UHKE ISA: Ooperilaulja Oliver Kuusik, kes praegu on Prantsusmaalt Eestis käimas, sai augusti esimesel päeval esiklapse Lisa Maria isaks. Foto: Mart Jüriado
Inimesed
7. september 2013, 08:01

Ooperitäht Oliver Kuusik: isaks saamise tunne on vägev!

"Eks mind valdasid need kõige vägevamad tunded. See jääb ikka eluks ajaks meelde! Seda tunnet on väga raske kirjeldada," räägib ooperilaulja Oliver Kuusik, mida ta tundis, kui esimest korda oma pisitütart süles hoidis.

Oliver sai esimest korda isaks 1. augustil. Sel päeval tõi tema abikaasa, prantslanna Geraldine, ilmale pisitütre, kes sai nimeks Lisa Maria. "See nimi tundus meile kõigile kõige ilusam. Nimi Maria on meie perekondades ka palju läbi käinud ja nii see nimi valitigi," räägib ta.

Oliver ja Geraldine olid lapse nimevaliku suhtes ühel meelel. "Meie arvamused läksid kokku küllaltki täpselt. Tegime omad väikesed listid nimedega ja niimoodi saimegi kätte selle, mis mõlemale meeldis."

Lisa Maria kaalus sündides 3,7 kilo ja oli 51 sentimeetrit pikk. "Päris purakas," naerab Oliver, kes oli ka sünnituse juures. "Kõik läks väga kenasti ja on ka praegu hästi."

Väike Lisa Maria nägi ilmavalgust Pariisis, kus pere end sisse on seadnud. "Meil käibki elu mitme riigi vahel," seletab Oliver.

Vanemate rõõmuks laseb kuuvanune tütreke neil kenasti magada. "Üllatavalt hästi," muigab Oliver, kes peatub praegu mõnda aega Tallinnas (naine ja laps jäid Prantsusmaale).

"Estonia teatril on siin suur 100. tegevusaasta juubel ja septembrikuus on väga palju üritusi. Seoses sellega on vaja palju tööd teha ja pean natuke aega perest eemal olema," ütleb ta.

Sellega, et eri riikide vahet käia tuleb, on Oliver juba harjunud. "Oleme elanud mitmes kohas – Londonis, Pariisis, Tallinnas. Elu on kogu aeg niimoodi käinud ja Eesti ja Prantsusmaa vahet olen ma sõitnud päris mitu aastat."

Lapse sünniks valmistuti nagu tavaliselt ikka – osteti talle vajalikke asju ning sisustati tuba. "Üritasime ennast ka harida. Pariisis toimusid perekoolitused, kus sai osaletud."

Eestisse laps veel jõudnud pole

Tunded, mis Oliveri esimest korda lapsukest käes hoides valdasid, on tema sõnul kirjeldamatud. "Ma suutsin seda asja üllatavalt rahulikult võtta, arvasin, et ei pea nii hästi vastu. Mingeid suuri üllatusi ei olnud. Olin end hästi ette valmistanud," räägib ta, et sünnituse juures ei olnud pisarateks aega.

"Eks väike adrenaliin oli ka sees."

Paaril on Pariisis suur hulk sugulasi, kes pisitütart juba vaatamas on käinud, kuid Eestis elavad vanavanemad maimukest veel näinud pole. "Eks nad varsti näevad ka. Laps on lihtsalt praegu veel liiga väike, et nii pikka reisi ette võtta."