojuhiload praktiliselt on isikutunnistuseks15. oktoober 2013, 02:54
Kuna sugulsed elavad USA-s ja perekond külastas regulaarselt kogu perega USA-d kus on vajalik oma isikut tuvastada siis halenaljakas on Eestis nõuda,et USA kodanik loobuks US lubadest.Ei kujutada ette, et näiteks ükski US diplomaat või mõni teine isik,kes viibib Eestis üle aasta hakkab USA lubasid hävitama.Kes tahab teada kuidas tegelikult elu käib see mingu lennujaama kus võib näha kuidas 5 minutiga renditakse auto igasuguste lubadega.Praktikas autoroolis politseinikud on tekitanud liikluses palju rohkem probleeme võrreldes välisriikide lubadga sõitvate isikutega."Keeniused"on lihtsalt leidnud raha väljapressimise võimaluse.O tempora o mores!
meeldib15. oktoober 2013, 02:07
hädaldajatest on tore lahti saada.
küllap nad unustavad varsti Eesti riigi olemasolugi.ameerikamaalased.
15. oktoober 2013, 00:36
See on tüüpiline eesti fenomen - ise ostate nagu hullud neid Minu-sarja raamatuid, loete ja kiidate, aga kui inimestel viltu veab, siis sülitatakse järgi ja sôimatakse. Eks kurjad inimesed ongi juba oma karistuse saanud selle kurjuse näol, mis nende hinge närib. Mina soovin sellele toredale perele rahu hinge, olen kindel, et teil läheb kenasti, olen alati teie tegemisi jälginud sümpaatia ja huviga.
Ei saa aru15. oktoober 2013, 00:35
Ma ei saa absoluutselt aru. viimane kommentaar - mis aasta vahetamiseks? ja mis kuu aega Lätisse sissekirjutus, millest uuesti ajaarvamine algab?... keegi teine siin kirjutab, et aasta aega peab minema pärast trahvi, enne kui ta Eesti load saab? Või ei saa mina millestki aru? Minul on südamest kahju, et selline seaduste rägastik on tehtud välismaalaste ja nendega abiellunud eesti talentide minema peletamiseks.
daah15. oktoober 2013, 00:22
Ei mäleta ja ei viitsi vaadata, milliste konvensioonidega USA ühinenud on. Kui ainult 1949 a teeliikluse värgiga, siis erineb ikka küll. Eelkõige on USA-s liiklusmärkide asemel tihti plekktahvlid kirjaga mingis kohalikus murdes. USA autojuht vahib pooli Euroopa või Genfi konvensiooni liiklusmärke nagu vasikas väravat. Täpselt samamoodi ei vaevu mina USA tahvlikesi lugema ja panen umbes. Teoorias peaksime mõlemad teadmisi värskendama ja kohaliku eksami ära tegema.
Praktikas pole muidugi sügavat mõtet.
Eelkõige loobib proua Epp ise ämbriga bensiini lõkkesse. Kui oli aasta vahetamiseks, siis mölligu ennast Eestist välja. Eestis elamist arvestatakse kirjest rahvastikuregistris. Võtku mõnelt Läti-Valka mustlaselt tuba üürile, 10 eurtsi kuu ja kirjutagu sisse. Kuu aja pärast kodutalusse tagasi ja aasta hakkab jälle jooksma. Käristagu nende usa lubadega kasvõi viimsepäevani välju, maria-jumalaema, selleks pole ometi vaja üle lombi pageda.
see15. oktoober 2013, 00:00
polnud nüüd mingi uudis - kes inimõigusi taga igatseb, sellel pole eestist küll midagi otsida.
hm14. oktoober 2013, 23:45
kahe otsaga värk, kas raske oli uurida kohe, kui siia tuli, et millised load ja kuidas ning täpselt Eestis kehtivad. Nüüd teevad laia zhesti - näe, neid kiusatakse. Seadused on kõigile ühesugused.
njh14. oktoober 2013, 23:27
Kummalisel kombel muus maailmas kehtivad Eesti juhiload, vahel on ehk mingi paberike juurde vaja teha- estobanaania on ikke kummaline riik :P
Ain14. oktoober 2013, 23:25
Solvumine tekkis vast sellepärast et mees pidi mitmeid tunde kuskil metsavahel koos kahe lapsega ootama kohalike lubadega autjuhti.
astra14. oktoober 2013, 23:14
edu ja õnne teile seal kaugel maal.
eesti on haige riik. läheksin ka aga olen liig vana. seeeest on mu lapsed siit lahkunud.
kallid eesti noored, olge seal, kus teil on hea ja teid armastatakse ja teist hoolitakse.
kiko14. oktoober 2013, 23:02
tegelikult kurb. lugesin alati roomuga Justini ja Epu artikleid, kenad inimesed tundusid olevat. aga edu neile usa-s ja tulge alati tagasi!
