Daniel RadcliffeFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. september 2013, 07:33

Harry Potterist saab Freddie Mercury?! (9)

Käivad jutud, et võlurpoiss Harry Potteri rollist tuntud Daniel Radcliffe hakkab eluloofilmis kehastama Queeni lauljat Freddie Mercuryt. Koomik Sacha Baron Cohen, keda seostati aastaid selle projektiga, pööranud Queeni elusolevate liikmetega raksu.

Boratina maailmakuulsaks saanud Sacha Baron Cohen teatas juulis, et tema ja Queeni liikmete teed lähevad lahku. Filmiväljaanne Deadline teadis toona rääkida, et Briti koomiku erimeelsused Queeni muusikutega läinud talumatult teravaks. Cohen tahtnud kujutada 1991. aastal aidsi surnud Mercury homoseksuaalset ja elupõletajalikku eluviisi seda ilustamata, kuid Queeni muusikud soovinud, et aidsi surnud laulja elust sünniks siivas portree, mida saaks alaealisedki vaadata. Nii loobuski Sacha ihaldusväärsest rollist, ehkki just tema oli see, kes oli kampa kutsunud filmiga «Kuninganna» Oscari pälvinud stsenaristi Peter Morgani ning pakkunud režissöörikohta sellistele korüfeedele nagu David Fincher («Kaklusklubi») ja Tom Hooper («Kuninga kõne»).

Baron Cohen on välimuse poolest Mercuryga hämmastavalt sarnane, ehkki temast tubli 15 sentimeetrit pikem. Ka on koomik silma paistnud vapustava ümberkehastumisvõimega. Kuid filmi produtsendid, nende seas Hollywoodi tipp Robert De Niro, teatasid, et leiavad uue peaosatäitja. Seda, et favoriidiks kujuneb endine lapstäht Daniel Radcliffe, poleks Harry Potteri imetlejad ilma pealgi arvanud. Ent Briti väljaande Daily Star allikas kinnitab: «Danielile on öeldud, et kui ta tahab, on roll tema jagu.»

24aastane Radcliffe on aastaid üritanud Potteri kuvandit õlgadelt raputada – viis aastat tagasi šokeeris ta fännitare, astudes Peter Schafferi draamas «Equus» ihualasti lavale. Hiljaaegu tõestas nooruk oma draamanäitlejavõimeid, kehastades filmis «Kill Your Darlings» homoseksuaalset biidiajastu poeeti Allen Ginsbergi.

Mercury neljaoktaavilise hääleulatusega ei suuda Radcliffe kuidagi võistelda, kuid oma vokaalset suutlikkust on ta demonstreerinud Broad-way muusikalis «Kuidas äris erilise pingutuseta edasi jõuda».

«Pealegi on ta pikkuse poolest Freddiega sarnasem kui Sacha, kes on palju pikem,» lisab Daily Stari allikas.