Teleblogi
10. veebruar 2009, 22:24

Itaallase-rindel toimuvad kummalised arengud (8)

TV3 tõsielusari "Unistuste printsess" on minu jaoks müsteerium. Esiteks väidab poissmees, kes pidi justkui saates naist otsima, et pole talle mingit naist tarviski. Teiseks hakkavad välja ilmuma tüdrukud, kellel samuti pole huvi sarjast meest leida. No mis komejant õige käib?!

Alustama pean hoopis sellest, et üks tuttav teatas, et minu esialgne lootus, et saan Õhtulehe kontoris veel üht itaallast võõrustada (esimene oli mäletatavasti Giovanni Sposato) on kustumas. Sest "Unistuste printsessi" itaallane, Monaco prints Alberti sõber Roberto olevat tulivihane - tema öelnud Õhtulehele selge sõnaga, et ei otsi mingit naist, aga lehte pandud ikkagi, et otsib. Et tema ei andvat meile enam ainsatki intervjuud, kui tõde päevavalgele ei tirita.

Minu meelest oli mu kolleegi Karoliina loos küll sõnaselgelt kirjas, et itaallane ei otsi naist, aga ju jäi see Robertol kahe silma vahele. Niisiis õiendan, igaks juhuks trükitähtedega, et laps ja Tõehetke-Lilitki (kes hiljuti oma blogis kirjutas, et vihkas kunagi lugemist, kuna ei osanudki lugeda) aru saaks: ROBERTO EI OTSI NAIST! Taguge see endale pähe. Või laske T-särgile trükkida.
Aga vähe sellest, et Roberto naist ei otsi. Hiljuti jutustasin ühe saates osaleva Playboy-staariga, kes omakorda teatas, et ei otsinud saatest meest.

Jumal, appi! Mis iva sel tõsielusarjal siis õigupoolest olema peaks, kui mitte keegi ei otsigi mitte kedagi? Ei otsi naist, ei otsi meest - mis mõttes?! Mida te, lugupeetud osalejad, sinna sel juhul üldse ronisite?
No muidugi, Roberto puhul olid mul juba algul kahtlused. Kohe, kui teada sain, et unelmate poissmees on just tema, pankur, kel raha jalaga segada, kel on Tallinnas korter ja kes juba aastaid siinsetes ööklubides pidutsemas käib, lahvatas mulle pähe sajandi küsimus: aga miks ta küll telesaatest naist peaks otsima? Mis tal viga on? Kas tal on kaks pead ja neli jalga? Või hakkab ta pimeduses rohekalt helendama?

Kuuldavasti tulnud terve saate formaat ringi teha, sest Roberto sai sellest, mille äsja välja käisin, ise ka aru. Mäletate ehk, algselt reklaamiti TV3 kodulehel sarja kui "Unistuste poissmeest". Robertole aga polevat mõte meeleheitel koduperemehe etendamisest põrmugi mokkamööda olnud - tema ei tahtvat lolli mängida! Aga taas pean issandat appi hüüdma, sest minu meelest kõlab tunduvalt lollimalt ronida mingisse tõsielusarja, kui sa sealt tegelikult midagi ei tahagi. Sest lolliks jääb tõsielusarjas osaleja ju niikuinii. Iseasi, kas mäng väärib küünlaid - kes oskab lolliksjäämise alla neelata ja telekuulsust ära kasutada, võib elus kaugele jõuda.

Ühes veendusin veel kord (otsekui ma poleks seda enne teadnud, aga kordamine pidi tarkuse ema olema): tõsielusarjades pole mingit tõde ega elu, need on puhas farss ja kokkumäng. Ma ei tihka sarja süžeed ette ära jutustada, aga küll kõik õigel ajal ja õiges kohas välja tuleb. Vähemasti on Roberto ise õhku visanud mõtte, et kui kõik sarja osad näidatud, tuleb tema n-ö kapist välja ja paljastab kõik luukered ehk kuidas üht tõsielusarja tegelikult tehakse ja mis võtteplatsil päriselt toimus. Eks jäägem ootama!
Ühest asjast ei saa ma tõepoolest aru. Ehk seletataks see mulle lahti. Nimelt: mis vahe on tänapäeval tõsielusarjal ja draamasarjal? Mõlemad on üks suur kokkumäng ja teesklemine. Üks ehk rohkem külateatri moodi, teises on vähemasti professionaalsed näitlejad.