ERAELU VARJATUD: Teatriringkonnas visatakse nalja, et Habenski abiellus nagu spioon, salaja. Konstantin Habenski ja Olga Litvinova andsid allkirjad tavalises Moskva perekonnaseisuametis 3. septembril. Registreerimine ei olnud pidulik ning sellel viibisid vaid asjaosalised ise - Habenski ja Litvinova.Foto: Itar-tass
Inimesed
17. september 2013, 07:00

Filmitäht Habenski salapulmad

Pruudi sõbranna: «Kellelegi ei räägitud midagi! Kedagi ei kutsutud pulma!»

Vene armastatumaid filmitähti Konstantin Habenski (41), kes mattis viis aastat tagasi vähki surnud abikaasa, leidis lõpuks uue armastuse, näitleja Olga Litvinova (32). Paar abiellus salaja 3. septembril. Registreerimisel viibisid vaid peigmees ja pruut.

Kuulujutud sellest, et Habenski («Öine vahtkond», «Päevane vahtkond», «Admiral», «Saatuse iroonia. Lugu läheb edasi») kavatseb poissmeheelule kriipsu peale tõmmata, käisid ammu, kirjutas Komsomolskaja Pravda. Kõigepealt arvati, et Venemaa ihaldusväärseim peigmees abiellus USAs, kuid hiljem selgus, et kõlakatel ei ole tõepõhja all. Arutati ka mehe romaani telesaatejuhi Lena Perovaga.

Habenski ei ole oma eraelu kunagi meedias lahanud ning on hoidnud madalat profiili, kuid sellest, et Konstantini ja Olga vahel on soojad suhted, hakati rääkima juba paar aastat tagasi. Neid nähti tihti koos – filmiesitlustel ja seltskonnaüritustel. Talvel tabati neid liuväljal käsikäes uisutamas. Läinud aasta novembris veetsid nad ühise puhkuse Roomas, väisasid muuseume ja imetlesid maalikunsti. Peale kunstihuvi on neil veel ühiseid jooni – mõlemad tegelevad heategevusega, mis on suunatud haigete laste aitamisele.

«Kostja ja Olja hakkasid käima, siis läksid lahku, tülitsesid. Ilmselt läks neil aega teineteise tundmaõppimisega,» rääkis lehele Litvinova sõbranna, kelle sõnul on neist nüüd saanud tugev paar.

«Nende suhetes valitseb armastus ja täielik teineteisemõistmine. Ootasime ammu, millal nad abielluvad, kuid Kostja venitas abieluettepaneku tegemisega. Võib-olla kartis – vana valu jääb ju ikka hinge,» selgitas naine.

Litvinova tahab saada emaks

Tuttavad olid pulmapeoks valmis, kuid uudis nende abiellumisest mõjus ikkagi suure üllatusena: «Kellelegi ei räägitud midagi! Kedagi ei kutsutud!» on Olga sõbrannal kahju, et ei saanud teda tähtsal ajal elus toetada.

Teatriringkonnas visatakse nalja, et Habenski abiellus nagu spioon, salaja. Paar andis allkirjad tavalises Moskva perekonnaseisuametis 3. septembril. Registreerimine ei olnud pidulik ning sellel viibisid vaid asjaosalised – Habenski ja Litvinova.

«Aitäh, kuid ma ei räägi sellest ajakirjanikega,» võttis Litvinova lehe õnnitlused telefoni teel vastu, kuid viskas toru kohe hargile.

«Olja on tagasihoidlik inimene. Ta ei ole harjunud sellise tähelepanuga,» selgitas Moskva kunstiteatri pressiesindaja Alla Špoljanskaja.

«Jah, nad registreerisid oma abielu, kuid ei kavatsenud sellest avalikkust teadvustada. Ka teatris ei tehtud sellest suurt uudist ning ei tähistatud. Nad lihtsalt ütlesid, et käisid registreerimas ja oligi kõik,» väidab pressiesindaja.

