Saund
29. oktoober 2012, 18:54

Berti pulbitsev eksootikabass

Sedavärki bassiplahvatust nagu DJ ja produtsendi Bert On Beatsi vastküpsetatud EP «Modern Vampires», siinsel muusikaväljal veel tajutud pole. Suures Õunas tegutseva bassimuusikatuusa Drop The Lime'i plaadifirma Trouble & Bassi uusimal väljalaskel on seega eksootiline maik juures.

Enne sisu ka illustratiivsest poolest. Sest et EP kaanepilt meenutab küll tüüpilist Patarei vangikongi seinamaalingut, jättes mulje, et selle on loonud igatsusvalus kinnipeetav. (Pardonks.) Kuid seda põnevam ongi. Põhiline siiski, et Bert On Beats kütab – ja ta teeb seda isukalt. Päris järsult murrab ikka. Halastamatult. Veenvuses pole küsimuski, Berti biit on ülilööv.

Pärast esmast materjali – debüütalbumit «Antenna Of Tallinn», millesse oli segatud UK bassikultuuri, Angolast pärit kuduro rütme ning kolmanda maailma getomusa vorme – segunevad värskel EP-l reipus, äkilisus ja hullus. 

Niisiis: psühhedeelseid tuuli toovaid träkke EP-l on tükki kolm. Neist esimene, raevuka tempoga «Modern Vampires», on kui kurivaim. Maaniliste rütmidega varustatud tantsumagnet, mis esitab väljakutse me meeltele ning välistab alistamatuse. No nii mitmetahuline – nurgeline, hüplev, tõmblev ja paukuv –, et hoia ja keela.

Teine sünnitis «Flute Thing» manab esiti ette helge miraaži, äratab teatavat kujutlusvõimet. Ühtäkki aga virvendav helipilt hakkab hakkima. Kuhu ja kuidas edasi? Möödapääsmatu. Nagu tantsiskleks tulisel sütel, millel peatumine oleks mõeldamatu.

Viimane – «Get Your Freak On» – keeb aga mulinal. Mingi kaoseline ulmetroopika, nõelteravad sündihelid ja löökriistade virvarr. Läheb minna, täistuuridel, pidurdamatul moel...

Ja ettevaatust nüüd, enne kui nautima asute: see kõik plahvatab! Sellegipoolest niivõrd värskendav ja toimiv, et tekitab sõltuvuslikku korduvkuulamist ja minnalaskmisunustust. Meelehea on garanteeritud.

5/5