RAHVAST NAGU LAULUPEOL: Portaali Delfi andmetel oli Robbie Williamsi kontserdile müüdud 60 000 piletit.Foto: Arno Saar
Saund
21. august 2013, 07:00
Galerii! Video! JAGA MULJEID: kuidas kontsert meeldis?!

Robbie Williams fännile: "Kas tahad minuga voodisse minna?" (65)

Megastaar viis fänni otse laval linade vahele.

"Ma olen Robbie kuradi Williams ja kaks järgmist tundi on teie p****d minu!" hüüdis eile õhtul täpselt kell üheksa õhtul lauluväljakule püstitatud hiigellaval maandunud superstaar Robbie Williams.

Robbie soojendaja sel tuuril on Olly Murs, kes oma ülesandega suurepäraselt hakkama sai ning umbes tunnise etteastega rahva korralikult kuumaks küttis. "See on meie tuuri viimane kontsert ja kui ütlesin Robbiele, et tahaksin tema fännidele midagi erilist pakkuda, vastas Robbie, et ma end paljaks võtaksin. Ma ütlesin, et külm on ju," naljatas Olly.

"Ära laku oma sõrmi, sa segad mul oma tööd tegemast," noomis ta üht lava ees olevat näitsikut ja pühendas seejärel ühe loo ka naistele.

Pärast Olly etteastet läks laval kibekiireks tehnikavahetuseks, et õhtu peakangelane saaks lavale tulla, kes punktipealt kell üheksa Tallinna publikut oma kohaloluga ka õnnistas.

Robbie ei saa muidugi endale lubada lihtsalt kontserdi alguses lavale sammumist. Sädelevate litritega kaetud laulja maandus väljaulatuva lavakeele otsale lava tipust trossi mööda ja tema seljast purskas roosat tossu. Hakatuseks tuli esitamisele üks tema megahitte "Let me entertain you".

Suudles bändimeest

Juba esimestest sekunditest oli kogu lauluväljaku täis rahvast Robbiel täielikult peos ja ka kõva šõu ei lasknud end kaua oodata – umbes kolmanda loo alguses lendas taeva poole hunnik punaseid ja kuldseid linte. Punane ja kuldne tundusidki olevat justkui selle tuuri värvid, sest peagi veeres lavale seitsmemeetrine hõbedane rauast Robbie peakuju, mille seest lasti taeva poole ports kuldseid ja punaseid õhupalle.

Muidugi ei saanud Robbie läbi Eesti publikut meelitamata. "Ma olen siin, et lõbustada Tallinna. Eesti naised on kõige ilusam publik!" teatas ta lauldes. Lauluks "Kids" liitus Robbiega laval ka soojendaja Olly, mispeale niigi suur kisakoor topeltsuureks paisus.

"Tallinn, kas siin on patustajaid? Ma laulan teile nüüd loo Jeesusest," hüüdis Robbie ja lavale veeres järgmine, sedapuhku pronksikarva hiigelpea, mis oli loomulikult Robbie nägu.

Pea õlgadele oli ehitatud lavapoodium, kuhu Robbie koos taustalauljate ning bändimeestega suundus. Nagu sellest veel vähe oleks – kui peakujuline lava mööda lavakeelt rahvale lähemale sõitis, purskas selle seest tuleleeke ja sädemeid. Muide kõik pea- ja näoelemendid, mida tema šõus kasutatakse, on täpsed Robbie näo koopiad ning tehtud mehe näo laserskaneeringute järgi.

Suuremad fännid said superstaari päris lähedalt näha – 3000 esimest kohaletulnut pidid saama käepaela, millega pääseda lava ees olevasse spetsiaalsesse fännialasse. Mõni välismaa fänn oli selle nimel lausa kaks päeva värava ees telkinud ja oodanud, kuid ka hiljem, veel pool tundi enne laulja lavaletulekut, jagasid fännitsooni värava ette valvesse pandud turvamehed fännitsooni käepaelu.

