Foto: Kuvatõmmis (YouTube)
Saund
24. september 2013, 10:30

KUULA: sooloalbumit salvestav Mikk Tammepõld üllitas uue loo (1)

Oma esimest sooloplaati salvestav laulja Mikk Tammepõld avaldas uue singli "Kummardamas kuud".

Mikk Tammepõld, tuntud kui laulja ansamblitest Dramamama ja Brides In Bloom, avaldas oma järjekordse soolosingli peatselt ilmuvalt plaadilt. Nii Miku varasemad singlid ja aasta lõpus ilmuv sooloplaat on Eesti oludes erakordsed tänu faktile, et tuginevad suuresti armastatud eesti luuletajate tekstidel. Nii võib leida ilmuvalt plaadilt lugusid, mille sõnade autoriks näiteks Juhan Liiv või Hando Runnel.

Uus singel "Kummardamas kuud" on aga üks kahest plaadile pääsenud loost, mille teksti autoriks on Mikk ise. Tema enda sõnul sündis laul pärast Mihhail Bulgakovi suurteose "Meister ja Margarita" taasavastamist: "Selles laulus on paras annus sellist Peemoti ülbust ja ka eneseirooniat. Aeg-ajalt tuleb endale lubada hetk jalad seinale visata ja elu mitte nii tõsiselt võtta".

Varasemalt on Mikk Tammepõld avaldanud kolm soolosinglit: Paul-Erik Rummo luuletusele kirjutatud "Puudel õitsvad leevikesed", Artur Alliksaare luuletusele kirjutatud "On asju milles eksida ei saa" ja Juhan Liivi luuletusele "Mu viimne laul".