Inimesed

Eesti tantsijanna Ameerikas: Värskasse ma ei kõlvanud, Las Vegasesse küll! (116)

LISA KOMMENTAAR

endine õpilane 18. jaanuar 2014, 20:59
tänud sellele nn.kurjale õpetajaprouale on minust ja meie klassist saanud normaalsed inimesed. mitte ühtegi kriminaali ega laisklooma!!!!! kõik korralikud eesti pereinimesed ja tublid tööinimesed takkaotsa. käisin ka seal klassis kus juuksed pinali pandi:) aga kord oli kord ja joonlauaga ei tasunud klassilauda peksta. igatahes teema on vana ja kui vaevalt seda kunagi lugema juhtub.. tervitused endisele Klassijuhatajale! AI KUIDAS OLEKS VAJA PRAEGU SELLIST KORDA NAGU TOLLEL AJAL!!!!
tibu10. september 2013, 07:05
järjekordne tõestus sellele, et ükslki"prohvet" pole kuulus omal maal....
MP9. september 2013, 13:26
Lugesin ühe hingetõmbega läbi - väga hästi kirjutatud ja kaasakiskuv raamat on.
eit7. september 2013, 14:41
küll meil on moraalitsejaid . elage ise oma moraalinormide peal , miks teisi nende järgi kommenteerite . eluseadus on selline , takistused tulevad ette , kui pole saatusest määratud sinu tahtmine . eesti on aher maa , kirutakse üksteist ja laidetakse , kas jalaga p..sse või rusikaga näkku . ameerikas on väga palju erinevaid rahvaid koos juba ammu ei imetleta oma degenereerunud rahvuskaaslasi . elu on tee ja mõnel on ka pikad maad käia , samas teine elab oma kodupiirkonnas ka oma elu ilusti ärs , ilma mandumata . kõhutantsu fänne on eestis vähe , me imetleme rohkem enda naba .
klaara7. september 2013, 11:33
See artikkel on ju ainult "Minu Las Vegase" põhjal kirjutatud.
Vegase tädi7. september 2013, 09:30
aga elekter läks meelest, mis veel lisaks kallile toidule ja bensiinile, poliitikute taskuid maksudega täidab
tõsi mis tõsi7. september 2013, 08:50
Tüüpiline loodusereostajast ameeriklane, 08:39, 6. september 2013
kes ei tea, et nende nafta on pärit vallutatud riikidest ja odavat hinda kasutavad ameeriklased oma suurte autode jaoks, mis hoogsalt loodust reostavad.
Usa välisvõlg on nende odavate hindadega muudkui kasvamas, kui teil uus kriis peale tuleb, küll siis saate oma "odavat tarbimist" nautida. Maksate oma võlad ja nutate.
Las Vegase tütarlaps unustab ära, et EESTIs on tavatoit odavam kui Usa-s ökotoit. Eesti tavatoit on parem ja puhtam kui Usa ökotoit. Seda saasta mida odava pähe endale sisse aetakse, ei saa toiduks nimetada
Ah jaa! Las Vegase tütarlaps ärgu unustagu, et kui Eestis BMW-ga ligi 200 km/h sõita, siis Eesti politseinik pead ei paita.
Tüüpiline, kadedusest vinguv eestlane!
Kerstile minu poolt tervitus ja edu edaspidiseks.
emigreerunu7. september 2013, 00:21
Eesti riigi häda on see, et ainult haridus haridus haridus ja saavutusi ei ole. Meeletult pappi loobitakse haridusse. Võtkem USA-d kes tahab õppida - see maksab. Ja tulemus, inimene ei käi koolis paberi pärast, sest tööle saades tehakse sinuga testid ja kedagi ausalt öeldes ei huvitagi mida sa oled õppinud! Kui oled iseõppinu ja andekas saad tööd ja kui on sind kooli samaandekaks teinud saad tööd. Tööd saavad ainult parimad, mitte nagu meil, vegeteeritakse koolis aastad ära ja siis hakkab tööjuures vegeteerimine pihta. Riigiametite tegelased vaadake paljud neist USA-s korralikku tööd saaks!
lihtsalt...7. september 2013, 00:02
jajah-ile 13:32 (kui ma ei eksi kellaajaga)6. september 2013, 23:22
Kersti Dennis väidab kaugelt vaadates, et Eesti elu on läinud paremaks, ju siis näeb midagi positiivset. 20:00-ga täiesti päri. Väga objektiivne ja realistlik kommentaar. Eestis ei ole tegelikult mitte midagi juba päris mitmeid aastaid paremaks läinud, see on minu arvamus. Elu seisab ning arengut ei ole. Tomatikasvatajad viivad toodangu Toidupanka ning jagavad tasuta ära. Vaat siis mahetootmine ja Eesti tomat.
Viia Suurmetsa õpilane6. september 2013, 22:41
Tõsi see on, et pr Suurmets oli laste vastu väga kuri ja õel. Nagu eespool öeldi, ei julgenud lapsed tõesti pissile küsida ja üks poiss tegi seetõttu tunnis püksi. Paljud kodus voodis Viia terrori pärast alla tegid, sellest ajalugu muidugi vaikib. Kodus vanematele Viia "vägitegudest" ei räägitud. Aastaid hiljem ühe klassivenna emaga vesteldes oleks too peagu pikali kukkunud, kui talle rääkisin, mis koolis toimus. Mina olin millegipärast õp Suurmetsa eriline "lemmik", igal võimalikul juhul ilkus ja irvitas ta minu üle, kogu klassi ees muidugi. Aga mina polnud ainuke, ühel klassivennal katkus Viia peotäie juukseid välja. Poiss viis need koju ja kui Viia poisi emale poisi peale kaebama tuli, siis mainis ema, et khm-khm, mul on need juuksed ilusti alles, mis sa mu pojalt välja kakkusid. Tegelikult saaks Viia Suurmetsa vägitegudest terve raamatu kirjutada...
