Foto: Erakogu
Krimi
14. oktoober 2013, 12:00

Kindel! Politsei eest põgenenud õed Sõnajalad olid purjus (29)

Politsei kinnitab, et 25. septembril Saaremaal Kuressaares politsei poolt kinni peetud Siiri ja Viivi Sõnajalg juhtisid autot purjuspäi. 

Ühel tuvastati alkoholi tarvitamine tõendusliku alkomeetriga ning teisel tehti joobe tuvastamiseks ekspertiis haiglas, teatas politsei.

Tänaseks on selgunud, et haiglas võetud proov näitas alkoholi sisaldust organismis ja seda sellisel määral, mida loetakse alkoholijoobeks. Kui suur joove oli, politsei isikuandmetele viidates ei ütle. Selge on aga see, et tegu polnud jääknähtudega, õed olid purjus.

Kõik asjaolud selgitatakse välja edasise menetluse käigus.

Politsei on varasemalt kirjeldanud, et patrull märkas Kuressaares parklas sõitmas sõiduautot BMW, mis eiras sissesõidu keeldu märkivat liiklusmärki. Kontrollimisel selgus, et roolis olnud Viivil on alkoholi tarvitamise tunnused.

Naine keeldus alkomeetrisse puhumast ning nõustus joobe tuvastamise ekspertiisiks minema koos politseiametnikega haiglasse. BMWsse jäi kõrvalistmele istuma naise kaksikõde Siiri, kes kinnitas, et sõidukit juhtima ei asu, kuna oli lõunatades toidu kõrvale tarbinud õlut.

Politsei suundus sõidukijuhiga haiglasse, kus üks politseiametnikest läks naisega  koos sisse, teine aga jäi politseisõidukit parkima. Viivi põgenes. Hiljem nägi patrull õdede autot. Masin peatati, roolis oli sel korral Siiri, Viivi istus tagaistmel.Viivi autost välja saamiseks rakendasid politseinikud ka füüsilist jõudu. Hiljem väitis Siiri, et politseinik visanud ta õe maanteekraavi.