Laulja Dave Benton käis laupäeval koos perega Viimsi uut spordiklubi uudistamas. Treener Ave Lao juhendamisel proovis Dave treeeningumasinaid. Isa ponnistusi jälgib Bentoni tütar.Foto: TIINA KÕRTSINI
Inimesed
8. oktoober 2013, 07:00

Dave Benton: kõhulihaste treenimist läheb mul eriti vaja (4)

«Kõhulihaste treenimist läheb mul eriti vaja,» naeris laulja Dave Benton, kes käis koos perega Viimsi spordihallis Eesti esimese ja ainsa ööpäev läbi lahti oleva spordiklubi avamisel.

Benton proovis uues spordiklubis treeninguseadmeid, millega õpetati talle õla-, jala- ja kõhulihaste treenimist. Siiani hoidis laulja ennast vormis iga päev jalutamas käies, kuid plaanib nüüd spordiklubis käima hakata. «Seal on hea atmosfäär – lähen sinna kindlasti veel,» ütleb ta.

Võib juhtuda, et Benton satub treenima abikaasa Marise käe alla, kes on klubi Viimsi Sport üks treenereid. Mida arvab Maris kui professionaalne treener, kuidas mõjub öine trenn inimese kehale? «Inimesed on väga erinevad ja nii on ka nende keha reaktsioon sellele. Eks kõik oleneb ikka inimese enda päevaplaanist ja kellaaegadest, kui ta midagi teeb,» räägib Maris.

«Mõni ju töötab ka öösiti.»

Klubi peatreeneri Mart Poola sõnul tuli idee pakkuda treenimisvõimalust ka öösiti välismaalt. «Nii Suurbritannias kui ka USAs on sellised spordiklubid väga populaarsed ja pakuvad inimestele ka head alternatiivi minna trenni just siis, kui selleks enim aega on,» räägib Poola.

See on soodsaim võimalus trenni teha. Öösiti saab Viimsis käia isegi rühmatreeningutes, kuid seda mitte lihast ja luust treeneri, vaid virtuaaltreeneri juhendamise abil. «See tähendab, et on saal, vahendid ja virtuaalne treeningukava, mille järgi saab osaleda Body Pumpi, Zumba, Body Vive’i, Body Combati või CXWORXi treeningutes,» lausub spordiklubi tegevjuht Georgi Skorobogatov.

Treenida saab jõusaalis, rühmatreeningute saalides, spinninguruumis, vaipkattega tenniseväljakutel, sulgpalliväljakutel ja mängida võrkpalli, korvpalli, saalihokit jt.