Tühisuse näitemäng14. oktoober 2013, 22:45
Rõõm kuulda, head teed!
to: to: jama jutt14. oktoober 2013, 22:44
sellepärast peabki kohalikke seadusi tundma ...äkki võib moslem siin aumõrva ka toime panna sest kodumaal see lubatud
Minu Ameerika14. oktoober 2013, 22:41
Ma olen Sinu talendi austaja.Talendid koju?
USA-on mingi vähetuntud kolkariik ookeani taga.Tema poolt väljastatud juhiload ei ole kehtivad EL suurriigis. Lisatud peab olema apostill.Kel see sõna meelde ei jää ,võib mõelda ,hapu till.
Aitäh,Epp ja Justin tegelikkusele vastavate kirjatükkide eest.Ootame 4.osa.
to: jama jutt14. oktoober 2013, 22:35
Selles asi just ongi, et 1) ei saa niisama vahetada, peab autokooli läbi tegema, 2) kui oled vahele jäänud ja trahvi saanud, siis ei saa 12 kuu jooksul sõidueksamit teha. Ma lugesin just maanteeameti infot, et endale ka seda asja selgeks saada.
Järelikult ei tohi14. oktoober 2013, 22:27
siin riigis ükski välismaalane autoga sõita. Pole ju meie juhilubasid.
jama jutt14. oktoober 2013, 22:21
Eestis on võimalik juhiluba vahetada . Annad oma usa loa ära ja saad eesti oma asemele ja seda ilma mingi eksamita. MIks seda võimalust ei kasutatud. Sellepärasyt eestist ära minna et jäi juhilubadeta vahele on mingi väga lapsik põhjendus, no nii suhkrutükk ei saa ka üks mees olla. Mul oleks häbi.
Õige otsus14. oktoober 2013, 22:20
Kõik seadust mittetäitvad välismaalased tuleks kohe ilma tingimusteta riigist välja saata
hurrrrraaaaa14. oktoober 2013, 22:20
Onia on päästetud kõvade terroristide ikke alt. Politseitöö on suurepärane ja ega siis eestlased kaeba ka kunagi kellegi peale,ei müü ega kopita.
otsitud süü14. oktoober 2013, 22:09
Mida te mukid siin seletate ja süüdistate, inimesel on olemas dokumendid, mis tõendavad, et ta oskab autot juhtida aga näed meie ahned korruptandid mõtlesid välja, et need dokumendid pole sellist värvi nagu neile meeldiks, nii, et maksa hunnik raha ARK-i maffiale ja tee õiget värvi dokumendid. Oskused pole tähtsad, suure raha eest ostetud õiget värvi paberid on tähtsad. Arengumaa...
arvan14. oktoober 2013, 22:06
mis oli jama - see, et 12 kuu jooksul pärast trahvi ei tohi inimene Eestis autojuhilube taotleda, st sõidueksamile minna (taotleda vist tohib, ma huvi pärast vaatasin ka maanteeameti lehele). Niimoodi olid nad tõesti üsna nurka aetud seisus Eestis elamiseks, kui vana luba ei sobinud ja uut ei tohi aasta jooksul teha. Lumepalliefekt. Aga mina igatahes süüdistaks siin rohkem seadusemeistreid kui loomeinimestest perekonda.
Tublid14. oktoober 2013, 22:05
Teate, ma arvan, et nii nende lastel, kui ka neil endil on USA-s parem ja normaalsem elu.
Hästi tore pere ja mingu teil seal kaugel ikka hästi.
seadust peab tundma14. oktoober 2013, 22:04
seadust peab tundma14. oktoober 2013, 22:03
minuteada aasta saab aga siis peab ikkagi kohalikud tegema niiet mida sa epp jonnid
mhh14. oktoober 2013, 21:57
kas keegi seletaks mulle lollile kuidas on id kaardi andmine seotud autojuhilubade andmisega? vastan ise: id kaarti annab kodakondsus ja migratsiooniamet, juhilube annab ark. erinevad institutsioonid. pole mõtet kisada selle üle. inimene sõitis eesti seaduste järgi ilma lubadeta.
dish14. oktoober 2013, 21:57
Või solvunud Petroned "pühkisid" äsja eesti tolmu oma jalgelt? (Mari sõnastus).