Seevastu tema oma lapsed olid pühad lehmad, kes võisid absoluutselt kõike teha ja nende kaitseks astus ta emalõvina välja keerates üles ka oma rahuliku abikaasa.
Pole pr Suurmetsa elugi kerge olnud, sest tema abikaasa sai suhteliselt noore mehena traagiliselt surma.
6. september 2013, 22:16
Kui hind oleks odavam sa tainas siis saaksid vähem palka ka ju krdi. idikad raisk. ma ei suuda taluda tainaid rsk.
kas6. september 2013, 22:02
eestis on üldse midagi, mille üle normaalsete riikide kodanikud ei peaks imestama? See on selge, et elame/vireleme nagu sitahunnikus.
6. september 2013, 20:25
oi oi kuidas teeks Värskat maha.Mina arvan ,et kõik algab inimesest endast.Kui tahad elada siis elad igal pool-ka Värskas.Kui õpetaja on lapsele haiget teinud siis miks Värska selles süüdi on?
To jajah6. september 2013, 20:00
Vaata, lugesin siin Sinu kommentaari,mis annab samasuguse klantspildi olukorrast riigis,nagu seda on kasulik teha peavoolumeediale ning nende omanikele.
Tegelikkus on see,et väljaspool Tallinnat ja Harjumaad on tegelik tööpuudus kolossaalne .Mõned üksikud ülimadala palgaga füüsiliselt rasked töökohad ,mis ei eelda isegi põhiharidust,on küll maakondades pakkumisel, kuid transpordikulud kodust kaugele taolisele tööle annavad tulemiks kuu lõpus 0 eurot.
Ise kaotasin ka paar kuud tagasi kollektiivse koondamisega töökoha,aastaid rabasin madalale palgale lisa teenimisega FIE -na. Nüüd olen tööl katkenud sörmede kõõluste tõttu traumeeritud,sõrmed on konksus ja põletikulised.Arsti juurde saan paari kuu pärast,opile -ei kujuta ettegi. Asja ilu seisneb selles ,et mind ei võeta isegi töötuna arvele, kuna olen FIE ,kuigi töövõimetu.Käin siis häda ja valuga purnenud kõõlustega tööd tegemas mis vajavad just käte rammu. Läbi valu ja kannatuste, et mitte nälga jääda.Kuigi maksan riigile kõik maksud, ei kohelga meid teistega võrdselt.Meie töötrauma pole töötrauma, vaid olmetrauma. Ja haigekassa ei tasu meile töövõimetuse ajal.
Võiksid lahtiste silmadega oma ninaotsast kaugemale vaadata.
lisaks 18:326. september 2013, 19:59
Muidu, ma ei ole kuskil väitnud, et mu kirjaoskus on suurepärane (ju ei ole veel nii loll;D), aga iseõppija jaoks piisavalt hea;D
18:326. september 2013, 19:55
Kuskil ei ole sellist reeglit, mis keelaks ära kirjutamist vigadega. Ja kui selline reegel oleks, kommentaariume võiks vabalt panna kinni. Muidu, se puudutab ka sind!
erty6. september 2013, 19:50
Kersti on vaga tubli ja tore naine. Olen kokku puutunud.Edu ja tervist.
Al6. september 2013, 19:06
Kersti on tore ja tubli inimene. Edu Sulle!
kaaskannataja6. september 2013, 19:05
Jajah, Viia Suurmets käitus Värskas tõesti omal ajal nagu kuri nõid, kellel on õigust otsustada, laste saatuse üle. Nii mõnigi elu rikuti sellega, et "hinnatud pedagoog" saatis lapse otsejoones Leevile "debiilide kooli". Viia klassides valitses muidugi eeskujulik kord, mille varjus keegi ei pannud tähele, et mõned lapsed ei julgenud pissilegi küsida...
17:47-le6. september 2013, 18:32
kui elu on kui lill ja kirjutada ei oska, miks te siis üldse kommenteerite seda artiklit! Tegelge oma kirjaoskuse parandamisega. Aga kui nii rumal olla, et ise ka aru ei saa kui rumal, siis on väga halvasti. Jälle üks "lillelaps".
toetan6. september 2013, 18:28
ta on laspega ka taimetoitlane ja sünnitas lapse kodus - enamik hakkaks seda kuuldes kiidu asemel materdama.
ameerikale6. september 2013, 18:23
Vaevalt tema on sinu laps, ja kui on, räägi temaga kodus, mitte siin.
ameerika!!!!6. september 2013, 18:13
Kui sina vaena laps teaksid, milline hind on sellel nn. odaval Ameerika kütusel, usun, et oleksid häbi pärast maa-alla vajunud. Või äkki oled Kerliga samast killast, siis tuleb hoopis sinule kaasa tunda, see haigus on ravitav ja seda ravitakse siin Eestis sama edukalt kui Ameerikas.
klabs6. september 2013, 18:08
Ohh!