Kontserdilaval polnud katust ja Robbie on varemgi öelnud, et kui märjaks saavad tema fännid, siis saab ka tema. Ja kuigi ilmataat kohaletulnuid õnneks vihmaga ei kostitanud, tegi seda hoopis superstaar – ühel hetkel purskas tema peakuju suust välja veejuga. Tundus, et üllatused ei lõpegi – kui hiigelpea tagasi lava põhiosale sõitis ning Robbie igale taustalaulutüdrukule käe ulatas, et nad trepist alla aidata, tegi ta seda ka bändimehega. Avastades, et viimane trepist tulija polnudki naine, haaras ta mehe oma embusse ja suudles teda suule. Pikalt.

Edasi teatas artist, et ta on väga kurb ja tahaks, et keegi lavale tuleks. Ühe näitsiku lava eest ta endaga püünele kutsuski, kellega ta seal siis käsikäes ja ümbert kinni jalutas. "Ära muretse, see olen ainult mina – Robbie Williams, rahvusvaheline superstaar. Mult küsitakse, kuidas ma valin naisi, keda lavale kutsun. Ma pean ütlema, et tisside järgi," viskas mees nalja, langes siis põlvele, haaras neiu, kes osutus leedukaks, sülle ja laulis talle.

"Mul on parim töö maailmas!" teatas Robbie ja küsis naiselt, kas ta oleks nõus superstaariga voodisse minema.

Seepeale veeres lavale voodi, mille linade vahele paarike puges. Enne kui õnnelik fänn lavalt maha saadeti, suudles Robbie teda tänutäheks ka otsaette.

Saabus eralennukiga

Robbie Williams saabus Eestisse, nagu superstaarid ikka, suure saladuskatte all ning tema saabumisaega ega ööbimiskohta ei avaldatud. Sellegipoolest püüti esmaspäeva õhtul mõni minut enne kella kaheksat pildile Tallinna lennujaamas maandunud eralennuk, millega Robbie Maarjamaale saabus. Olgugi et meest ennast ühegi pildi peal näha ei ole ja vaid hea kujutlusvõime korral võib öelda, et just see musta mikrobussi tagaistmelt paistev juuksetutt talle kuulub, ei ole eriti kahtlustki, et just see õhusõiduk superstaari siia tõi – lennukilt mahatulijad lükati kiirelt mustadesse mikrobussidesse, mis küll ilma politseieskordita alustasid teed ühe Tallinna esinduslikema hotelli Swissotel poole.

Saagim Robbiega ei kohtunud, Savisaar aga küll

Elu24 peatoimetaja Anu Saagim oli parajasti teel rulluisutama, kui talle meenusid tööpostile Robbie Williamsit jälitama pandud fotograafid, kellele ta otsustas värsket kohvi ja saiakesi viia. Ühtlasi tekkis tal idee ka staari kostitada.

Hotelli juures Anul pikka pidu siiski polnud, sest kurjad turvamehed tulid bravuuritariga riidlema. "Kogu passimise tulemusena õnnestus meil lõpuks näha vaid Robbie musta siluetti ja musta nokkmütsi," on Anu pettunud.

"Mul oli kaasas suur korvitäis õunu ja kuldne šampusepudel. Kui ta oleks tulnud rahulikult välja ja normaalse inimesena autosse istunud, siis ma tõenäoliselt oleksin talle sülle karanud ja šampuse ning õunad talle andnud," naerab Anu vallatult.

Vähe tõsinedes selgitab ta, et Robbie turvameeskond oli asja väga täpselt läbi mõelnud, paigutades seitse suurt džiipi täpselt nii, et ükski liigne sentimeeter staarist näha poleks.

Edgar Savisaar oli õnnelikum ja lasi Raepressil teatada, et tema igatahes kohtus Briti megastaariga. Ta olla rääkinud Tallinna kultuuriprojektidest, lubanud Robbie DVD-d reklaamida ja kinkinud lauljale suure sinimustvalge lipu. "Artist leiab kergesti tee vestluskaaslase südamesse," nentis Savisaar.