Kui see elukohavahetus mõnel nii lihtsal põhjusel käib, et pereisa sai politseilt märkuse, siis soovin lugupeetutele õnne uues kohas järjekordsele komistuskivile astumas. Maailm on suur ja lai!
ad14. oktoober 2013, 21:57
kle epp äkki uuriks mitu miili sa usas eesti lubadega sõita võid..
liiklusõpetus gümnaasiumi õppekavasse, lõpp väljapressimisele14. oktoober 2013, 21:49
ARK on aegade algusest mingi seltskonna rahapump, praegu maksavad riigile kümnise ära ja pumpavad...
juho14. oktoober 2013, 21:43
Politsei ülesanne on trahvida ja hoolitseda ka auteksamineerijate tulude eest.Üks SM asekantseler ütles ühes terevisiooni saates,et politsei ei pea kedagi hoiatama ega temaga vestlema,vaid peabki ainult trahvima.Selline kord on siinses laagris.
Juts14. oktoober 2013, 21:42
Sapised kommenteerijad vôiksid endale selgeks teha, et ei lahkutud mitte USA libadega sôitmise ja selle eest trahvi saamise tôttu, vaid kuna peale trahvi tasumist ei tohi Eestis 12 kuud uusi lube taotlema ka minna!!!! KAS TEILE EI TUNDU SEE SIIS JABUR? Minule küll tundub!
Edu Petronedele ja hoiame koos pöidlaid, et ka Eestis elu kunagi normaliseeruks ja muutuks inimlikumaks.
to toon14. oktoober 2013, 21:39
millisesse enda loetletud kategooriasse sa ise kuulud ka?
1984, Licence and Truth Department14. oktoober 2013, 21:38
See pagana lubadevärk on riigile mingi rahamasin, load peaks saama koos gümnaasiumi lõputunnistusega. Ise tegin load vene ajal, Soomes uuesti sõidu/teooria eksam, luba/ajokortti kehtib kuni 2028. Käisin ARK-is küsimas, et äkki vahetaks ümber? Ei, öeldi, tule aga jälle eksamile...
Petrones, please stay, we should fight and beat the System.
Miina14. oktoober 2013, 21:35
Head teed, õpitud abituse sündroomi all kannatavad inimesed! Seadused on täitmiseks kõigile, ole sa või Ameerikast ja seaduse mittetundmine ei vabasta selle täitmisest.
Pealtnäha justkui kirjaoskajad inimesed, aga ju see siis selektiivne. Kibestumus, millega juba mitu kuud meedias vahtu toodetakse, on tüütu ja lapsik. Minema plagamise asemel võiks ju kandideerida ja elu paremaks muuta!?
Marek14. oktoober 2013, 21:28
No ise kunagi elades USA s siis tean et seal on täpselt samasugune seadus,et kui oled kauem kui 6 kuud selles osariigis kus elad siis pead tegema kohalikud juhiload,see kehtib kõigile nii omadele kui ka välismaalastele,nii et ma arvan et ei ole siin kellelegi liiga tehtud.
14. oktoober 2013, 21:28
Peaasi, et ikka minu sarja raamatuid jätkuvalt tuleks välja:) Need on niii head lihtsalt.
Ma sain aru...14. oktoober 2013, 21:26
..tema blogist, et lahkumise põhjustas kõik juhtunuga kaasnenud jama. Selle pärast, et ta polnud teemasse süübinud, ta juba vabandas, kõrini sai muust. Aga eks igaüks tee omad järeldused, see lihtsalt minu arusaam.
piinlik14. oktoober 2013, 21:14
Läbinisti korrumpeerunud ja väljapressimisele rajatud liiklusteema tõttu lahkus eestist perekond keda peaks siin kümne küünega kinni hoidma. Nõnda saetakse oksa millel bürokraadid ise parasiteerivad. Piinlik ja häbi on, mingid parteimukid veel parastavad siin.
nii tubli14. oktoober 2013, 21:12
politseionu, kas siis ka nii tubli ollakse, kui pätid ja kurjategijad varastatud kraamikoormaga vasta juhtuvad? Muuseas, millal viimati rutiinse kontrolli käigus mingi varastatud, röövitud jne kraamikooremkätte saadi?
Ps, kas konflikt oli vältimatu, pidi ikka kohe trahvi väänama, ei tule kohe muidu und, kui pole kedagi vahele võetud jne
Ameerikas14. oktoober 2013, 20:56
Tegelikult siin Ameerikas elades ei tohi samuti eesti lubadega pikalt soita. Ja kui kooli tuled siia oppeviisaga, samuti pea kohe on vaja teha kohalikud load. See ei tohiks ameeriklasele ka p2ris teadmata asi olla ega seej2rel v2ga imestada, et Eestis n6utakse eesti juhilubasid. Asi pole mitte ainult p6him6ttes, vaid m6ned olulised asjad liikluses on erinevad.