MEIL om tõesti, jah!
Aga TEIL seal on ikka hästi? Eks!
keegi6. september 2013, 18:01
Kersti pole mingi trullakas, et sobib just kõhutantus tegema ja mitte peotantsu. Ma nägin teda oma ihusilmaga paar päeva tagasi ühes seltskonnas. Ta on sale, väga kena inimene ja tal on väga vahva tütar. Kindlasti loen ka ta raamatu läbi.
troll6. september 2013, 17:55
Ei olnuks vaja oma võimetega edvistada. Ülim lollus on kogu võimeid näidata, tekitab vaid kadedust. Tuleb hoida võimalikult madalat profiili, siis minema ei aeta. Kehtib nii Värskas, kui Tallinnas. On üksikuid erandkohti. Tallinnas on see pluss, et oma edvistamise eksimuste saad heastada minnes teies kohta, kuid Värskas see puudub.
17:476. september 2013, 17:54
Just nii ,mis see kirjaoskus puutub asjasse!!! Ja mis see minu koolidiplom puutub asjasse? Mis kooli ma olen lõpetanud, samuti ei ole sinu asi.
16:54-le6. september 2013, 17:49
Mis asjast? Artikkel on naisest, kes elab välismaal. See ei ole teist ega teie elust, firmast v. lapsest. Ise kommenteerisite, aga ei oska kirjutadagi. Kui ei oska kirjutada, kuidas siis üldse koolidiplomi olete saanud. Keskhariduse näiteks. Lihtne ju küll siis osal. Kolmedega veab ka läbi. Eestis ongi hea elada neil, kelle kohta üldised reeglid ei kehti. Ei oska kirjutada, saab koolist läbi, on liputaja, on poliitik edasi. Mitte midagi ei ole vaja teisiti teha ega vaeva näha, saab edasi iriseda.
16:54-le6. september 2013, 17:47
Mis asjast? Artikkel on naisest, kes elab välismaal. See ei ole teist ega teie elust, firmast v. lapsest. Ise kommenteerisite, aga ei oska kirjutadagi. Kui ei oska kirjutada, kuidas siis üldse koolidiplomi olete saanud. Keskhariduse näiteks. Lihtne ju küll siis osal.
nn kohalik pommiauk6. september 2013, 17:42
On olemas ainult üks eesti depressiivne väikelinn,selle nimeks on talin!
jajah 13:41-le, 16:546. september 2013, 17:36
lugeja6. september 2013, 17:35
järjekordne6. september 2013, 17:31
oopus rivist,mille nimi on-MINU VÄLISMAA MEES.Las tädi vänderdab oma kõhtu edasi.Kuipalju mina söögi ja bensiini eest maksan,see pole tädikese rida.
jajah 13:41-le6. september 2013, 16:54
kirjutamine Teil küll selge ei ole. Seda nn. kesist oskust peaksite küll lihvima.
see mees ütles väga hästi6. september 2013, 16:27
üks tuttav soovis oma firmat luua, kui ta siis igasugu lingid ka mulle saatis, et vaadata, mis ja kuidas ehk üheskoos, siis selgus, et Eestis on väga keeruline millegagi alustada. Ei ole mitte midagi motiveerivat. Pikk loetelu sellest, mida äri alustamiseks ei saa ning miks. Igat tüüpi firmat üldse luua ei saa, kui oleks natuke toetust tarvis, ka moraalset. Ja ei ole ime, et selline negativism paistab välismaalastele samamoodi esimese asjana silma. Olen seda mujalt ka kuulnud, et eestlaste kohta öeldakse niimoodi: nad märkavat (tingiv kv) esmajoones vaid negatiivset. See ei ole virisemine. See on kodust kaasa saadud hirm, enese alalhoid ja realistlik maailmapilt. Pildil olev naine ju praegu väga sale. Palju saledam kui nn. presidendiproua, kes enda sönul ülikooliajal iluvöimlemisega tegeles. Uskumatu. Kes saab EAS-ist miljoneid, kes ei saa midagi. Nii Eestis elataksegi.
miis...6. september 2013, 16:24
täitsa naerma ajab ikka -ärge võtke kõike kirjutatut puhta kullana! Väga paljud võiksid
kirjutada samalaadseid lugusid oma elust nagu Kersti aga ei tee seda mitte.
...ja ei tea,mille üle siin nii väga uhkustada-nabatantsija Las Vegases-no andke andeks!!!
Küll aga tean teisigi,kes eestimaa tolmu jalgadelt pühkinud ja kujutavad ette et nad
maailmavalitsejad on-geenidega!!!???Tule taevas appiiii
koolikaaslane Räpinast6. september 2013, 16:13
lugeja6. september 2013, 16:06
Sulg jookseb. Raamatut "Minu Las - Vegas" on huvitav lugeda. Paluks järge.
jätke selle nn "pedagoogi" Suurmetsa 6. september 2013, 16:04
nimi meelde. selliseid on meie koolid täis kõikjal. suurmets loodan, et saad min pensioni
to:vallaviletsus6. september 2013, 15:43
See pole veel kaugelt kõik.Kogu see süsteem on juttude järgi täielikult korrumpeerunud kus võtmerolli mängivad vallaametnike tutvused,sugulased-ühesõnaga sisering.Kohalikud on painutatud hirmus suu kinni hoidma ja kannatama.Tekib küsimus-missuguste rahade eest ehitas vallavolikogu esimees uhke villa?Kellele ehitati need jooksurajad?Miks lasti põhja kohalik meditsiin ja veel palju muudki.Rahvale aga pasundatakse,et Värska on hüva elamise kotus.Nüüd kus on tulemas valimised poetakse või nahast välja,et end rahva seas hüvas valguses näidata.Kui aga soe tool käes,siis teadagi mis edasi saab.
