Saund
29. märts 2013, 16:14

Zebra Island väljastab esikalbumi

1. aprillil annab Läti plaadifirma I Love You Records välja Eesti dreampop-anambli Zebra Island kauaoodatud debüütablumi "Saturnine". Plaadi ilmumisega seoses toimuvad reedel ning laupäeval ka Tallinnas ja Tartus plaadi esitluskontserdid.

Tallinna kontsert leiab aset reedel Klubis Sinilind. Lisaks Zebra Islandile astub nii Tallinnas kui ka Tartus üles ka suurepärane Candy Empire. Tallinna kontserdil esineb oma uhiuue koosseisu ning repertuaariga ka indiepopi bänd Tallinn Daggers.

Zebra Island on 2011. aasta sügisel multiinstrumentalisti Rasmus Lille ning laulja Helina Risti poolt kokku kutsutud muusikaline rühmitus, millega tänaseks päevaks on liitunud veel ka Lauri Raus kitarril, Caspar Salo trummidel ning Martti Laas bassil. Nende muusikale on iseloomulikud intiimsed vokaalid, koos elavate süntesaatorikäikude, rütmipartiide ning tagasihoidlike kitarrihelidega, mis kõik kokku loobki just neile omase helipildi. Sellele vaatamata ei ole ka Zebra Islandi muusika pääsenud võrdlustest ning nii on neid teiste seas võrreldud bändidega nagu M83, School of Seven Bells ja Beach House.

Lisaks plaadiesitluskontsertidele on Zebra Islandit võimalik esinemas näha ka järgmisel nädalal algaval Tallinn Music Week festivalil, kui astutakse üles laupäeval, 6. aprillil, Von Krahli Teatri baaris HUH showcase'i raames.

Täiendav info lähenevate esinemiste ning Zebra Islandi muusika ja tegemiste kohta on võimalik leida bändi kodulehelt.