"Ma armastan Eestit" esimese saate salvestus.Foto: Tairo Lutter
Tele
12. september 2013, 19:04

Ivo Linna: eestlastele on viktoriine vaja (3)

Kui järgmisel reedel jõuab TV3 ekraanile mälumängusaade "Me armastame Eestit", on üle tüki aja taas igal Eesti põhitelekanalil vähemalt üks viktoriin. Aktiivse mälumänguri ja armastatud muusiku Ivo Linna sõnul polnud eestlaste nuputamishimu vahepeal tegelikult kuhugi kadunud.

"Mälumängude ja viktoriinide asjad käivad kuidagi spiraalipidi; laineharjal on neid rohkem ja siis tuleb mingi mõõn," arvab Linna, et ju vahepeal tekkis televaatajatel nuputamisest tüdimus ja ka saadete formaadid olid end ammendanud.

"Aga päris ära pole nad kunagi kadunud ka. Tänu omaaegsetele RAMETO mälumängudele raadios Eesti rahvas väga armastab viktoriine ja tal on ikka neid vaja," lisab mees, et ka mõõnamaigulisel perioodil päriti mälumängurite käest, et miks enam keegi saateid ei tee.

Linna sõnul oli vanasti viktoriinides palju rohkem faktilisi küsimusi, kus pidi täpselt teadma, kes mis aastal ja kus midagi tegi. „Praegu on küsimused läinud kuidagi mängulisemaks, lõbusamaks ja pisukese kaasamõtlemisega järab need läbi küll," räägib ta tänapäevast

Veel minevikku vaadates tõdeb muusik, et tänases meediapildis on puudu suurtest meeskondlikest mängudest. Samas nendib ta, et telemaastik on muutunud ja vanad meeskonnaformaadid ei pruugi enam kunagi tagasi tulla: „Vanal ajal oli eetriaeg odavam. Näidati pilti, kuidas mehed mõtlevad viis minutit."

Mida arvab Linna „Me armastame Eestit" mängust, kus ta esimeses saates osales, vaata ja kuula juba videost!