Sibyl VaneFoto: Arno Saar
Saund
11. oktoober 2013, 19:19

Sibyl Vane esineb Kiievis

Eesti alternatiivroki trio Sibyl Vane astub homme üles minifestivalil Art Meetings Kiievis.

Metropoli kontserdimajas esineb 12. oktoobril Metropoli nime kandvas kontserthallis esineb Poola ja Ukraina artistide kõrval ka meie Sibyl Vane. Art Meetingsi minifestivali raames valitakse Ukraina esinejate seast üks kollektiiv, kes saab võimaluse esineda Poola ühel suurimal muusikafestivalil Asymmetry 2014.

Ukrainas üles astuv Sibyl Vane võitis samale festivalile esinemisvõimaluse suvel Tallinnas Patarei Kultuuritolmul toimunud finaalkontserdilt. Seekord minnakse Kiievisse korraldajate endi palvel, et tutvustada ka Ukrainas Eesti muusikat.

„Asymmetry festivali Eesti konkursi finaali tase oli muidugi väga kõrge. Sinna pääsesid lisaks meile veel väga omanäolised artistid nagu Argo Vals ja Evestus. Meie jaoks on see võit äärmiselt oluline ja suur tunnustus," ütles bändi laulja ja kitarrist Helena Randlaht.

Sõit Ukrainasse on üks osa Sibyl Vane sügisesest tuurist, mille käigus antakse kontserte veel ka Soomes ja Rootsis. Käesoleval sügisel möödub aasta bändi debüütplaadi ilmumisest. Plaati on esitletud poolesaja kontserdiga Eestis, Lätis, Leedus, Soomes ja Rootsis.