Selline on minu isiklik arvamus Värskast ehkki pole kohalik ja võin ka eksida väidetes ning vastutust ei võta.Igatahes väga halb mulje ja pole ka ime,et sealtkandist sellised õpetajad tulevad.
Nagu keegi siin ütles-pommiauk.
vallaviletsus6. september 2013, 15:20
nõustun Tomi-ga 9.39 06 september 2013 Ka koolis ei tehta teiste laste parimatest saavutustest väljagi aga kui vallavanema laps saab häid kohti spordis siis sunnitakse terve kool vahetunniks kokku,et teavitada vallavanema lapse saavutustest.nii nõme kuidas nad küll ise aru ei saa,et see on naeruväärne.Hinnaku siis koolilaste saavutusi võrdselt.
jah6. september 2013, 15:12
lõin GOOGLESSE, et viia suurmets ja selgus, et ta on halvim õpetaja. milline tallinna kool nii halba õpetajat hoiab? kas ta jatkuvalt traumeerib lapsi?
23. oktoober 2018, 09:29
maailma tasemel hinnad on meil,6. september 2013, 15:05
peale toidu ja kütuse ka ELEKTER, ikka need kõige elementaarsemad eluks vajalikud vahendid, TARK VALITSUS, mida tuleb ainult kiita.
loodan6. september 2013, 15:00
et see suurmets on surnud. kuidas võib üks vanainimene last niimoodi alandada.
häbenege kõik sugulased ja tuttavad selle naise, ei ma ei nimeta teda prouaks, pärast.
edu ja õnne Sulle armas Amira!!!!
23. oktoober 2018, 09:28
Ta ei ole kahjuks surnud ja ta õpetab mulle tallinna arte gümnaasiumis praegu matemaatikat
am6. september 2013, 14:44
Allu6. september 2013, 14:33
Kas Värska pole mitte üks pommiaukudest?
6. september 2013, 14:32
Siin kommenteeriv teaduste doktor allikmetsa 08.11 oleks võinud enne "doktoriks" saamist eesti keeles kirjutama õppida.
Loo peategelasele Kerstile aga edu ja õnne! Tubli eesti naine.
A6. september 2013, 14:30
Viia Suurmets oli minu klassijuhataja põhikoolis. Mäletan sellest ajast ainult sõimu, viha ja kurjust, füüsilisest vägivallast rääkimata. Ajad olid teised ja taolise käitumise eest õpetajat ei karistatud, õigupoolest ei julgenud sellest eriti rääkidagi. Kahjuks on proua jätkuvalt õpetaja. Üritas küll mineviku eest põgeneda ja kolida pealinna, aga see ei muuda inimest.
to: mai, to: uskumatu6. september 2013, 14:28
Ei olnud Heli Suurmets, jumal hoidku! Need on kaks täiesti erinevat inimest. Ja neile, kes värskalasi ja muid lõunaeestlasi materdavad - kõnealune kuri õpetaja ei olnud mingi lihtne maainimene, vaid kogunisti Tallinna proua.
geenidega?6. september 2013, 14:27
"...räägib geenidega Kersti tema ja Marki 2005. aasta suvel peetud pulmapidude kohta."
omg6. september 2013, 14:19
Olen Kersti tantsutunnis käinud ja võin öelda, et ta on imeline , ilus ja väga hea tantsija!
Jass6. september 2013, 14:19
Nood seal Värskas vast vähe lollakad olid. Naisterahvas vägagi kena, suisa meeldiv tundub olevat igatepidi. Kõike paremat!
Ligi ja Ansipi MAKSUD6. september 2013, 14:11
toiduainetele ja kütusele. Teiste riikide juhid on lihtsalt pädevamad ja ei tapa endi tegevusega majandust.
Prügiimport on Reformi Nokia.
Lapsevanem6. september 2013, 13:57
Loodan, et lugupeetud õpetaja proua Suurmets on veel elus ja loeb seda artiklit.
uskumatu6. september 2013, 13:54
Kas tõesti Heli Suurmets ?
mai6. september 2013, 13:51
Kas tõesti heli suurmets.
väike MÜÜ6. september 2013, 13:48
g ja kats- lugesin just tema raamatut "Minu Las Vegas"- soovitan soojalt!!!
jajah6. september 2013, 13:41
12:46, 6. september 2013
"räägi parem sellest, palju ameerikas arstiabi maksab. eestis on lausa paradiis sellega võrreldes." Tohoh, mis jutt täna, veel eile siin sõbralikult vinguti, et meil on olematu esmaabi ja üldse meditsiin -arstid on nõmedad, ebaprofesionaalsed, lohakad, järjekorrad pikad jms.
räägiti... no ei ole mina rääkinud. mina armastan oma kodumaad ja minu meelest on siin asjad suht hästi. kõhutants pole enamusele eestlastele meeltmööda, mulle ka mitte. i viitsi seda hööritamist vaadata, tundub kuidagimadal ja nilbe. seega ei kadesta kuidagi, endal siin kõik väga hästi, firmad loodud, laps kasvatatud ja elu lill.
geenidega Triin6. september 2013, 13:24
Tore lugemine.
