Saund

Hu? laululooja: eesti keel on liiga väike (35)

LISA KOMMENTAAR

7. oktoober 2013, 15:56
to: depressivne väikelinn
Õpi ise ka veidi kirjutamist
t.7. oktoober 2013, 14:50
aga palun seleta rumalatele, miks siis on eestlasel eesti keeles keeruline kirjutada? põhjused on vist ikka eeltoodud kommentaarides )) lahja sõnavara, kitsas, silmaring, nadi väljendusoskus. kolmanda klassi laps suudaks ka ilusama ja arusaadavama lause (fraasi) moodustada, kui "keel on väike". keel saab olla rikkam või vaesem, vähem või rohkem kõlavam, kergemini või raskemini omandatav. keel ei saa olla "väike". see väljend on juba olemuslikult ja ka keeleliselt ülimalt väärakas. samamoodi ei ole inimesed kõrged ja majad pikad,
Leslie7. oktoober 2013, 11:58
ma pole mitte kunagi midagi sellist öelnud, see on ajakirjanike fantaasia... eesti keel on väga ilus, see on vaid järjekordne näide, kuidas lihtne mõttetera kontekstist välja rebides keerata millekski selliseks, et teil oleks mind hea siin peksta oma kommentaaridega... minu mõte oli, et eesti keeles on kirjutada keeruline, kuna ma olen väga enesekriitiline... a noh keda huvitab, andke kuuma
Liis6. oktoober 2013, 21:23
Toriseja6. oktoober 2013, 12:01
Nüüd ma saan aru, miks suurem osa noori eesti keelt anatoomiliste terminite kasutmisega pidevalt rikastavad...
6. oktoober 2013, 09:02
Ma ei ole inglise keelt õppinud ja pole seda ka kõnekeeles kuskil omandanud. Nüüd, kui on palju ingliskeelset teksti mitmes asjaajamises, pean sõnaraamatu kätte võtma ja sealt selgust saama. Väga raske on eestikeelset õiget sõna leida ühele ingliskeelsele sõnale, sest tähendusi on kümneid erinevaid eestikeelseid sõnu!
see ju keelepilastamine 6. oktoober 2013, 07:39
no kui räägitakse kogu aeg datima ja shoppama ja aetaske sselliseid inglise ja eesti eele sega sõnu suust väja siis ju enam ei teagi mis keelega tegu ning tundubki et eesti keel on väike ja lame
Rix6. oktoober 2013, 06:04
Mis kuradi klounikari see veel on.
Laurentius5. oktoober 2013, 20:10
Kallis Laasner.
Inglise keel on küll auväärne ja laiaulatuslikult kasutatav kuid kahjuks seda mitte rokkarite loomingus. Fu..k ja ass on teie sõnad mis annavad tõepoolest palju tõlgendusi. Kuulake enamuse maailas laineid löönud muusikalugude sõnu- mõttetus sõnamulin millel nagu polegi sisu.
Eesti keel võib tõesti tunduda liiga keerulisena inimestele, kel vaid FU..k on tähenduslik.
realist5. oktoober 2013, 18:51
kui ma "esimese miljoni teenin", siis kngin vaesekesele
Eesti keele seletav sõnaraamat I-VI köide
http://www.apollo.ee/eesti-keele-seletav-sonaraamat-i-vi-koide.html
ei no5. oktoober 2013, 18:34
äkki oled sina liiga loll mitte eesti keel väike. idikas
kaevukaevaja5. oktoober 2013, 18:19
jah...5. oktoober 2013, 16:06
Eesti keel on suur, kui seda osata kasutada.
Inglise keel on palju "väiksem" Sõnadel pole sisu, tunnetust, ega olemust. Vaid bligin-blagin.
iga5. oktoober 2013, 15:26
uus laul on mingi elu üle vinguva teemaga, gutsi kotti oli lahe aga aitab juba
Noojaah5. oktoober 2013, 15:21
eks sel ütlejal ole kaks häda.
Esiteks.
Eneseväljendamise jaoks on eesti keele oskus korraga liiga vilets ja liiga hea. Vilets, sest ei tunne keelenüansse ega oska neid kasutada. Eks poeetiline anne ole ka nõrgavõitu.
