ELAB PÄEV KORRAGA: Kui Loorelt küsida, kas ta valiks teatri või teleekraani, vastab ta, et ei taha öelda, et asi, mida ta praegu teeb, ongi see, mida teha elu lõpuni. «Teen seda, mida täna ja siin praegu teen, homme on uus päev.» Foto: Arno Saar
Inimesed
7. september 2013, 08:01

Von Krahli teatri muusikajuht: poleks arvanud, et minust võiks kunagi näitleja saada

Von Krahli teatri muusikajuht Loore Martma astub näitlejana peagi ekraanile uues telesarjas. "Ma ei ole kunagi isegi mõelnud, et minust võiks näitleja saada," ütleb ta selle kohta.

Uus kodumaine sari "Naabriplika" räägib Ameerikast tulnud Liisist, kes saab Eestis vanaemalt päranduseks vana laguneva maja maakolkas. Neiu armub hoonesse esimesest hetkest niivõrd, et otsustabki Eestisse kolida. Siiski leidub teisigi, kes on majast samuti huvitatud ja nii püüab vallavanem temalt maja võileivahinna eest ära osta, et ehitada sinna uus uhke elamu oma tütrele.

Loore tunnistab, et mõnes mõttes suhestub ta Liisi rolliga küll. "Praegusel ajal on ju kõik piirid valla ja mõtled vahel, et võiks kuhugi ära minna. Ma olen käinud ka – näiteks sel aastal käisin USAs – ja tagasi tulles on mul alati tunne, et Eestis on täiega äge," räägib ta.

"Mind ei pane imestama, kui Liisi otsustab, et tahabki siia jääda."

Kui keegi pärandaks Loorele sellise laguneva maja maakolkas, oleks ta enda sõnul selle üle õnnelik ja tänulik. "Ka mina läheksin sinna elama," ütleb ta.

Sarjas osalema kutsus teda produtsent Ergo Kuld. "Ma ei tundudki teda, me olime lihtsalt teretuttavad. Ergo kutsus mind casting’ule, aga mul ei olnud mingeid ootusi. Ma ei mõelnud, et pean ilmtingimata selle osa saama," räägib Loore.

Pärast casting’ut helistas Ergo uuesti ja teatas, et neil on vaja kokku saada, et maha pidada kümneminutine vestlus. "Ma tegin veel nalja, et kui saad inimesega kokku, et talle kümme minutit rääkida, miks sa teda ei taha, siis see on küll väga uus lähenemine," muigab Loore.

Rolli ta igatahes endale sai. Teistest näitlejatest ja tehnilisest tiimist ei tundud ta kedagi. "Aga oleme kolm päeva nädalas koos kuskil väikeses külas ja on tore vaadata, kuidas tekib nii-öelda perekond."

Tiimist ei tundnud kedagi

Loore ütleb, et nalja saab võtetel küll ja veel. "Näiteks Tarmo

Tagametsa roll puterdava politseinikuna. Seda tehes oli ikka väga raske naeru tagasi hoida (sarjas on politseinik, kes räägib niivõrd puterdades, et esialgu on vaatajalgi raske aru saada, mida too täpselt öelda tahab – K. T) ja ühes stseenis on kolm joodikut bussijaamas, keda tuleb kõrvalt hambad ristis vaadata, et jumala eest kõkutama ei hakkaks," räägib Loore ja muigab, et on ette tulnud hetki, kus võtet tuleb korrata, sest mõni näitleja ei suuda lihtsalt naeru pidada.

Von Krahli teatri ridades on Loore kolmandat aastat. "Meil on nii-öelda Von Krahli kursus. Ma hakkasin 2007. aastal Viljandi kultuuriakadeemias lavastajaks õppima ja teater võttis meie kursuse enda hoole alla, et kasvatada järeltulevat põlve," räägib ta.

Sarja "Naabriplika" toob ekraanile Kanal 2.