Aga see "räägib geenidega Kersti ..." on kummaline lauseosa.
Armas6. september 2013, 13:22
Arvamus6. september 2013, 13:16
Aga võib-olla see pedagoogi kritiseeriv märkus oli hoopis tulevikuks jõudu ja tõestamissoovi andev stardisignaal. Oleks Värskas tantsima pääsenud, oleks siiamaani ehk ainult kohalikus klubis tegija olnud ...
Lugeja6. september 2013, 12:58
See oli tõesti hästi öeldud, et raamat on ELLUJÄÄMISE ÕPETUS!
6. september 2013, 12:46
"räägi parem sellest, palju ameerikas arstiabi maksab. eestis on lausa paradiis sellega võrreldes." Tohoh, mis jutt täna, veel eile siin sõbralikult vinguti, et meil on olematu esmaabi ja üldse meditsiin -arstid on nõmedad, ebaprofesionaalsed, lohakad, järjekorrad pikad jms.
mees6. september 2013, 12:38
neid teiste kiusajaid on igas elu valdkonnas,mulle meenub vene sõjavägi ,kus leedulasest seersant seni kiusas sõdureid,kuni ükskord öösel ,tehes järjekordset aktsiooni,ta lihtsalt mässiti teki sisse ja visati teise korruse aknast alla,uuriti,mis uuriti,aga viskajaid ei leitud,seeru aga oli peale haiglat meie roodust kadunud.
Cac6. september 2013, 12:14
Taolisi näiteid võib tuua ka mõnepoolt taevani ülistatavast Ameerikast. USA-s oli pikamaajooksja S.Prefontaine (kirjapilt pole võibolla õige), kellel nooruses korduvalt ja mitme spetsialisti poolt öeldi, et sinust ei saa pikamaajooksjat. Lõppkokkuvõttes oli tüüp vahepal maailmarekordiomanik 5000m jooksus ja mitmekordne medalimees suurvõistlustel.
ohhhhhhhh6. september 2013, 12:13
miks nii traagiline?? 13-aastane ja praegune inimene on ju täiesti erinevad! kõhutantsija Las Vegases?! Palju õnne. kõhutantsijatel pidavatki kõht matsakam olema....bensiin bensiiniks, aga toit on meil tõesti hea. mis kallis, see kaunis (või maitsev)
R6. september 2013, 11:55
See mees on väga hea sõna jõuga,mulle sellised ütlused meeldivad!Ei ole keerutamist,nii ja nii ,see on õige ,meeldib tee!Selliseid uss pedagooge,ega need vanematele ütlegi,need elavad endid laste peal välja!Meil lasteaedades ka Neid küllalt!
kilu6. september 2013, 11:49
Asjalik lugu. Tegelikult ongi nii, et kui on unistus esineda ja olla kõhutantsija, siis tulebki minna LasVegasesse või kuhugi mujale, kus seda hinnatakse. Kindlasti võib ka Värska kultuurimaja lavale end 'välja murda', aga ega see kerge pole. Sest puuduvad austajad. Samuti võiks ta pigem tänada neid kunagisi 'solvajaid', sest tänu neile ta oma praeguse elu saavutas. Alles jäi silma mõistulugu ühest kirjaoskamatust papist, kes oli katlakütja ja kelle töökoht koondati (sest ta oli kirjaoskamatu) ja kes selle tulemusena leidis, et ta tänavas pole tubakapoodi ja siis ta avas selle ja see oli edukas ja siis ta laiendas oma äri ja siis oli ta juba edukas ärimees ja kui siis tal oli vaja lugeda mingeid pabereid, siis pidi ta tunnistama, et kuigi kirjaoskajana ta suudaks neid lugeda, oleks ta siis ikkagi vaid katlakütja. Kui kusagil suletakse su ees uks, siis samal ajal avaneb mingi teine uks.
miis, ärimiis6. september 2013, 11:49
Eestis on hea elada neil kes annavad tühje lubadusi ja kasseerivad selle eest raha, igasugustel sahkerdajatel ja JOKK süsteemis hästi orienteeruvatel, poliitikutel ja riigifirmade juhtidel, nõukogudes ja juhatustes raha kantivatel ärimiistel, muiduvarastel Eesti Energias, Tallinna Vees, Põlevkiviärides ja kaevanduste juhatustes.
Kes aga palgatöölised kellast kellani võivad rahumeeli võimaluse avanedes Eestist lahkuda - paremaks siin ei lähe.
Raix6. september 2013, 11:34
Meenutab välimuselt Ülle Lichtfieldi. Muidu tubli naine.
jajah6. september 2013, 11:32
bensiin ja söök, no ma ei tea, käisin ka ameerikas ja ega polnud odavam see söök küll.
ja räägi parem sellest, palju ameerikas arstiabi maksab. eestis on lausa paradiis sellega võrreldes. palju muud on muidugi ka parem. palju parem.
