ValimisstuudioFoto: Mihkel Maripuu (Postimees)
Tele
15. september 2013, 22:37

ERR salvestab valimistel osalevate kandidaatide pöördumisi

Eesti Rahvusringhääling alustab 16. septembrist kohalike omavalitsuste valimistel osalevate kandidaatide pöördumiste salvestamist ja eetrisseandmist.

Igas omavalitsuses saab iga erakonda ja valimisliitu esindada üks kandidaat, samuti on salvestusele oodatud kõik üksikkandidaadid.

Kandidaatide pöördumised on eetris ETV2 saates "Valimised 2013. Vali mind ...." igal tööpäeval, nelja nädala jooksul, algusega kell 14.30. Kõik videod pannakse üles ka ERRi portaali valimised.err.ee.

Salvestused toimuvad maakondade ja omavalitsuste kaupa. Esimestena on 16. septembril oodatud Tallinna, Harku, Jõelähtme, Rae ja Viimsi valla kandidaadid. Tallinna telemajas salvestatakse Harjumaa, Järvamaa, Raplamaa, Ida- ja Lääne-Virumaa, Läänemaa, Saaremaa, Pärnumaa ja Hiiumaa kandidaatide videolõigud. Lõuna-Eesti maakondade kandidaatide salvestused algavad 1. oktoobril ETV Tartu stuudios.

Oma pöördumise salvestamiseks tuleb registreeruda ERRi koduleheküljel aadressil err.ee/kov. Samalt aadressilt leiab ka salvestuste ajakava.

Iga kandidaat saab esineda kuni kolm minutit. Rahvusringhääling pöördumisi ei toimeta, kuid eetrisse ei lubata teisi kandidaate solvavaid või vaenu õhutavaid esinemisi.

ETV teledebatid algavad 25. septembril kohalike omavalitsuste ekspertide väitlusega "Valimisstuudio" saates. ETV programmis jõuavad nelja nädala jooksul eetrisse Narva, Pärnu, Tartu ja Tallinna linnapeakandidaatide debatid. Tallinna valimisväitlust näeb valimiste eelõhtul laupäeval, 19. oktoobril kell 21.35. Koos venekeelse tõlkega on kõik linnapeakandidaatide debatid eetris ka ETV2s.

Vikerraadio korraldab Tartu ja Tallinna linnapeakandidaatide debatid 10. ja 11. oktoobril. Viimane valimiseelne nädal on Vikerraadios pühendatud teemasaadetele kohalikele omavalitsustele olulistel teemadel.

Raadio 4 eetris on venekeelsed debatid Narva ja Tallinna linnapeakandidaatidega ning Narva kohalikus eetris Narva, Narva-Jõesuu ja Sillamäe debatid.

Rahvusringhäälingu valimisportaal www.valimised.err.ee avatakse 16. septembril ja sinna saavad valimistel osalevad erakonnad, valimisliidud ja kandidaadid üles riputada oma valimisteateid ning valimistega seotud materjale.

Valimiste õhtu on traditsiooniliselt eetris ETVs, Vikerraadios ja Raadio 4s.