SÜNNIPÄEVALAPS: Täna saab Birgit 25aastaseks. 2013. aasta on talle olnud väga eriline – aasta alguses sai Birgit teada, et on lapseootel ning maikuus esindas ta Eestit Malmös Eurovisioni lauluvõistlusel. Foto: Kalle Veesaar
Inimesed
24. september 2013, 00:00

Sünnipäevalaps Birgit Õigemeel: number 25 meeldib mulle väga! (19)

«Olen juba natuke elu näinud ja palju teha saanud, samas on palju ilusaid aegu veel ees. Mäletan, et juba lapsepõlves mõtlesin, et kui saan 25aastaseks, tahaksin saada ka oma esimese lapse ja nii läkski,» ütleb täna 25aastaseks saav Eesti esimene superstaar Birgit Õigemeel. Veerandsaja täitumise puhul pani Õhtuleht kokku 25 asja, mida enamik lugejaid Birgitist ei tea. 

1 Birgiti kõige soojemad lapsepõlvemälestused pärinevad kodukohast Kohilast. «Ühte ja konkreetset on raske välja tuua, aga eriliselt on meelde jäänud mängud väikese õega, näiteks kapuutsrätikute abiga nahkhiirte mängimine ja puude otsas turnimine.»

2 Birgit kardab vetikaid ja igasuguseid veetaimi. «Suur foobik ma ei ole, loomi ma armastan ja putukaid ka ei karda. Kui peaksin mingi foobia välja tooma, siis kardangi vetikaid ja veekogude taimi, eriti neid, mis on veesügavustes. Kujutan endale ette ja kardan, et need tõmbavad mind kuidagi endaga põhja ja ma upun ära, seega olen vette minnes ja ujudes eriti ettevaatlik,» muigab Birgit.

3 Birgiti firmaroog on klassikaline lasanje. «Itaaliapärased toidud tulevad mul üldse hästi välja. Kooke küpsetades suudan aga alati midagi nässu keerata. Mul on vahel meel kurb, et ma ei saa magusa-maiale Indrekule (Indrek Sarrap, Birgiti elukaaslane – K. T.) head kooki küpsetatud. Aga eks ma püüan veel.»

4 Esimene laul, mida Birgit laulis, oli «Edelweiss» muusikalist «Helisev muusika». «Vaatasin seda filmi väikese tüdrukuna sadu kordi. Esimest kokkupuudet laulmisega ma küll täpselt ei mäleta – kuna ema ja vanemad õed kodus pidevalt laulsid, ju ma siis proovisin seda koos nendega teha.»

5 Birgiti esimene piinlik – ja senistest piinlikeim – lavajuhtum leidis aset saate «Eesti otsib superstaari» esimese hooaja finaalis, mille ta võitis. «Võitja väljakuulutamisel läks mul kleit katki ja juba järgmisel päeval olid avalikkuse ees pisut paljastavad ja koledad pildid.»

6 Birgit oskab mängida viiulit, natuke ka klaverit ja kitarri. «Õppisin viiulimängu kümme aastat, klaverit ja kitarri olen õppinud väga vähe. Muusikateraapia erialal õppides olen saanud mängida ka trianglit, väikekannelt, kellasid, ksülofoni, metallofoni, džembet ja muid instrumente.»

7 Birgiti lemmiksöök on ema tehtud kartulisalat. «Sinna kõrvale marineeritud kuuseriisikad. See on minu lemmik juba lapsepõlvest.»

8 Kui vahel tahavad tüdrukud saada baleriinideks, siis Birgit on terve elu tahtnud lauljaks saada. «Ma lihtsalt armastasin laulmist juba pisikesest peale.» 

9 Esimese taskuraha teenis Birgit isa mööblifirmas tüübleid toksides. «Aitasime õega seal isa mitu suve. Läksime hommikul kell 6.30 isaga tema töökotta, koju tulime umbes 13. Ülejäänud päeva saime suvevaheaega nautida.»