..6. september 2013, 11:31
Tubli oled Kersti :) ettevõtlikust ja riskijulgust on Sul alati jätkunud, kasvõi kaameli selga ronides :D Edu ja Õnne Sulle :)
Nadia to CVB6. september 2013, 11:28
ole hea, loe lisaks sellele artiklile ka see raamat läbi. sealt on näha, et ei ole päris nii, et tuli mees ja siis alles sai ta jalad alla. ei, vastupidi, elu saatis ühe ja teise jama, aga ta ise ei jäänud suurde musta masenduseauku nutma ja halama, vaid katsetas üht lahendust teise järel. Astus ülikooli õppima, sebis omale töökohti, et teenida raha õppemaksu tasumiseks jne jne. Siis leidis, et tantsutundides käimine on üks koht, kus ta saab end positiivse energiaga laadida, isegi kui mujal läks väga halvasti (kaotas töökoha, õppevõlgnevus jne). Ma ei hakka kõike ära rääkima, kuid raamat on väga haarav. Mina ei saanud seda enne käest pandud, kui see kõik läbi oli loetud. See ei ole ainult Las Vegasest. See on paras ellujäämisõpetuse õpik, millest igaüks saab ise ka mõelda, et aga mida tema selles või tolles olukorras teeks. Ja kes siin ökotoidu osas kobises, neil on seal Las Vegases oma peenramaa, omad kanad. Väga öko!
To CVB6. september 2013, 11:25
OK teen siis raamatust kokkuvõtte : Amira läks lapsehoidjaks USA-sse, sattus väga kummalisse perekonda, selleks, et natukegi stressi maandada hakkas Amira käima kõhutantsu trennis, leping lõpetati ennetähtaegselt, Amira pidi maalt lahkuma, raskustest hoolimata leidis Amira kolledži kuhu õppima minna ja tegi kooli ajal tõesti "ühte ja teist, nt. koristas". Oma mehega tutvus Amira tõesti juba hiljem. Ja lugedes Sinu postitusi on tõesti tore, et see positiivne naine siist negatiivsest Eestist minema sai.
vanja6. september 2013, 11:19
kui ta elab las vegases miks sõidab ta siis läbi ameerika atlandi ookeani äärde nutma
6. september 2013, 11:17
naljatilk6. september 2013, 11:15
Mis tõsi jutt "10:32, 6. september 2013-le", kui sa ise istud kuskil Eesti kolgakülas ja räägid Ameerika argipäevast.
mall6. september 2013, 11:14
kahjuks on selliste pedagoogide olemasolu Eestis viimasel poolsajandil viljeletud pedahoogilise õppe vili. Tundub, et sel ajal kui mujal maailmas arenevad asjad edasi, tammub õpetaja haridus Eestis endiselt ühel kohal, olles õpetajakeskne, salatsev ja innustamist ignoreeriv. Muidugi on olemas erandeid!
m6. september 2013, 11:13
Mul on just hea meel, et ta selle õpetaja nime julges välja öelda.
Siis enne inimene mõelgu kui öelgu. Ja lapsele. Miks ta poleks võinud kasvõi tantsusamme õppida.
Aga hea oli lugeda. Kunagi kui aega, võtan raamatu ka ette:)
krr6. september 2013, 11:07
Ometi üle pika aja ka midagi meeldivat ja positiivset lugemist.
Edu sellistele inimestele.
kogemusest6. september 2013, 11:06
Mulle käratas keskas füüsikaõpetaja: "Teil sisemust ei ole, ainult välimus on Teile tähtis!". 30 aastat hiljem lõpetasin Tartu Ülikooli cum laude. Umbes nii palju aastaid võttis aega, et lõpuks ise ka uskuma hakata, et ma polegi see loll, kelleks ajaloo ja füüsika õpetajad mind keskkoolis tembeldasid.
CVB6. september 2013, 11:06
No jutt oligi ju selline, et oli lapsehoidja, tegi ühte ja teist, aga kuni ei olnud meest leidnud, läks kõik allamäge, polnud kohvi ostmisekski raha. Ise toime ei tulnud, alles mehe abiga sai jalad alla.
10:32, 6. september 2013-le6. september 2013, 11:05
Mille peale siis kade olla? Jutu peale,mis on tõsi?
Tore!6. september 2013, 11:00
Kena, kui inimesel hästi läheb. Tore, kui armastatakse maad, kus elatakse. Aga see teiste inimeste kodude kritiseerimine väliseestlaste poolt ei ole eriti ilus. Ka mina olen Eesti elu kohta aeg-ajalt kriitiline. Aga ma ei hakka lätlastele ega valgevenelastele pidama loengut teemal " Vaadake, kui jama on teie riigis elada!"
ei saa mitte vaiki olla...6. september 2013, 10:58
Kuna see proua Suurmets oli minu klassijuhataja algklassides, siis pääses Kersti veel ainult ehmatusega. Tagantjärele (40 aastat tagasi) vaadates jäi vist kõigile temaga kokkupuutunutele mingi mitte eriti hea mälestus temast. Aga annan andeks, sest see oli nii ammu.
to CVB6. september 2013, 10:54
Soovitan raamatu läbi lugeda. Kõhutantsuga hakkas naine tegelema Las Vegases enne oma mehega tutvumist. Kuna mees töötas meelelahutusäris nagu paljud Las Vegase elanikud, siis oli ta hea nõuandja. Ja kas ta oleks pidanud vanatüdrukuks jääma, sest lapsehoidjaks läks ta mitte eriti noorena, oli vist 25-26.
jah6. september 2013, 10:50
Nii häbi, et materdab oma kodumaad. Ega kodumaa ja isamaa ei tahagi selliseid. Ela aga edasi USA-s, ma ei kadesta sind mitte põrmugi. Figuuri kohta oled paras, st. ei ole paks ega peenike.