Liiga hea, sest mingil tasemel ta keelt oskab, sel piiratud tasemel mõistab sõnade tähendust ja seoseid ning oma looming tundub samal tasemel kulunud ja tuttav.
Teiseks.
Inglise keele oskus on puudulik. Tänu puudulikule keeleoskusele ei tunne ta inglise keele sõnade tähendusi ega seoseid ning omistab neid oma ettekujutuse järgi.
Nii talle siis näibki, et inglise keel on suurem ja vabam.
Inglase jaoks kõlab tema ingliskeelne looming heal juhul huvitava keelelise eksperimendina. Halvemal juhul kutsub esile varjamatu irvitamise nagu ühe meie laululoojaga juhtus. Enamasti ei kutsu midagi esile, sest kõik tähendused ja seosed on tüütuseni ära kulutatud.
On täitsa tavaline, et oma inglise keele oskuses ollakse kindlad, kuid ei tunta konteksti ega sõnade tähendusi, mis sõnaraamatutes on tagapool esimest positsiooni.
Veel vabam oleks luua keeles, mida üldse ei oska. Ükski tähendus ei kummita ega piira.
leo5. oktoober 2013, 14:44
Keeleteadmised, sõnavara võib olla väike, aga eesti keel on suur. Küsimus on subjektiivsete teadmistes ja oskustes.
Ettepaneks suurele egole5. oktoober 2013, 13:11
Kuna ilmselt on " n.n. suur laululooja" omandanud piiratud sõnavara, siis poletal ju vahet, kas ta Ellotska Inimsööja stiilis kasutab mõminat : äh, oh, mõh jne eest või muus keeles. Eks andeka ümisejana proovigu siis suulus, manariini, tongi või muus keeles mõmiseda. Egas suurt laulu loojat tohi piiratud keelekestega ahistada!!!
metalhead5. oktoober 2013, 12:56
sellist jama ei viitsi isegi kommenteerida...
depressivne väikelinn5. oktoober 2013, 12:53
Nojah, kui keeleoskuse tase lubab oma kõige populaarsemas laulus kasutada sõna KUHUGILE, siis on see keel tõesti väike, nii väike, et seda ei viitsi isegi ära õppida.
friedrich5. oktoober 2013, 12:51
Laulmisega on nii et mida lühemad keeles sõnad on (silpide poolest), seda parem on laulusõnu teha
kolla5. oktoober 2013, 12:48
miks mitte HUI,selles keeles sõnu nagu muda.
hetzer5. oktoober 2013, 11:59
Väike ikka. Oluliselt väiksem, kui mõne mehe ego. Aga äkki õpiks eesti keele hoopiski korralikult ära? Loeks häid raamatuid, tutvuks murrete, folkloori ja slängiga? Pole mina eriline räpi austaja, aga eestikeelsete räpparite tekstid on kordades andekamad ingliskeelsetest.
oi,kui nõme5. oktoober 2013, 11:43
avaldus.oi-oi-oi,KUI nõme.pealegi pole see tõene.inglise keel on eesti keelega võrreldes üks lihtne keeleke.eesti keel on märksa vanem ja keerulisem.
üleväärsuskompleksis moodne rahvusevaba inimene väljendas oma seisukohta.
kas see on seda väärt,et eraldi uudist teha?
Eesti mees5. oktoober 2013, 11:40
Lugeda tuleb nooruses rohkem raamatuid ja tarkade inimestega suhelda - siis jätkub sõnavara ja mõisteid pikkadeks aastateks. Seda on lihtne kontrollida - otsi mingile väljendile või sõnale näiteks 10 -15 teistmoodi ütlemist. Kui sellega hakkama ei saa, siis võib järeldada, et Sinu niigi väiksest ajumahust on täidetud vajaliku mõiste- ja sõnavaraga tühine osa. Vaatenurgad ja kriitiline lähenemine on sellel projektil muidu OK.
