VAHELDUV PILVISUS: Ooperisolistid Kristel Pärtna ja Kadri Kipper laulsid eile «Terevisioonis» ette ilmateate. Foto: Kaader saatest
Inimesed
2. oktoober 2013, 07:00

Ooperisolist ilmateate esitusest: kell seitse hommikul hääl veel magab (12)

Eilse rahvusvahelise muusikapäeva puhul kandsid Estonia solistid Kadri Kipper ja Kristel Pärtna «Terevisioonis» ilmateate ette nagu väikese ooperi.

Äsja ooperi «Liblikas» maailmaesietendusel naispeaosalist kehastanud Kadri Kipper selgitab, et sattus «Terevisiooni» ilmaennustust ette laulma täiesti ootamatult: võttis lihtsalt vastu telefonikõne, ja selle lõpuks oli juba oma jah-sõna öelnud.

«Teksti saime kätte alles eelmisel õhtul natuke enne kella kaheksat ja pidime köögilaua taga tunni aja jooksul esituse välja mõtlema,» meenutab Kadri naerdes.

Koos parajasti ooperis «La traviata» Violetta rolli täitva Kristel Pärtnaga arutati läbi, milliste tuttavate ooperimeloodiatega saab õhutemperatuurist ja pilvedest kõige paremini laulda.

Hommikul ootas ooperisoliste aga üllatus: ilmateade oli öö jooksul osaliselt muutunud.

«Lõpuks kujunes meil see etteaste nii, et Kadri mõtles välja, mida ta teeb, aga mina improviseerisin kohapeal,» räägib Kristel.

Et ilmateade läks saate jooksul eetrisse neli korda, siis võttis ta iga kord häälde harjutatud aariatest uue viisi ja laulis teksti lihtsalt selle peale. «Seda ei olnud, et oleksin kindlalt valmis olnud,» ütleb Kristel ja tunnistab, et jäi oma esitusega rahule, koguni sõnarõhud klappisid.

«Antud situatsioonis ei oleks saanud palju paremini minna.»

Kristel naerab, et kell seitse hommikul, kui ilmateade esimest korda eetrisse läks, tema hääl tavaliselt veel magab. Häält hakkab ta lahti laulma kõige varem kell kümme.