TAAS EESTIS: Muusik ja näitleja Jared Leto (keskel) naasis üle viie aasta kinolinale. Värskelt Toronto filmifestivalil linastunud filmis «The Dallas Buyers Club» kehastab ta HIV-positiivset. Juba poole aasta pärast väisab ta oma bändiga Thirty Seconds To Mars teist korda Eestit.
Inimesed
23. september 2013, 07:00

Menubänd Thirty Seconds To Mars tuleb taas Eestisse

«Kuuldavasti olid nad publikust ja eriti muidugi kontserdipaigast väga vaimustuses,» ütleb kontserdikorraldaja Gunnar Viese, kelle eestvedamisel jõuab menubänd Thirty Seconds To Mars, kes aastal 2011 esines Tallinna lauluväljakul, uuel aastal taas Eestisse.

Kaks aastat tagasi jõudis bänd Tallinnasse albumi «This Is War» tuuri raames ning lauluväljakul käis neid kuulamas 12 000 inimest.

Selle albumi reklaamitegemisega pääses Thirty Seconds To Mars ka Guinnessi rekordite raamatusse kui bänd, kes on andnud kõige rohkem kontserte ühe albumi promomiseks. Üle maailma astuti «This Is War» reklaamiks üles 311 korda.

20. märtsil annab Thirty Seconds To Mars Saku Suurhallis oma Euroopa tuuri viimase kontserdi ja põrutab seejärel edasi maakera kuklapoolele Austraaliasse. «Kuna tänavu kevadel ilmus bändil uus album «Love Lust Daith + Dreams», oli üsna loogiline, et bänd taas ratastele läheb,» ütleb Viese, kuidas õnnestus ansambel taas Eestisse saada. Mida näitab ühe riigi jaoks see, kui bänd, olenemata sellest, kuidas piletimüük kontserdil läheb, ühte riiki tagasi tuleb? «Mulle väga ei meenu, et tagasi oleks tulnud artist, kelle eelmine kontsert on piletimüügi mõttes olnud täielik ebaõnnestumine,» ütleb Viese. «Tagasi tulevad ikka need, kellel on hästi läinud ja kellesse kohalikul korraldajal usku on. Artistide jaoks on see siiski töö, olenemata, millises riigis kontsert toimub.»

Rokkbändi Thirty Seconds to Mars moodustasid 1995. aastal nn pereprojektina näitleja, kitarrist, laulja ja helilooja Jared Leto ning tema trummarist vend Shannon. Pärast koostööd mitmete kitarristidega löödi käed tänaseni bändis püsiva Tomo Miličevićiga. Omanimeline debüütalbum ilmus 2002. aastal ning sellelt pärinevad kaks singlit «Capricorn (A Brand New Name)» ja «Edge of the Earth». Teine album «A Beautiful Lie» jõudis kuulajateni 30. augustil 2005. Kuna viis kuud enne ilmumist lekkis album internetti, lisati CD-versioonile kaks lisalugu – «Battle of One» ja «Hunter» (kaver Björki loost). Lisaks peideti albumite vahele 12 kuldpiletit, mille leidjad, kes ostsid plaadi, said tasuta sissepääsu ükskõik millisele bändi kontserdile koos pääsuga lava taha.