Saund

Facelift Deer'i debüütalbum: Jalapeksust pehmete mõmmideni (3)

LISA KOMMENTAAR

tiramiisu14. september 2013, 23:23
Vat kuulasin ka seda plaati nüüd. Ma olen loomulikult väheke hämmingus, sest lugude järjestus ei eelda plaadi tervikulist kompaktsust ning iga järgnev kipub eelolevat matma. Samuti jäävad mõningased trafaretsused lugude ülesehitamisel liialt kammitsetuteks. Puuduvad sillad, mida mööda jalutada ettelauldud radu. Samas on sellist ehedat sarkasmi või kuidas öelda. On sellist piisavat jahedust, millega kuulajat üle valada.
Ega kriitik eriti valetagi.
Kuid!?
Minu tarvis möödub album täpselt kahes faasis. Esimene pool lihtsalt sõbra tarbeks ja teine pool mõtteliseks lennuks, mida võib oodata noortelt viisiseppadelt 3, 6, 10 aasta pärast.
Just see osa huvitab mind ning piitsutab mind märksa enam. Üks hea tuttav välismaalt ütles mulle kunagi kuulates algelist Facelift Deeri. Nende poiste tagant paistavad mäed. Nüüd luban eneselegi taolist väljendit. Ja mul on heameel tunnistada, et kutid ongi hakanud ülespoole ronima!
Ühtlasi ei saa ma lahti mõttest, et Eesti noored on ülivõrdes fantastilised muusikud. Ning olen hämmastatud kuivõrd analoogsed on esirebijate bändinimed - Facelift Deer, Elephants from Neptun, Tenfold Rabbit, Frankie Animals.
Kas inimlikkust enam üldse pole? ;)))
valhalla11. september 2013, 23:41
Nii on Ubaleht.
Peale seda kui võidetakse saade algab arvatavaltüks jalaga tagumikku laiatamine. Ühelt poolt üldsus, teiselt poolt lubatud kohustus,kolmandalt poolt press jne. See pisuke aeg,mis antud nõuab erilist hoolt ma usun kõikidelt osapooltelt välja arvatud täisvereline kriitik. kes istub oma ahjuljaimeb kõrrest mahla.
Suur erinevus tema ja kritiseeritava vahel on see,et tema ei loo kunagi midagi mälestusväärset.. seetõttu tuleb end kehstetada kritiseerides. Leida võimalikult kuulsam lugu ja toda eirates lendu tõusta. See tõstab tuult ja kannab kaugemale. Siin on ainus kriitiku võimalus!
Pole raske aimata,et Facelift kasutas tuttavaid riffe eurovisiooni tarvis laulus Dance! Miks? Aga sellepärast,et Eurovision koosnebki suures ulatuses lihtsalt esmapilgul tuttavast helikäigust. kas arvab Ubaleht,et riffi ülesehitust ja sarnasest erinevat luua on ohkui võimatu?!
Kas arvab Ubaleht, et traditsioonilisest bändimudelist nagu seda on Facelift Deer saab tänapäeva maailmas üldse luua midagi extraordinaarset?
Minu kui suures osas võhikust muusikakuulaja jaoks on Facelift Deer ja Rasmus täitnud oma esimese üleande enam kui hästi. Ja erinevalt kriitikust ei otsi ma plaadilt tervikut ainuüksi limiteeritud resursside pärast ning erinevalt kriitikust on mul noore Eesti bändi suhtes respekt: nad on erinevad, nad on äratuntavad, nad on arenevad isiksused.
Ubaleht, kuidas aga jääb sinuga?
sfdg9. september 2013, 20:44
everlasting tekitab minus küll tunnetetulva. Eks igaühe maitse on erinev ja ega kõigil tundeid polegi..