Seisukoht
22. august 2013, 07:05

Robbiet oli vaja! (1)

Taasiseseisvumispäeva hommikul sattusin Facebookis lugema arutelu selle üle, kas Eestil on vaja Robbie Williamsit, et end maailmale tutvustada, või on parimaks visiitkaardiks meie enda tublid muusikud.

Kahtlemata oleks tore, kui inimesed naudiksid sadades kinodes üle maailma mõne meite oma bändi suurkontserti, kuid esialgu on asi seegi, et ilmakuulsa poptähe pompoosne šõu just meie armsas laulupidude toimumispaigas üles filmitakse.

Sattusin kontserdile kaasa elama ühes Hollandi kinos. Küllap tegi paljudele parajasti teispool piiri viibinud eestlastele rõõmu võimalus tähtsast riigipühast sel moel osa saada. Pilgeni täis lauluväljakut, lippudemerd ja kontserdiliste õndsaid nägusid vaadates puges uhkus hinge küll. Rääkimata sellest, et Robbie ei lasknud vaatajail pea hetkekski unustada, kus ta viibib ja kellele esineb. Kohalike muljeid küsides selgus, et juba asupaiga tõttu tundus see live algusest peale huvitavam kui järjekordne Londoni staadionikontsert. Ja Tallinna kohta kõlas nii mõnigi üllatunud kiidusõna.

Fakt on see, et videopilt esitles Eestit heast küljest ja ehk innustab Robbie kogemus teisigi maailmastaare oma samme meie manu seadma. Kinokülastajais tekitas see huvi igatahes. Seega ei saa me öelda, et Robbie kontserti ei olnud vaja. Just see võis jää liikuma panna.