US ALGUS: Birgiti esitatud eurolaul kandis pealkirja «Et uus saaks alguse». Ja tema enda aasta on läinud nimelt selle laulu tähe all: kauased elukaaslased Indrek ja Birgit kolisid tänavu oma uude koju ning ilmavalgust nägi nende esiklaps. Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
10. oktoober 2013, 07:00

«Oleme terved ja tunneme end väga hästi ja õnnelikult!» (21)

Birgit Õigemeel ja Indrek Sarrap said üleeile pisipoja.

«Kõik on hästi, oleme terved, sünnitasin loomulikul teel ja tunneme end juba väga hästi ja õnnelikult!» rõõmustab verinoor ema Birgit Õigemeel Õhtulehe õnnitlussõnumile vastates. «Nime ei ole veel ära otsustanud, teeme seda lähipäevil.»

«Mäletan, et juba lapsepõlves mõtlesin: kui saan 25aastaseks, tahaksin saada ka oma esimese lapse – ja nii läkski,» rääkis Birgit Õigemeel Õhtulehele mõni nädal tagasi, oma 25. sünnipäeva künnisel.

Üleeile sündis Birgiti ja tema elukaaslase Indrek Sarrapi perre pisipoeg.

Tänavu Eestit Eurovisioni lauluvõistlusel esindanud Birgiti lapseootus sai teatavaks märtsis. Tulevane ema ütles siis ERRile, et see on imeline, kuid isiklik sündmus ja «seetõttu ei soovi me sellest nii vara suurt numbrit teha». Indrek Sarrap leidis, et on harukordne kokkusattumus, et eurolaval esitatud laulgi räägib uuest algusest. «Kolisime just sisse ka oma uude kodusse, nii et uut on meie elus tõesti palju,» ütles Indrek.

Birgit ise sai oma õnnistatud seisust teada jaanuari lõpus. «Mitte et me pole last tahtnud, aga ma mõtlesin, et sellega läheb aega. Ju siis nii on vaja – ma ikka usun, et keegi kõrgemalt poolt juhib meie elu,» rääkis ta aprillis Eesti Päevalehe laupäevalehes LP.

Tegelikult on laulul «Et uus saaks alguse» üldse palju lastega pistmist.

Mihkel Mattisen kirjutas Birgiti euroloo sõnu ajal, kui oli teada saanud, et tema kallim Polina ootab last. «Ta küll ise ütleb, et ei, selles loos ei pannud ta sellest tundest midagi sinna. Mina olin lõpuks see, kes ütles, et need on need õiged sõnad, ja ma kuidagi nägin seda, et Mihkel on oma uuest elust midagi sinna sisse pannud. Ja muidugi sellel hetkel mina veel muidugi ei teadnud seda, et ma lapseootel olen!» räägib Birgit, et ilmselt juhtis teda toona naiselik vaist.

Kui Birgit mais Malmösse Eurovisionile sõitis, räägiti tema lapseootusest palju. «Nüüd viimastel päevadel olen ma teda alles tundma hakanud. See on küll selline naljakas kokkusattumus, et just sellel hetkel, kui tähtis päev hakkas lähenema, saabus ka just see aeg, kus tema hakkas liigutama või mina hakkasin tundma,» rääkis ta toona, et tundis lapse liigutusi esimest korda enne poolfinaali, ent tõdes samas, et võib-olla olid siin mängus siiski ema närvid, mitte juhus. Mitmed ajakirjanikud pärisid lauluvõistlusel Birgitilt ka lapse soo kohta, kuid seda ta avaldada ei soovinud. «Ma ei ole seda kellelegi öelnud, aga eks see tuleb varsti kuskilt ikka välja,» ütles Birgit Eesti meediale.

Hiljem selgus, et ühel pressikonverentsil ta ütles, et ootab poega. Ajakirjanik rääkis Birgitile, et paljud artistid, kes varem rasedana Eurovisioni lavale astunud, jõudsid päris kaugele. «Kas sa oled rahulikum ja lõõgastunum, teades, et laps sünnib sügisel?» küsis ajakirjanik.

«Jah, ma usun seda, mul on palju energiat,» vastas Birgit.