6. september 2013, 10:32
"Las Vegase tütarlaps unustab ära, et EESTIs on tavatoit odavam kui Usa-s ökotoit. Eesti tavatoit on parem ja puhtam kui Usa ökotoit. Seda saasta mida odava pähe endale sisse aetakse, ei saa toiduks nimetada" Sa räägid nagu ise elaksid Ameerikas, ju elad, lihtsalt oled kade
CVB6. september 2013, 10:20
Trullaka lapse olekski ju pidanud esmajoones võtma, et ta liikuda saaks. Aga loost saan aru nii, et kõik laabus, kui mehe leidis, kes toetama hakkas. Nii et kõigepealt leidke mees, saan selle loo moraalist aru.
Tubli naine!6. september 2013, 10:16
Usun et väga paljudel meist on lapsepõlvest selline väljaprakeerimise kogemus. Mina ei kõlvanud algklassides lavale laulma. Ma ei olnud n.ö. viieline õpilane. Kujutage ette, see oli põhjus. Põhi ja keskkoolis, kui kooli tuli uus muusikaõpetaja, ma ainult laval elasingi. Kahjuks on see esimene muusikaõpetaja ikka veel rivis ja ma ei kujuta ette paljudele ta veel n.ö. kriipsu peale on tõmmanud.
Muigega6. september 2013, 10:09
Eks see kätemaksurõõm ole ikka üks suuremaid rõõme. Lapsele ei tohi otse näkku öelda, et sa oled paks või midagi muud taolist, sest see jääb hinge kogu eluks. Täiskasvanu võtab selliseid asju vabamalt öeldes, et ütleja on ise üks paras mats ja debiil, laps aga mitte. Lapse jaoks on iga täiskasvanu omamoodi autoriteet, kelle sõnal on kaalu. Paistab vist jah nii, et kõik mis jääb Tartu kandist allapoole, on üks igavene mülgas. Kerstile edu igal juhul! Läbilüüa Ameerikas ei ole kerge, kuid kui see õnnestub, siis vaesuse all ei pea kannatama vanaduses.
treenerid6. september 2013, 10:07
on samasugused kui kõik teised, on arusaajaid/õpetajaid kes arendavad kõiki lapsi. On treenerid kellele on olulised üksikud tipud, teised ei ole miskit.
ah see noorik ongi Amira6. september 2013, 09:47
täiesti ise ja ehtne Amira`
Edu ja tervist talle.
Milla
6. september 2013, 09:45
tomi6. september 2013, 09:39
Tõesti imeline naine... nii elegantne, kaunis ja sihikindel. Soovin talle palju jõudu edaspidiseks!
Värska kohta peab tõdema et tal on kahjuks õigus - siin ei ole midagi muutunud. Koolis endiselt ei ole lapsel vähimatki šanssi, kui just ei ole valla/kool juhtkonna pereliige või nö. "siseringis". Saad peksa igalt poolt nii et tolmab ja pigistatakse silm ka kinni. Samas välja paista tahavad Värskas väga vahvad ja edukad, aga seest see kõik mädaneb.
Kahjuks6. september 2013, 09:35
Olen ka ise kooliajal õpetajate mõnitusi taluma pidanud. Supermõnitaja ja halvustaja Türi koolis oli L. aluoja - eluks ajaks jääb see kuri inimene meelde.
Nojah6. september 2013, 09:25
Niipalju siis müüdist et Eestis konkurentsi pole.
Roi6. september 2013, 09:21
Tubli Kersti. Vaevalt et mõni õllekõht või kodukana Sinu läbielatud ja saavutusi mõistab, Eesti(Ida Euroopa) kulturiruum on selleks liiga väiklane!
elo6. september 2013, 09:16
..."räägib geenidega Kersti " - wtf, kas mõni elusolend on ilma geenideta???
õpetajate sõnad kaaluvad häbematult palu6. september 2013, 09:06
Meie lapsele ütles õpetaja -ise kunstnike laps - ja kuidas see küll nii saab olla, et vaat kui halvasti sa joonistad - ei mäleta, kas neljandas või viiendas klassis- ja enam ei ole ta pliiatsit-värve kätte võtnud.
Olen ise joonistamist õpetanud -see ei ole ju õigetete-valede vastustega matemaatika - niisugust hinnangut on lubamatu anda suvalise üksiku töö peale vaadates.
Ennekuulmatu - õpetaja meelest paks - siis keelab õppida ja ajab välja?
See edu-tõuaretus ületab igasuguse terve mõistuse.
ehh6. september 2013, 08:57
Ei ole uudis, et kagueesti töllid naudivad teiste mõnitamist. Tavaliselt on neil endal häda ome olemise pärast. Harimatus ja matslus on seal kõvasti juurdunud.
Oinas6. september 2013, 08:49
Värska on üks ülespuhutud pommiauk kuhu ma ei soovitaks kellelegi elama minna-tean mida räägin.Vallavalitsus ei hooli peale iseenda mitte kellestki.Sealmail kehtib komme-võõrale kõik,omadele tutkit.Näiteid pole tarvis kaugelt tuua.Tulemas on valimised-loodan,et sealne seltskond kupatatakse sinna kust nad tulid.
Aamen
!!!!6. september 2013, 08:42
11 aastase murdeeas tüdruku kohta on muidugi väga tark (eriti pedagoogi poolt) otsustada, et ta on paks ja ei kõlba peotantsutrenniks !!! Lapsed kasvavad teadupärast ebaühtlaselt - tihti kõige pealt laiusesse, siis pikkusesse.
