ÕhtulehtFoto: TAIRO LUTTER
Blogid
9. september 2013, 07:00

Blogi: kuidas kirjanik jubeda veretöö toime pani (2)

«Kirjanik Kirsimäe ohvrite tervis on jõudsalt paranemas. Ilse Madisson võib loota täielist paranemist, kuna Bruno Madissoni käe suhtes, mis kohe peale vigastamist halvus, on arstide otsused kahtlased.» See uudis ilmus täna 80 aastat tagasi kõigis Eesti lehtedes – kaugemad provintsiväljaanded kaasa arvatud.

Varasem uudis 30. augustil 1933 oli ju olnud sensatsiooniline: «Surmas enese ja haavas raskelt kahte. Noorkirjanik Kirsimäe eluromaan. Eile hommikul umbes ¾ 8 ajal toimus (Tallinnas) Saue tän. nr 18 Kiiratsi majas krt. 8 jubedamaid tänapäeva veretöid…»

Hommikul Jõhvist rongiga tulnud August Kirsimägi kihutas Balti jaamast otsemaid Saue tänavale, lõi korteriukse taga sellist mürglit, et raamatupidaja Bruno Madisson ööriietes avama tõttas. Tema 24aastane võimlemisõpetajast proua Ilse jäi voodisse.

Kirsimägi nõudis aga just teda. Bruno tõrkumise peale kihutas kirjanik uksest läbi kuuli ja tungis sisse. Kohe tulistas ta Brunot, siis laskis magamistoas kaks kuuli Ilsele reide ja lõpuks tegi surmava lasu endale pähe.

1929. aastal romaanivõistluse võitnud, enne seda filminäitlejagi olnud August Kirsimägi oli korp! Sakala värvikamaid tegelasi. Armuvalus oli ta varemgi ennast tappa püüdnud. Iga kord uue neiu pärast. Proua Ilsega olla ta samuti tulemusteta kurameerinud.