Inimesed
20. september 2013, 00:00

«Miks kolleegid mu mehele viltu vaatavad? Et ta polegi oligarh?» (9)

«Murat ei ole oligarh ega tähtis nina šõubisnises, kes edendaks minu karjääri. Kui ma ütlen, et ma lihtsalt armastan teda, ei saa sellest paljud aru,» tunnistab Ukraina poplaulja ja kinnitab, et on abielus õnnelik ega hooli teiste arvamusest.

Ukraina ihaldusväärseima naise, oma riiki edukalt Eurovisionilgi esindanud Ani Loraki sõnul vaatavad kolleegid tema abielule mõnikord viltu, vahel küsivad isegi otse, mida ta Muratis leiab – tal ei ole vajalikke tutvusi ega miljoneid, et naise karjääri toetada. «Kui ütlen, et lihtsalt armastan teda, ei saa sellest paljud aru,» räägib Lorak väljaandele

7Dnei.ru antud intervjuus. «Ilmselt ei ole armastus paljude inimeste silmis abielu tähtsaim koostisosa. Nemad peavad abielu aluseks maja, autot ja pangaarvet.»

Teiste arvamusest hoolimata on Lorak Muratiga koos olnud juba kaheksa aastat ja siiamaani õnnelik. «Tutvusime 2005. aastal ja pulmad pidasime 2009. aastal. Uskumatu, aga ma vaatan teda siiamaani sama armunud pilguga! Ise ei saa ka aru, kuidas see võimalik on! On hetki, kui olen tema peale vihane, sest ta pole ideaalne, kuid ometi on temas midagi sellist, mis on igast ärritusest tugevam,» avameelitseb Lorak ja meenutab nende tutvumist.

«See oli mingi maagia. Kaks inimest vaatasid teineteisele silma ja miskit juhtus. Kuidas see juhtus ja miks? Ei tea. Meil polnud ju algul mingit aega teineteist tundma õppida ega teise iseloomuomadusi hinnata,» meenutab Lorak, kuidas nende ootamatu kohtumine pani südame lööke vahele jätma.

Paar tutvus lauljanna puhkuse ajal Türgis Beleki kuurortlinnas. «Jalutasin hotelli territooriumil, kus kohtasin noort meest käepaela ja raadiosaatjaga. Murat oli meie hotelli mänedžer. Ta kutsus mind karaokerestorani laulma. Vastasin, et minu esinemine maksab liiga palju. Temal jätkus jultumust ütelda, et homme laulan juba isiklikult temale. Ta ei teadnud, et olen tuntud laulja,» naerab Lorak.

Murat õppis ära vene keele

«Kogu meie vestlus polnud pooltki nii paljuütlev kui meie pilgud,» olid Ani ja Murat teineteisele kohe sügavalt silma vaadanud. Pärast ühist õhtusööki saatis Murat Ani tema hotellitoani. Naise sõnul ei jõudnud nad isegi suudluseni, kogu õhtu piirduski kirglike pilkude jagamisega.

Hommikul pidi Ani juba ära sõitma, pakkis asjad ning läks viimast korda mereranda kohvikusse tassikest teed jooma. «Kohtasin seal Murati. Ja siis ta ütles mulle: «Ma ei tea, kas näen sind veel, kuid ma tahan, et sa teaksid: ma ootan sind elu lõpuni!» Nii me lahku läksimegi,» meenutab Lorak romantilist ja samas kurba hetke.

Laulja sõitis Kiievisse, kuid Murat ei läinud tal kuidagi mõttest. «Sõimasin iseennast unistamise pärast. Püüdsin kõike unustada. Mind hirmutas see, et ma ei suuda oma tundeid talitseda ja mõtlen kogu aeg temale,» oli Lorak samal ajal õnnelik ja hirmunud.

