PUHKUS UNGARIS: Kristina sõnul oli kõige huvitavam osa reisist just farmis töötamine. «Mulle lihtsalt meeldib teha selliseid asju, mis on täiesti erinevad minu igapäevaelust – see on väga värskendav.» Foto: Erakogu
Inimesed
4. september 2013, 07:00

Miss Estonia 2013: terviseprobleemi tõttu on minu soovitud iluopid hetkel ootel (25)

"Tuli välja, et minu suguvõsas on soodumus rinnavähile, mistõttu pidin enne operatsioone paar testi tegema. Nendest aga selgus, et mu verega pole kõik korras," räägib Kristina, kelle plaanitud ninalõikus ja rindade kohendamine peavad nüüd ootama.

Suve hakul tänavuseks Miss Estoniaks kroonitud Kristina Karjalainenit (23) on juba üsna varsti ees ootamas võistlus "Miss Universum". Selleks on ta end ette valmistanud täie hooga ning praegu keskendub ta peamiselt treeningutele. "Järgmine nädal pean kohtuma ka disaineriga, kes teeb mulle rahvuskostüümi, kuid palju rohkem olen ma mures oma trennide pärast. See on ikkagi kõige raskem osa," põhjendab ta, kuna soovib võistluse ajaks olla suurepärases vormis.

Praegu käib Kristina viis korda nädalas personaaltreeneri juures ning ta proovib ka varasemaga võrreldes tervislikumalt toituda. "Dieete pole ma kunagi pidanud ega hakka ka, sest ma lihtsalt armastan toitu liiga palju," naerab neiu.

Lüpsis lehmi ja söötis kanu

Mõned kuud tagasi plaanis miss ka paarile ilulõikusele minna, et enda välimusele enne novembris toimuvat võistlust viimane lihv anda. Soovitud ninalõikus ja rindade kohendamine on veel ootel. "Tuli välja, et minu suguvõsas on soodumus rinnavähile, mistõttu pidin enne operatsioone paar testi tegema. Nendest aga selgus, et minu verega pole kõik korras," tunnistab Kristina. "Ma ei oskagi seda probleemi täpselt seletada, aga igatahes pean ma nüüd läbima ühe ravikuuri."

Neiu pole tegelikult enam kindelgi, kas ta ikka laseb end lõigata. "No see oleneb minu tervisest. Hetkel ootan, et see probleem laheneks ja siis vaatab edasi," lausub ta. "Tervis on ikkagi tähtsaim vara ja ma ei riskiks sellega kunagi."

Kristina ei lase ennast muremõtetest heidutada. Nimelt käis ta hiljuti kolmenädalasel puhkusereisil Ungaris, kus elab tema armastatu Richardi perekond. "See oli imeline reis – saime käia nii linna peal ringi kui ka maal puhata," räägib neiu. Kõige huvitavam osa reisist oli tema sõnul farmis töötamine. "Mulle lihtsalt meeldib teha selliseid asju, mis on täiesti erinevad minu igapäevaelust – see on väga värskendav," selgitab ta.

"Ma lüpsin lehmi, seda küll masinaga, aga tegin seda ikkagi täiesti ise. Olen korra varem ka lüpsnud, kuid tollal olin 15aastane, seepärast pidin selle tehnika uuesti meelde tuletama. Kuid see oli väga huvitav kogemus," naerab ta. "Veel tegelesin ma koristamise ning kanade toitmisega – ka see oli väga lõbus."

Ja mis töid tegi Richard? "Tegelikult samu asju, mis mina, aga ta aitas ka oma isal ehitada. Sel ajal söötsin mina kanu," lõõbib Kristina.

Missikese Ungari puhkus oli jagatud kaheks: kui farmis käidud, veedeti poolteist nädalat Budapestis. "Me külastasime muuseume ja tutvusime vaatamisväärsustega ning käisime ka šoppamas ja restoranides söömas," jutustab ta. "Mind hämmastas kui suur see linn on võrreldes Tallinnaga."

Kuigi pealinn jättis Kristinale uskumatu mulje, meeldis talle siiski maakohas veedetud aeg rohkem. "See oli lihtsalt täiesti teistmoodi – nagu tõeline puhkus. Mul polnud isegi telefoni kaasas, seepärast sain olla rahus ja lõõgastuda."

Eestis on kodusem kui Soomes

Reisilt Soome naastes hakkas neiu kohe uuesti kohvreid pakkima, kuna ta oli otsustanud kodumaale tagasi kolida. "Jah, tegelikult minu pooled asjad on juba Eestis ning pooled veel Helsingis," pihib ta. "Aga kui ma saan Soomest tööpakkumisi, siis haaran loomulikult nendest kinni. Näiteks meil algas just moenädal Helsingis ja kuna ma teen seal modellitööd, siis hetkel olengi siin."

Eesti juurtega soomlanna oli juba pikalt mõelnud kolimise peale. "Ma olen ikkagi Miss Estonia ning loomulikult tahan ma elada oma kodumaal. See oleks üpris naljakas, kui ma nüüd ka Soome jääksin," arvab ta. "Armastan Eestit ning tunnen ennast seal palju kodusemalt kui Soomes."

Mida plaanib miss aga Tallinnas peale hakata? "Töökohta mul veel pole, kuid mõtlesin, et saadan mõned kirjad moekunstnikele laiali. Ehk soovivad nad mu modelliks võtta või siis saaksin teha midagi muud moega seonduvat."

Eestisse kolimise juures meeldib Kristinale ka see, et siis saab ta ka palju rohkem oma keeleoskust arendada. "Olen lihtsalt tähele pannud, et Tallinnas olles õpin eesti keelt kiiremini," tõdeb ta. Ka poodides käies proovib ta emakeeles rääkida. "Ma ei tea, kas müüjad saavad minust aru, kuna mõned soomekeelsed sõnad pudenevad mul ikka jutu sisse, aga ma vähemalt üritan."

Neiu on väga õnnelik ka selle üle, et tema kodulinn asub Soomele nii lähedal: "Ainult poolteist tundi laevasõitu – see polegi ju nagu midagi."