Saund
22. mai 2013, 18:44

KOLMAPÄEVAL KAKS KORRAGA: Violinal uus singel, Grete Paial kaverdatud video (3)

Muusikavideod ja singlid, videod ja singlid igal pool! Tänane päev on teieni toonud juba Põhja-Tallinna uue singli, nii et nüüd on kord käes ka Violinal ja Grete Paial.

VIOLINA pürgib uue singliga Eestist välja

Eestimaine elektriviiulitel mängiv tüdrukutetrio Violina kogub tuntust väljaspool Eestit, tuleval kuul esinetakse näiteks Küprosel, Itaalias, Hispaanias, Iirimaal ja ka Ibizal. Väljaspoole Eesti turgu suunatud uue singli jaoks on kaasatud vokalistiks Birgit Õigemeel ning valmis on saanud ka video, mida filmiti novembrikuus Egiptuses ning punasel merel.

"Hullus süžees on taotluslik, et mitte teha järjekordset "kenad-tüdrukud-rannas-kokteili joomas" videot. Video räägib sellest, kuidas kolm tulnukat loovad planeedi maa ning sünnitavad sellele uuele planeedile vees elava järglase, kes hakkab siis tasapisi inimeseks muutuma ja kohaliku eluga harjuma," kommenteerib Violina liige Johanna Marie Ainomäe.

Vokalistiks kaasatud Birgit ütleb, et tal oli hea meel osaleda põnevas projektis. "Eesti inimestele ütleks siiski, et tegemist ei ole uue stiiliga mida mina artistina viljelema hakkan, vaid see on siiski rohkem Violina uus singel ning mina osalen siin vaid projektikorras. Minu enda uus singel ilmub samuti peagi, mis jätkab umbes sama stiililist rada, nagu kõlas minu viimane lugu "Et uus saaks alguse"."

Video režissööriks on Ameeriklane Arin Crumley ning disaineriks ja meikariks inglased, kes töötavad koos näiteks selliste staaridega nagu Jessie J ning ka briti telesaadete "Britain's Next Top Model" ja "X Factor" juures – Joey Bevan ja Karla Powell. Koreograaf ja video produtsent on kaasatud samuti USA-st.

Violina feat. Birgit "Sea of Life" nimelise loo autor on Mihkel Mattisen ning selle on muusikalise poole pealt produtseerinud Mihkel Mattisen ja Timo Vendt.

***

GRETE PAIAL video ja cover loole "Päästke noored hinged"

Veel tundmatu, kuid andekas laulja Joosep Eendra on noor tartlane, kes seni kaverdanud lugusid vaid inglise keeles, otsustas pühendada laulu just eestlastele, et enne suurt soovi – maailma vallutada – saaks tuntust koguda kodumaal.

Anne Noortekeskuses üles võetud video teeb eriliseks selle lõpp. Nimelt muutub Joosep video lõpus oma vanaisaks, keda kehastab tema 70aastane vanaisa Valdur Rattasepp.

Video produtsent/režissöör on Alar Nilov. Operaatorina tegi kaasa Ott-Erik Eendra. Kitarriseade tegi Lauri Kõlamets.