mumm5. oktoober 2013, 11:39
orja mentaliteet. välismaal on alati parem, rikkad riigid on need õiged kohad kus elada, õlle nimedeks saksa nimed, perekonnanimed ja eesnimed kah saksa või inglisepäraseks. eriti haige on koolidele need välismaa nimed panna (nagu tartus), lapsest saadik tuleb vallutaja rahvast kummardama õppida. kinnisvara enam ei müügi kui kvartali või suurema hoone nimi pole mingi lääne-euroopa keeles. jutukates, sms-ides ja muidu tavakõnes vohab ingliskeelsete sõnade ja lühendite kasutamine, tihti asjatundmatult.
eesti keel ei ole väike, hoopis inglise oma on. pool sõnavarast on laenatud ladinakeelest (iroonia: kunagine brittide vallutaja rahva keel!).
aga ehk hoopis eestikeelne turg on hu-le liiga väike et rikastuda lauldes?
Töötab !5. oktoober 2013, 10:58
Aga laula Lenini keeles, vene keeles, kullakene ...
t.5. oktoober 2013, 10:50
keel on väike??? ainuüksi sellist fraasi annab välja mõelda. suurel loojal on lihtsalt olematu sõnavara, raamatud ei olnud selles peres ilmselt aukohal. millegipärast kahtlen, et mees muudes keeltes palju osavam on. soovitus geniaalsele muusikule, kutsu rändvee kampa (tüüp teatas ka hiljaaegu, et eesti keeles on vähe sõnu) ja pange oma kodinad kokku ning minge laia maailma. kindlasti oodatakse ja hinnatakse mujal sedavõrd "erudeeritud ja haritud talente"
Niina5. oktoober 2013, 10:44
HU on Eesti parim bänd ja Uusmaa on LIVE esinemistel samahea kui lindi pealt! Loodan, et varsti on neil ka rahvusvaheline edu, sest muusikud ja laulja on profid.
Teiseks mis HU'ga kaasas käib on filosoofia. Nad teevad reaalsest elust kunsti, naturalismi viljelejad. See ei ole mitte mingisugune popkultuur, vaid nad lähevad rahvale peale, sest näitavad elu murekohti.
Ootan järgmist albumit.
Ai äm vesjolõi õllepruulija5. oktoober 2013, 10:33
Ah et eesti keel on liiga väike? Tuttav jutt, teate! Vene ajal rääkisid venelased umbes sama juttu eesti keele ja eestlaste kohta. Et vene keel pidi parem ja suupärasem olema. Olen kuulnud, et saksa ajal rääkisid sakslased samasugust juttu saksa keele kohta. Et mitte siinkohal leimima hakata "laululooja" aadressil, ütlen ainult, et poiss ei oska eesti keelt. Kui mina veel algklassides käisin, siis minu eesti keele õpetaja rääkis alati, et eesti keel on piisavalt täiuslik, et väljendada oma mõtteid ainult sõnade abil. Tolle aja venelased, kes rääkisid eesti keelest "suupärasemat ja mugavamat" vene keelt, millegipärast vestlemise äjal žestikuleerisid ja tegid nägusid (nagu tänapäeva ameeriklased). Eestlased said hakkama ilma kätega vehkimata ja näomoonutusi tegemata. Nii eesti keel on päris normaalne keel kui seda osata.
muri5. oktoober 2013, 10:21
Midagi nii lolli pole jupp aega kuulnud, eesti keel on väga rikkalik, "loojal" on lihtsalt piiratud sõnavara.
lugeja5. oktoober 2013, 10:06
Inglise keeles kirjutades ja lauldes olete üks sadadest miljonitest, keda ei märgatagi, seda enam, et teie inglise keel on niisugune nagu ta on... Eesti keeles lauldes olete te üks mõnekümnest tuhandest, seega täiesti silmapaistvad!
5. oktoober 2013, 09:44
Äkki on hoopis sõnavara ja silmaring väike!?!
ja5. oktoober 2013, 09:41
ja sina nii suur, et paned ahhetama terve maailma
peegel5. oktoober 2013, 09:17
Mitte keel ei ole väike - "laululooja" on amatöör. Annet oleks ka vaja. Õpi, poiss, õpi: http://www.youtube.com/watch?v=7DSzXuJMQtg
Volts5. oktoober 2013, 09:05
Pole sel keelel häda midagi! Vaja lihtsalt edevust taga ajada.