Edasine suhtlus käis telefonisõnumite teel. «Ta hakkas mulle saatma ingliskeelseid SMSe, mõnikord luulevormis. Näiteks: vajan sind nagu kõrb vihma… Alguses lülitasin isegi telefoni välja, et talle mitte vastata,» soovis Lorak lühikest tutvust unustada.

Ühel päeval ta siiski murdus ja helistas Muratile, ehkki ei osanud peaaegu üldse inglise keelt. «Suurema osa kõnest hingasime lihtsalt telefonitorusse. See oli lahe! Tunded olid nii võimsad, et ma libistasin end vaikselt mööda seina põrandale ning küsisin kõne pikendamiseks igasuguseid asju: kus sa käisid, mida sõid, räägi veel midagi…» meenutab Lorak kõhklevat kõnet.

Noortel läks terve aasta, kuni nad uuesti kohtusid. Lorak sõitis Türki uue muusikavideo võtetele ja tema reisi korraldajad broneerisid talle toa samas hotellis, kus ta Murati kohtas.

Lorak usub, et see oli saatus, kuna ta ise ei palunud ennast sinna majutada. «Kui saabusin kohale, sõidutati mind uhke valge autoga hotelli ette ja majutati eraldi korrusel – erilise vastuvõtu oli korraldanud Murat. Kui ma nägin teda hotelli fuajees, sain aru, et ei taha enam kaaluda kõiki plusse ja miinuseid ning ennast vaos hoida. Tahan lihtsalt elada ja armastada! Samal päeval rääkisime teineteisele kõik hingelt ära. Ja otsustasime, et ei lähe enam lahku,» sai Anist ja Muratist lõpuks paar.

Murat loobus naise nimel paljust: jättis oma töö, lähedased, kodumaa, alustas elu puhtalt lehelt uues riigis ja õppis ära vene keele. Lorak on tema üle väga uhke ega ole oma otsust siiamaani kahetsenud.

Tahab veel lapsi

Lauljanna sõnul meenutab nende kaheaastane tütar Sofia väga oma isa: «Kui ma vaatan tütre silmadesse, meenutavad need Murati silmi ning ma tunnen, et armastan Murati veel kõvemini! Tahan, et meid oleks veel rohkem – see tähendab, et tahan veel lapsi. Armastusest sünnivad kõige ilusamad, tervemad ja suurepärasemad lapsed.»

Laulukarjääriga hõivatud Lorakil aitavad last kasvatada kaks meditsiiniharidusega lapsehoidjat.

«Sonetška on praegu kaks aastat ja kolm kuud vana. Ta räägib juba. Kui ma lähen tööle, ütleb Sonja: «Ema läheb tööle. Laulukest kontserdil laulma.»

Vend hukkus Afganistanis

Ani Lorak ehk Karolina Kyek sündis Ukrainas 27. septembril 1978. aastal. Tema isa Miroslav Kyek on teenekas ajakirjanik, ema Žanna Linkova töötas raadios.

Ani vanim vend Sergei Linkov hukkus 1987. aastal Afganistanis. Vend Igor Kyek töötas ajakirjanikuna nagu isa, kuid hiljem hakkaks tegelema reklaamiäriga. Teine elusolev vend Andrei on töödejuhataja. Ani vanemad läksid lahku veel enne tema sündi ning ta elas 7. klassini internaatkoolis.

Tüdruk sai tuntuks tänu Vene telesaatele «Hommikutäht 95». Sealt saigi ta oma lauljanime Ani Lorak, mis on tagurpidi lugedes tema eesnimi Karolina. 2008. aastal võitis Ani Lorak Eurovisionil looga «Shady Lady» teise koha.

1996.–2004. aastani oli Ani Lorak vabaabielus oma produtsendi Juri Faljosaga. 2009. aastal abiellus ta Kiievi perekonnaseisuametis Türgi kodaniku Murat Naltšadžiogluga. Uhke pulmapidu peeti Türgis. 2011. aastal sündis perre tütar Sofia, kelle ristiisaks sai Vene poptäht Filipp Kirkorov.