Foto: ERR
Tele
7. oktoober 2013, 12:51

ETV uus sari "Üheksandikud" näitab koolielu Kuristiku gümnaasiumis (1)

12. oktoobril algab ETV ekraanil sotsiaalse kõlapinnaga dokumentaalsari "Üheksandikud" Tallinna Kuristiku gümnaasiumi 9. b klassi õpilaste koolielust.

Telekaameratega käidi Kuristiku koolis kohal terve õppeaasta vältel, eesmärgiga tõestada, et viis tipp-pedagoogi suudavad halva õppeedukusega noori motiveerida paremini õppima. Sarja jooksul tuuakse välja hariduselu eri tahud: millised probleemid on õpetajatel, mida mõtlevad ja tunnevad õppurid.

"Meie soov on anda lootust halval järjel olevatele õpilastele ning näidata õpetajatele, et nende elukutset hinnatakse ning õpetajate töö läheb tegelikult kogu Eestile korda," rääkis saate produtsent Toomas Luhats. Tema sõnul pole õpetaja pelgalt inimene, kes annab pedagoogilistele juhendite järgi oma ainet hästi, vaid, nagu sarjast nähtub, on valmis tegema rohkem kui temalt oodatakse ja valmis astuma lisasammu selleks, et õpilast aidata.

Saate toimetaja on Piret Jürman, režissöör Kertu Köösel, operaator Kristjan-Jaak Nuudi, helirežissöör Priit Perend, produtsendid Piret Eero ja Toomas Luhats.

"Üheksandikud" valmib hasartmängumaksu nõukogu, sihtasutuse Eduko ja Eesti Rahvusringhäälingu koostöös. 12osaline doksari põhineb Rootsi teletootja STRIX Television formaadil "Class´07".

ETV eetris laupäeviti kell 20 alates 12. oktoobrist.

Igale telesaatele järgneb vestlussaade Vikerraadios, kus Toomas Luhats ja Meelis Süld arendavad kõlama jäänud teemasid edasi. Koos raadiokuulajate ja stuudiosse kutsutud külalistega otsitakse lahendusi hariduselu üldisematele väljakutsetele; väärtustatakse ja analüüsitakse õpetaja ametit. Avatud on otsestuudio telefon ja internetikommentaarium facebook.ee/uheksandikud. "Üheksandikud" on Vikerraadio eetris laupäeviti kell 21.05 alates 12. oktoobrist.