10 Birgit on tähtkujult Kaalud. «Horoskoope ma väga ei loe, kuid olen nendega pisut kursis. Kaalude iseloomuomadused lähevad minuga kokku küll – otsustamiste ja konkreetsusega on mul tihti probleeme. Võib öelda, et olen tasakaalukas, üsna selge mõistusega ega armasta tülitsemist – Kaalud mis Kaalud!»

11 Kooliajal kuulusid Birgiti hüüdnimede hulka Kondibukett ja Brikett. «Olen keskmise pikkusega, 168 sentimeetrit, aga lapsepõlves olin alati üks lühemate ja peenemate seast. Tahtsin alati olla pikem ja kasvada rutem.»

12 Laval näeb Birgit alati suurepärane välja, kodus eelistab aga lihtsaid riideid. «Kodus on mu lemmikriietuseks elukaaslase T-särgid, dressipüksid ja sussid. Suvel armastan ka mugavaid kleidikesi.»

13 Birgitil ei ole ühtegi ülipõnevat hobi. «Vabal ajal armastan käia jalutamas, sõita ratta ja rulluiskudega, talvel lumelauaga; vaadata häid filme ja nautida head toitu hea veiniga.»

14 Birgiti üks erilisemaid fännikinke on olnud tohutu suur portreemaal. «Olen fännidelt saanud palju armsaid kaarte ja mänguasju. Kõige erilisemad on portreemaal ja hiljuti saadeti mulle Austriast käsitööna tehtud cajon minu nime ja piltidega. See on väike trumm, mida mängitakse selle peal istudes.»

15 Birgit ei armasta ekstreemsusi. «Ma olen pigem ettevaatlik inimene. Lumelauaga sõitmine ongi vast kõige ekstreemsem asi, millega tegelen.»

16 Birgit ei loe eriti internetikommentaare. «Loen neid vahel, kuna sealt võib saada toredaid nõuandeid. Enamasti on need aga kahjuks totakad ja mitte eriti tõsiseltvõetavad.»

17 Kuni 8. klassini oli Birgit koolis viieline õpilane. «Teismeliseeas muutusin natuke laisaks ja kooliskäimine mulle enam eriti ei meeldinud. Keskkoolis nautisin aga teatriklassis õppimist. Õpihimu tuli tagasi ja lõpetasin keskkooli keskmiste tulemustega.»

18 Birgit on täielik ööinimene. «Kui saan, lähen hilja magama ja ärkan samuti nii hilja kui võimalik. Arvatavasti selline elutempo aga varsti muutub,» ütleb ta, vihjates peatsele emakssaamisele.

19 Juba lapsepõlves unistas Birgit sellest, et saab 25aastaselt oma esimese lapse. «Mulle väga meeldib see number. Olen juba natuke elu näinud ja palju teha saanud, samas on palju ilusaid aegu veel ees,» ütleb Birgit, mis tunded teda veerandsajaseks saamisega seoses valdavad.

20 Kui Birgitil on paha tuju, toriseb ta end tühjaks üksi kodus teki all. «Ma üritan seda mitte kellegi teise peal välja elada. Hea muusika, söök-jook ja lähedase inimese pai aitavad samuti halva tuju vastu.»

21 Birgit imetleb tarku ja andekaid inimesi. «Mul ei ole ühtegi kindlat eeskuju. Imetlen neid, kes on väga targad ja andekad ning suudavad elus palju ära teha, olles seejuures õnnelikud ja ka teisi õnnelikeks muutes.»

22 Valutavat kurku ja kähedat häält ravib Birgit vaikusega. «Peale selle mesi, ingver, sidrun ja soe tee.»

23 Poliitikaga Birgit end kursis ei hoia. «Kui, siis õige vähe. Tean, et mina ei oskaks ja ei saaks nagunii midagi muuta.»

24 Birgitil oli mõni aasta tagasi kass Mia. «Nüüd elab ta maal minu vanematekodus. Talle hakkas seal lihtsalt rohkem meeldima kui linnakorteris.»

25 Birgit on korraga nii unistaja kui ka realist. «Ma olen kuskil vahepeal. Ma unistan küll, kuid reaalsuse piires.»