Olga Litvinova hakkas Moskva kunstiteatris, kus töötab ka Habenski, tööle 2002. aastal. Samal aastal mängis ta koos mehega tükis «Pardijaht». Juba siis oli ta rääkinud, et Konstantin meeldib talle väga ning mees olevat nii karismaatiline, et temasse on raske mitte armuda.

Siis oli Habenski abielumees ning nende vahel ei saanud midagi tekkida, väitis lehele Olga endine kursusekaaslane, kelle sõnul on naine pärit intelligentsest Moskva perest. Tema isa, Aleksandr Litvinov oli filmistuudios Mosfilm juhataja asetäitja ning hiljem hakkas iseseisvaks filmiprodutsendiks.

Räägitakse, et Olgal oli paar aastat tagasi romaan näitleja Maksim Vitorganiga, kes abiellus tänavu veebruaris seltskonnatähe Ksenija Sobtšakiga. Litvinova ja Vitorgan olid elanud vabaabielus.

«Nad olid täiesti erinevad. Olga on järsk ja karm. Maksim on pehme iseloomuga ja paindlik,» rääkis lehele naise sõbranna.

«Meile tundus, et nad tasakaalustavad teineteist, kuid miski läks viltu. Nüüd leidis Olja uue kallima ja unistab tütre või poja sünnitamisest,» avameelitses sõbranna.

Vanemad olid suhte vastu

Olga Litvinova isa ei soovinud lehele kommentaare jagada ja oli telefonikõnest häiritud. Räägitakse, et ta ei olnud oma tütre valikuga kuigi rahul, kuna lootis näha Oljat soliidsemate meeste seltsis. Hiljem ta siiski leppis Habenskiga ning andis oma õnnistuse.

Ka Habenski ema Tatjana Gennadjevna oli poja valiku vastu. Noored plaanisid abielluda veel juulis ning Habenski kutsus sõpru kihluspeole, kuid see jäeti ootamatult ära. Väidetavalt oli oma sõna sekka öelnud Kostja ema, kellele ei olnud Olga meeldinud. Proua oli unistanud miniast, kes ei tegeleks karjääriga, vaid keskenduks perele.

Vaatamata lähedaste arvamusele, tegi Konstantin otsustava sammu ning võttis Olga naiseks. Paar elab alates juunist Konstantini Moskva korteris. Habenski sõprade sõnul pole mees sellesse korterisse pärast abikaasa Anastassia surma ühtegi naist toonud – Olga on esimene, kes perenaisena üle selle kodu läve astus.

Noorpaar kavatseb sõita mesinädalatele alles talvel, tööst vabal ajal. Olga on praegu hõivatud mitme etendusega Moskva kunstiteatris, Konstantin rügab «Musta mere» filmivõtetel Suurbritannias, kus tema filmipartneriks on maailmakuulus näitleja Jude Law.

Saatus kinkis poja, kuid röövis naise

Habenski sai oma esimese abikaasa Anastassia raskest haigusest teada pärast nende ühise poja Ivani sündi. Rasedus kulges raskelt ning vererõhuprobleemide pärast tuli poeg ilmale keisrilõikega. Järgmisel päeval pärast sünnitust toimetati Nastja reanimatsiooniosakonda. Arstid leidsid tema paremast ajupoolkerast kasvaja, mida opereeriti paar päeva hiljem. Kuid isegi teine operatsioon ja kiiritusravi ei peatanud vähki.

Habenski viis naise viimases lootuses Los Angelese mainekasse Cedars-Sinai kliinikusse, kuid ka sealsed arstid ja medikamendid ei suutnud Nastjat päästa ning ta ei jõudnudki kodumaale tagasi.

Naise ravikulude pärast raskustesse sattunud Habenski müüs nende kodu ning soetas Moskva lähedale märksa väiksema elamise. Tolstopaltsevo külla kolimine tähendas Konstantinile kadunud kaasa ammuse unistuse elluviimist: Nastja soovinuks koos pojaga elada just nimelt linnast väljas. Osaliselt on tema unistus ka täide läinud – viieaastane poiss elab seal koos vanaemaga, kes on pühendunud tema kasvatamisele.