Foto: Erakogu
Saund
9. oktoober 2013, 15:46

Nele-Liis Vaiksoo kogub sooloplaadiks raha interneti kaudu (9)

Muusikalilaulja Nele-Liis Vaiksoo (29) loodab ühisrahastusplatvormi Hooandja kaudu heade inimeste abiga koguda 3500 eurot, et välja anda ammu unistatud sooloplaat. 

Hooandjat kasutab ta rahakogumiseks sõprade soovitusel, kes soovitasid projekti veebikeskkonda üles panna ning vaadata, kas on inimesi, kes Nele-Liisi plaadi valmimisel toetada sooviks.

Kogumise eesmärgiks on Nele-Liis seadnud 3500 eurot, kuigi see summa pole kindlasti piisav, et plaat välja anda, aga alguse teeks see lahti.

"See projekt on mulle endale väga suure tähendusega ja Hooandjas ongi ta üleval sellepärast, et inimesed, kellele mu plaat korda läheb, saaksid mind toetada."

"Plaadi mõte on mul peas olnud juba 10 või 12 aastat," tunnistas Nele-Liis, kellel on 28. novembril täitumas päris esimesest muusikalikogemusest 15 aastat ja just see on põhjuseks, miks ta oma lemmiklaulud lõpuks plaadile tahab kõrvetada.

"Mulle on ka varem seda ideed pakutud ning rullitud ühest ja teisest otsast, ent varasemalt on sellest lõplikust tõukest ning "jah" sõnast midagi puudu jäänud," nentis Nele-Liis. "Praegu tunnen, et on õige aeg see asi ära teha, sest olen piisavalt küpseks saanud."

Praeguseks on 54 hooandjat Nele-Liisi plaati toetanud 1153 euroga. Laulja ise on toetajate arvuga väga rahul.

"Kui esimene toetaja oli andnud oma esimesed kümme eurot, siis ma olin juba väga tänulik. Ma olen tänulik kõigile nendele 54le inimesele, kes on raha andnud, ja ka neile, kes on seda projekti Internetis jaganud ja hea sõnaga toetanud ning nõu andnud."

Plaadile tulevad laulud valib Nele-Liis selle järgi, millised lood talle endale kõige rohkem meeldivad.

"Ma arvan, et see plaat ongi kokkuvõttes läbilõige minu enda lemmikmuusikalidest ja lemmiklugudest," selgitas ta.

Kui Hooandja kaudu raha kokku ei tule, siis kindel "plaan B" Nele-Liisil veel puudub.

"Elan praeguses hetkes, tegelen selle plaadiga, eks ma siis mõtlen edasi, mis juhtuma hakkab, kui seda raha kokku ei tule. Tahaks väga loota, et see plaat ikkagi ilmub."