TUND AEGA VAEVA: Krista Lensin paistis sätendava lipuvärvides pääsukesega kõigi peokülaliste seast silma. Kuigi rahvuslinnu maalimisele kulus meigikunstnikul terve tund, tuli see hiljem kergesti maha. «Seepi ja vett, ja läinud see oligi,» ütles Krista pärast pidu. Foto: Arno Saar
Inimesed
7. oktoober 2013, 07:00

TV3 video!

TV3 kostüümipidu: Adermannil hobusemask, Lensini kaelal pääsuke (8)

Et TV3 telehooaja avapeo stiil oli uuest telemängust «Me armastame Eestit» inspireeritult isamaaline, domineerisid külaliste rõivastuses lipuvärvid, kuid ära oli kasutatud ka rahvariideelemente, sõlgi ja kirivöösid. Õhtu tähena paistis silma Kroonika peatoimetaja Krista Lensin, kelle kaela ehtis sinimustvalge suitsupääsuke. 

«Kuna ma ei ole kindlasti undrukutüüp ega linalakkneiu välimusega, lahendasin õhtu teema omamoodi – kasiinosse sobiva kaabu ja rahvuslinnuga,» põhjendas Krista, kes lasi oma kaelale pääsukese joonistada meikar Evelin Kuldkepil. «Pusisime tund aega ja nalja sai palju, sest enne kui kujutis hakkas meenutama pääsukest, oli mu kaelal kõhetu mehike, siis laiaõlgne mees ja alles lõpuks hakkas see kogu ilmet võtma.»

TV3 võttis viimast Reval Park Hotelist & Casinost. Oktoobri lõpul see suletakse ja asemele kerkib Hiltoni luksushotell. Kutsutud olid kuulsad eetrinäod, telešõudes osalenud tegelased ja kanali koostööpartnerid.

Saabujate silmad ajas üllatusest suureks neid ukse juures tervitanud TV3 avalike suhete juht Annely Adermann, kes oli pähe tõmmanud hobusemaski. Kui tema punased juuksed poleks maski vahelt välja paistnud, polekski kohe aru saanud, kellega tegu, sest silmad välja ei paistnud ja hobusekoon summutas ka tema häält. «Telemängu «Me armastame Eestit» stuudios on olulisel kohal hinnatud koduloom lehm.

Kuna seoses pakiliste töökohustustega ei jõudnud ma lehmakostüümi hankida, lahendasin olukorra viimasel hetkel spontaanselt hobusemaskiga, sest ka hobune on eestlaste seas hinnatud targa ja tööka loomana,» selgitas Adermann. «Tundub, et glamuurses õhkkonnas tekitas säärane lähenemine põneva kontrasti ning lõi saabuvatele külalistele juba uksel sobivalt koduse meeleolu,» jäi ta valikuga rahule. «Tõsi, hobuse sõõrmetest avanev vaade oli veidi piiratud ja mingil hetkel hakkas palav,» möönis ta. «Kuid ebamugavuse kompenseeris rõõm ja üllatus saabujate silmis.» Kui tervitustseremoonia läbi, vahetas ta hobusemaski ja punasel põhjal rahvariideseeliku mustvalge ringja mustriga õhtukleidi ning sinise käekoti vastu.

Peokülaliste meelt lahutasid Liis Lemsalu ning Tanel Padar & The Sun, kellele klahvpillimängija Tomi Rahula värske abikaasa Anni lava ees näppu visates kaasa elas. Lõbusas tujus Anni ütles, et on küll paljudel bändi kontsertidel käinud, ent pole varem lava ette rokkima läinud. Aega sai viita pokkerilauas harjutades ning kõvematele käppadele oli avatud ka päriskasiino, kus pärast südaööd sai näha varieteeprogrammi.