SÄRTSAKAS NAGU VESKI: Ott tunnistab, et mõnikord paroodiat tehes kipub asi ikka üle piiri minema. «Kõige keerulisem ongi parodeerida maitsekalt,» lausub ta. Foto: TV3
Inimesed
5. oktoober 2013, 07:00

Ott Lepland tegi Anne Veskit: mul soovitati vähem vehkida (19)

«Anne Veski on särav artist, aga tema hoiakud ja liigutused on suhteliselt minimalistlikud. Seepärast kippusin algul proovides kõiki tema videotest nähtud žeste ära kasutama. Kuid juhendaja Andrus Vaarik soovitas mul vähem vehkida,» räägib Ott, et estraadilauljat maitsekalt parodeerida oli päris raske.

Telešõu «Su nägu kõlab tuttavalt» alustab oma teist hooaega juba homme õhtul. Mõned päevad tagasi avaldati ka saate esimene paroodianumber – selleks on Ott Leplandi kehastumine Anne Veskiks.

Oti sõnul on näitlemine ja kellegi teise rolli asumine alati tema salakireks olnud, kuid naise parodeerimine ja kontsakingade kandmine on talle siiski esmakordne kogemus. Kui Ott kuulis, et tema esimeseks ülesandeks on vastassugupoolt parodeerida ning eriti veel armastatud lauljannat, tundus see talle paraja pähklina.

«Selles mõttes on väike risk, et seda tuleb teha võimalikult väärikalt – mitte üle panna,» sõnab ta.

«Mul on Anne Veski vastu väga suur respekt, kuna ta on ääretult tore ja soe inimene. Algul oli selline kerge aukartus, aga kui proovid juba peale hakkasid, siis läks esimene ehmatus üle.»

Kõige keerulisemaks peab Ott Veski paroodia juures seda, et kõik jääks maitsekuse piiridesse. «Esiotsa vehkisin proovides ikka kätega, aga siis soovitas Andrus Vaarik mul natukene ennast tagasi hoida – pole vaja nii palju hüpata ja karata. Kuid ega ma ise päris täpselt ei teagi, kuidas see mul välja kukkus. Täitsa huvitav oleks saadet vaadata,» lausub Ott, kellele paroodia salvestamise hetk väikese närvi ikkagi sisse lõi.

Ta arvab, et esimeseks paroodiaks harjutamine võttis tal aega umbes kaks nädalat. «Tegelikult olen ma Anne Veskit aastate jooksul päris palju nägema juhtunud. Tal on väga kindlad maneerid, isikupärane hääl ja lavaline olek ning need olid mulle juba varem meelde jäänud. Kui sain aga teada, et pean teda parodeerima, hakkasin videosid uuesti läbi vaatama ja kõike nii-öelda meelde tuletama,» jutustab laulja.

Veski jäi väga rahule

Päris hommikust õhtuni Ott rahvusvahelise staari videoid siiski ei vaadanud, kuid mõnel õhtul pühendas neile tunnikese või veidi rohkemgi. Tema meelest moodustabki suurema osa õppimisest artisti kontsertide vaatamine. «Kõigepealt tuleb endale selgeks teha parodeeritava põhiline miimika, liigutused ja žestid ning alles siis keskenduda häälele,» arvab ta.

«Hiljem laulu- ja tantsuproovis pannakse need kaks asja juba kenasti kokku.»

Suureks katsumuseks oli Otile ka esimest korda kontsakingadega käimine. «Algul toodi mulle kahed kingad: ühed olid päris peenikeste kontsadega ja teised jämedamatega. Esimestega kippus see konts ikka kogu aeg jala alt ära kaduma, aga teiste kingadega sai juba täitsa kenasti liikuda. Õnneks on Anne laval heas mõttes diivalikult väljapeetud – ta ei tee kunagi üleliigseid liigutusi,» räägib Ott, kes rõõmustab, et ta etteastes päris tantsima ei pidanud hakkama.

Küsimuse peale, kelle parodeerimist Ott enim kardab, nimetab ta kohe enda suurte iidolite nimed. «Aukartust tekitavad kindlasti Elton John, Tõnis Mägi ja Ivo Linna. Eks neid on veel, aga kui ma peaksin nendest kedagi parodeerima, siis võtaksin ma asja kindlasti väga tõsiselt,» ütleb ta.

«Parodeerijal ongi tegelikult kaks võimalust: kas võtta asja tõsiselt või huumoriga. Ning nende puhul ei läheks ma kindlasti nalja tegema, vaid hoiaksin tõsist joont.»

Veski on juba Oti paroodiat näinud ja jäi sellega väga rahule. Saadet «Su nägu kõlab tuttavalt» peab ta üldse üheks raskemaks teleprojektiks ja hoiab seetõttu kõikidele osalistele pöialt.

«See karakterisse minemine pole kunagi lihtne ja seda ei saa ülejala teha,» selgitab lauljanna.