Pildil olev naisterahvas on väga kena ja peenike ning võiks seda peotantsu tantsida küll ja veel.
Ning Eesti konnatiigis Las Vegast kustuvate karjääride laoks nimetada on täitsa ok :) Aga võta sa kätte ja katsu jõuda sinna "lattu" selle asemel, et siin silte kleepida.....
huvitav6. september 2013, 08:41
kas tõesti meie treenerid on hiromandid ja suudavad 11 aastase lapsele peale vaadates öelda millega ta tohib tegeleda ja millega mitte. Siit selgubki,i et lastele ei tohi keelata liikumisspordiga tegeleda. Toodame tippe! Meenutaks meie olümpiavõitjat Noolt, kes oli noorena väga hädine kuju ja väljanägemiselt tulevikuta - aga nüüd tiitlitega pärjatud, sest tal lubati treeningutel edasi loksuda. Neid näiteid on palju. Meie treenerid on head, aga erilised tüübid magatakse vahel ikka maha. Aeg on see, mis treeningsaalis kujundab tipud. Tahet ei tohi tappa. Samas äkki peab Amira tänama õnne, et teda treener ära ei rikkunud. Võib olla oli Suurmetsal õigus? Iroonia: Õnneks maakohtades hakkab treenimine välja surema, sest pole enam lapsi! Pole lapsi pole ka probleemi. Meie tublimad maalapsed kolivad koos isa-emaga Soome. Aga Soomes ei aja treenerid lapsi trennist ära, põhjusega, et keegi on paks või peenike. Kui lapsevanem maksab kõlbab küll. Seega juba 5 a pärast kuuleme tublidest Soome värvides Liivimaalastest ja näeme suuri tegusid. Tubli riik meil! Jääb vaid loota, et pensioni põlveks tulevad need lapsed kodumaale tagasi ja hakkavad Liiwimaale kolinud somaalasi-hiinlasi välja õpetama! Nii et kohtumiseni 35-45 aasta pärast!
Tüüpiline loodusereostajast ameeriklane6. september 2013, 08:39
kes ei tea, et nende nafta on pärit vallutatud riikidest ja odavat hinda kasutavad ameeriklased oma suurte autode jaoks, mis hoogsalt loodust reostavad.
Usa välisvõlg on nende odavate hindadega muudkui kasvamas, kui teil uus kriis peale tuleb, küll siis saate oma "odavat tarbimist" nautida. Maksate oma võlad ja nutate.
Las Vegase tütarlaps unustab ära, et EESTIs on tavatoit odavam kui Usa-s ökotoit. Eesti tavatoit on parem ja puhtam kui Usa ökotoit. Seda saasta mida odava pähe endale sisse aetakse, ei saa toiduks nimetada
Ah jaa! Las Vegase tütarlaps ärgu unustagu, et kui Eestis BMW-ga ligi 200 km/h sõita, siis Eesti politseinik pead ei paita.
vaat ei lõpeta ära!6. september 2013, 08:32
Kui laps palub luba kasvõi tantsusamme õppida ja sedagi ei lubata (oled liiga paks õppima! püha müristus! kas olid maailma meistrivõisluste õpingud?), siis on tõesti asi kurjast. Selline õpetaja lahterdab lapsi liialt väljanägemise järgi ja pedagooiks ei kõlba, sest muserdab laste hingi. Kersti oli/on siiski tugev ja sai sellest välja, kuigi ilmselt mitte iial ei unune see. Tubli, Kersti! Edu edaspidisekski! Hea lugemine oli.
Aira6. september 2013, 08:22
Hea lugemine! Õnne Kerstile, kes suutis ennast tõestada vastu igasugu materdamist. Paljud jäävadki "inetuteks pardipoegadeks", sest keegi pani sildi külge...
allikmetsa6. september 2013, 08:11
selliste värdjalike "proua suurmetsade" pärast on palju andekaid lapsi pidanud taluma häbi ja alandust. Läksin ise maakoolist ühe väikelinna kooli, kus mulle kohe silt õpetajate pooolt külge pandi - maal, järelikult loll ja sobib ainult traktoristiks. Nüüd olen ülikoolis õppejõud ja teaduste doktor. MInu arvamus on et iga õpetaja ei vääri kõrgemat palka, vaid hoopis malka.
boonus6. september 2013, 07:53
Pani nätaki Suurmetsale ära! Nimeliselt kohe.
ZZ6. september 2013, 07:39
..ketid ja turud on välismaalate käes..loogika ju..
pühavaim6. september 2013, 07:33
kats6. september 2013, 07:31
Nõustun eelmisega. Hea oli lugeda, et kellegil hästi läheb, ükspuha kus ta siis paikneb.. kui on õnnelik! :) õnne ka edu! Muideks, kahjuks tõesti ei oska alati inimesed hinnata potensiaale, kuna nad vaatavad vaid takistusi ja ei suuda näha muud. See on puudus. Aga andkem andeks. Amira oli edasipürgija ja ei lasknud kellegil ennast defineerida ja määratleda. Samuti tore, et tal keegi abiks oli seda meelde tuletama talle. Meil kõigil on vaja innustust ja meeldetuletust aeg ajalt :)
g6. september 2013, 07:19
Hea lugemine. Õnne ja rahulolu edaspidiseks!