Pille Lill.Foto: JOOSEP MARTINSON
Inimesed
3. oktoober 2013, 16:19

Pille Lill Metropolitan Opera otseülekannetest: pettumisoht on välistatud!

Juba sel laupäeval, 5. oktoobril, jõuab Eesti kinopublikuni selle hooaja esimene otselülitus New York Metropolitan ooperiteatrist, mida kultuurihuvilised saavad jälgida Forum Cinemas kinodes Tallinnas, Tartus ja Narvas. Sügishooajal on fookuses vene ja itaalia heliloojate tippteosed. 

Eesti ooperilaulja ja omanimelise muusikute fondi juhi Pille Lille sõnul pakub MET Live uue hooaja kava tõeliselt kvaliteetset ooperielamust nii sügavama mõõtmega dramaatiliste teoste austajatele kui ka kergemate, vaimukate lavastuste eelistajatele. Tema sõnul on lavastajate, osatäitjavaliku ning dirigentide põhjal võimalik kinnitada, et osaliste vahel moodustuv sünergia välistab täielikult pettumisohu. 

"Metropolitan Opera on valinud näiteks Pjotr Tšaikovski „Jevgeni Onegini“ ning Dmitri Šostakovitši „Nina“ peaosatäitjateks slaavlased, kes suudavad teose lisaks heale muusikalisele tasemele ka keeleliselt ja karakteri poolest realiseerida. Eriti tasuks oodata 5. oktoobril kell 20.00 hooaega avavas „Jevgeni Oneginis“ Vene soprani Anna Netrebko ja Poola tenori Piotr Beczala koostööd – nende kahe artisti omavaheline energia on alati suutnud publikut pisarateni liigutada,“ kirjeldas avaetendust Pille Lill.

Tõelistest tunnetest tulvil Giacomo Puccini „Tosca“ jõuab meieni ameeriklannast soprani Patricia Racette ning prantslasest tenori Roberto Alagna esitluses. „Mõlemad lauljad on lavalaudadel figureerinud enam kui 20 aastat ning see kogemustepagas võimaldab neil luua laval armastuse, mis veenab,“ kinnitas Eesti ooperilaulja. 

Humoorikamat meelelahutust soovival publikul soovitas Pille Lill kindlasti osa saada aasta lõpus üle kantavast Giuseppe Verdi „Falstaffist“, kus ühendavad jõud legendaarne Ameerika dirigent James Levine, Metropolitani parimad noorsolistid eesotsas vaid 29aastase soprani Lisette Oropesaga ning aukartustäratav taustavägi Covent Gardeni Kuningliku Ooperi, La Scala Ooperiteatri, Kanada Ooperikompanii ja Hollandi Ooperi näol. 

New York Metropolitan Opera Live hooaja esimene otseülekanne, Tšaikovski „Jevgeni Onegin“ leiab aset 5. oktoobril kell 20.00 Tallinna Coca-Cola Plazas, Tartu Ekraanis ja Narva Astris. Kordussalvestused linastuvad 6. ja 14. oktoobril. Etendus on vene keeles, inglisekeelsete subtiitritega.