Facelift DeerFoto: Promo
Saund
9. september 2013, 13:28

Facelift Deer'i debüütalbum: Jalapeksust pehmete mõmmideni (3)

Rasmus Rändvee ja Facelift Deer said lõpuks maha omanimelise debüütalbumiga. Kahtlused, et poisid jäävad oma ambitsioonidele alla, said pühitud albumi esimese looga "You got me". 

Pisut üllatav valik albumi esiklooks, arvestades, et enimmängitud lugu on neil "Dance", mis on Arctic Monkeys "When The Sun Goes Down"-iga äravahetamiseni sarnane. Tõsi - natuke sekka ka Jack White'i ning Klaxonsit.

Staarivaimustusest said noored hirved õnneks üle ja plaadil on omanäolist materjali piisavalt. 

Kõige arusaamatumaks ja keskpärasemaks jääb lugu "Everlasting", mis jätab võrdlemisi iseloomutu ja läila raamatu-järgi-õpitud alternatiivrokkballaadi mulje. Minekut nagu eriti ei ole, sound on ka üllatustevaene. 

Uimaseks jääb ka "Bones", mis on justkui natuke tõuget saanud The Lumineers'i loomingust. Soleeriv trumm annab tunda ka Imagine Dragons'i mekki. 

Nagu Facelift Deer on ise enda kohta öelnud - jalaga-perse indie-rock on stiil mida nad viljelevad ning jah, mõistlikus koguses seda ka albumilt ka leiab. Lugu-lugu haaval eraldi kuulates kaotab album alternatiivi aina enam.

Mida lõpu poole, seda rahvusvahelisemalt võõraks palad muutuvad. Tunda on, et Universal on Facelift Deeriga palju vaeva näinud. Aga mina igatsen seda pisukest toorust, mis noortes Pärnu poistes leidus.

Sellegipoolest töötab album tervikuna. Lahti kiskuda teda ei maksa ja liialt tihti otsast-lõpuni käiata ei jaksa.