SÄRAV KERLI: Tihedast esinemisgraafikust hoolimataa on lauljatar suvel palju puhata saanud. «Muusiku elu on mõnus,» lausub Kerli.Foto: Erakogu
Saund
19. august 2013, 07:00

Põhja-Tallinna solist: ma tunnen, et muutun iga esinemisega julgemaks (13)

"Kõige enam olen Põhja-Tallinna poistelt õppinud seda, et kõigile ei saa ega peagi meeldima. Igaühel on oma maitse ja arvamus ning kui see ei ühti sellega, mida meie teeme, siis pole sellest midagi," ütleb maikuus ansambli uueks solistiks valitud Kerli.

"Ma ei tunne ennast enam võõrkehana," kinnitab kolm ja pool kuud Eesti ühe popima hiphop-ansambli solisti karjääri maitsta saanud Kerli Kivilaan. "Paljud küll ütlevad, et olen uus, aga samas ma ise ei tunne seda," tõdeb 20aastane neiu. Uude rolli sisseelamisel on talle suuresti abiks olnud just Põhja-Tallinna poisid.

"Valmisprodukti tulla ja end kohe samale tasemele viia on keeruline. Algul oli kõik ikka väga toores, ma tegelikult ei kujuta ettegi, mismoodi see vahetus publikule võis mõjuda. Eks alguses oli kindlasti inimestel kahju, et Maia ära läks. Küllap kardeti sedagi, et teda ei suuda enam keegi asendada," loodab Kerli, et see hirm on tänaseks möödas. "Selge see, et Põhja-Tallinn kaotas sellega fänne, aga ma usun, et samas võitis ka uusi," märgib Kerli. Eriti nüüd, kui ta tunneb end iga esinemisega üha avatumaks ja julgemaks muutuvat.

Kui siiani on ta ainult laulnud, siis tulevikus ei välista Kerli ka ise lugude kirjutamist. "Muidugi, kui selleks tekib inspiratsiooni, siis miks mitte," lausub ta. Oktoobris on bändilt oodata ka uut plaati, salvestamine käib juba praegu täie hooga. Sellegipoolest Kerli ei kurda, et solistiamet ta senise elu pea peale pööranud oleks.

"Muidu on kõik nagu varem, ainult nädalalõpud on kõik hoopis teistmoodi. Proove ei olegi niipalju, aga just esinemised ja töö stuudios. Kuid see on just see, millega ma olen alati tahtnud tegeleda, siiani pole selleks lihtsalt võimalust olnud."

Mõnuleb Viljandis ja keedab moosi

Mis eraellu puutub, siis tihedat esinemisgraafikut peab lauljatar pigem plussiks. "Vähene eemalolek teeb head, kuna igaüks vajab natuke ruumi ka iseendale," on ta kindel. Ja ega esinemisi liiga sageli ka pole, piisavalt on jäänud aega ka hobideks ja puhkuseks.

"Ma ei ole väga palju kuskil ringi käinud, sest hästi mõnus on olla oma kodus – Viljandis. Kui ilm on hea, siis olen lihtsalt aias istunud ja päikest võtnud ning sõpradega aega veetnud. Selline mõnus puhkus," ütleb ta. "Vahel loen ka raamatut ning püüan mõnda seriaali jälgida.

Sel suvel tahtsin kindlasti ära kasutada kõik hea ja maitsva, mis aias leidub. Kirssidele said linnud küll ennem pihta kui mina, aga õuntest keetsin maitsvat moosi," jutustab Kerli.

Sügisel alustab neiu jällegi kooliteed – tulemas on Tartu Ülikooli riigiteaduste teine aasta. Ning ka plaadi salvestamine läheb siis intensiivsemaks. "Meil on väiksed tähtajad juba peal," märgib lauljatar. Samas on ta veendunud, et piisavalt tahtes ja oma tegemistest rõõmu tundes saab ta nii kooli kui ka laulmisega kindlasti hakkama.

Unistab reisist päikese alla

Neljapäeval osales Kerli esimest korda ka heategevusüritusel. Nimelt korraldas heategevusfond Minu Unistuste Päev ürituse, kus esines ka ansambel Põhja-Tallinn ja kus koguti raha krooniliselt või raskelt haigete laste unistuste elluviimiseks. Solisti meelest oli see väga tänuväärt üritus, kuna sellega abistatakse just neid, kes iseennast aidata ei saa.

"Ma olen alati mõelnud nagu paljud teisedki, et küll teised aitavad. Kuid võib-olla on just nüüd aeg ise sellega alustada," arutleb ta.

Keda sooviks ta siis kõige rohkem aidata? "Kindlasti loomi, kuna olen väga suur loomaarmastaja. Nemad ei oska vastu hakata ega appi hüüda, kui neile liiga tehakse. Eriti kurb on kassi- või koerapoegade pärast, kes süüdimatult kuhugi vedelema jäetakse. Vahel on mul küll tunne, et kui saaks, siis võtaksin kõik unarusse jäetud loomad enda juurde elama," räägib lauljatar, kes peab kodus kahte kassi.

Nagu igal väikesel tüdrukul, oli ka Kerlil kunagi palju unistusi. Üks neist – saada lauljaks – on nüüd tänu Põhja-Tallinna poistele täide läinud. "Eks varem sai ka võistlustest osa võetud, alustades solistide konkursist ning lõpetades superstaarisaatega. Aga lõpmatuseni ei jõua siiski võistelda, isegi kui tulemused on head," tõdeb ta.

Kuid milline oleks Kerli unistuste päev, kui ta saaks soovida ükskõik mida? "Oi, see on nii raske küsimus," naerab tüdruk. "Aga kuna ma ei ole kunagi ühelgi soojamaa reisil käinud, siis ehk läheksin palmi alla puhkama. Midagi rohkemat ma soovida ei oska."