Inimesed

TAIMETUNDJA: "Miski pole mürgita, kuid kõik on ka ravim." (16)

LISA KOMMENTAAR

D'O-17. august 2013, 16:18
Häda ajab härja kaevu! - ütleb vanarahvas.. Kui ikka Arstiabi päev-päevalt enamikule inimestest muutub auna kättesaamatumaks, sest järjekorrad on juba varsti pooleaastased ja mõnel puhul enamgi, siis polegi teist võimalust, kui hakata ise "ravitsejaks"!.. Mina olen juba ammu iseenda ja oma pere ravija ning ütleks, et neist keemiat täis tablettidest, mida arst ehk välja kirjutaks, ON igal juhul targem ise hakkama saada oma rahvatarkuse ja ka -rohtudega ning häbeneda pole siin küll kellelgi midagi! Minu perearst saab küll minu pealt ametlikku pearaha, nagu ka teistre pereliikmete pealt, kuid tülitanud pole teda juba aastaid!
Jansa16. august 2013, 18:09
kes paberkandja fotode järgi tahaks kasekäsna ja raudrohtu korjata,paneb täiega puusse-fotodel pole ei kasekäsna ega raudrohuga mingit pistmist.Pigem on pildil tavaline puuseen ja mingi suvaline vb naadiõis!
16. august 2013, 17:13
uriin on baktereid täis sis, kui inimene on haige
Uriini koostis
95% vesi
Lämmastikku sisaldavad jääkained: uurea = kusiaine (15-30 g/ööp, valguainevahetuse lõpp-produkt), kreatiin, kusihape
Lahustunud soolad ioonidena: Na+ (2...5 g), ammooniumioonid, väävliühendid)
Orgaanilised a/v jäägid: hormoonid, ensüümid
Minimaalses koguses proteiine, glükoosi, sapipigmente
Minimaalselt valge- ja punaliblesid, epiteelrakke, baktereid
K+ (1...3 g), Cl- (4...6 g), Ca++, fosfaadid
16. august 2013, 17:08
"Kui inimene on ikka tõeliselt haige, tuleb pöörduda arsti poole, mitte osta (korjata) igasugu põhku kokku. " Nn põhk on ravinud sajandeid, keemia - väga tühist aega, ja ei ole panatsea - inimesed ikka surevad.
16. august 2013, 11:23
Siis pole ka inimene tõeliselt haige, kui ainult maarohtusid usaldab
peab seda kõike ikka väga uskuma, et aitaks16. august 2013, 11:22
Pole ka maarohtudest mingit abi saanud. Raviarst ütles, et inimene ei jõua lihtsalt nii suures koguses ravimtaimi süüa, kui oleks abi saamiseks vaja. Näiteks kaneel, mis on ju looduslik, pidi aitama kõrgvererõhutõve puhul, aga ainult siis kui teda ikka korralikult sisse süüa, mitte lusikatäitega, vaid ikka mitmesaja grammi kaupa. Mis siis magu teeb pärast sellise kange kraami manustamisest. Läheb lihtsalt auklikuks, limaskest kahjustub. Vanasti jõid kopsuhaiged kust, mis oli igal juhul jääkaineid ja baktereid täis, ei usu, et keegi tervemaks sellest sai.
Mari16. august 2013, 10:57
Kõike tuleb võtta mõistusega. Mina väga maarohtudesse ei usu kui ikka korralik tõbi kallal. See-eest minu mees usub kõike, mida tema auväärne tädi ravitsemisest räägib. Tädi oskab endale suurepäraselt kogu aeg haigusi välja mõelda ja neid ise ravida. Kui mees eelmisel aastal külmetusse jäi ning hirmsasti köhima hakkas, üritas ka tädi haigust põdrasamblateega välja rävida, senini kui meest taheti haiglasse panna ja diagnoositi äge seagripp tüsistustega. Aga see pole ka tädi indu vähendanud.
Ja üldse tuleks ehk võtta nt apteeker Melciori aegsed retseptid kasutusele, nood ka ju puhta looduslikud.
Inimesed peaksid rohkem haiguste ennetamisega tegelema - kui sporti ei taheta teha, siis peab oma konte venitama, karastama ja positiivne olema.
et16. august 2013, 10:27
ravima hakata maarohtudega, peab olema tegelikult üsna teadlik toimetest ja kõrvaltoimetest jne
miks üldse on mindud üle keemiliselt toodetud ravimitele, siis pigem selle tõttu,et seda on kergem doseerida ja on võimalik kergemini vältida kõrvaltoimeid
ma ei soovitaks kellelegi hakata lihtsalt midagi tarbima, mille toimet ja ka organismis kumuleerumise võimalust ei tunne
loodetud kasu asemel võib organismile teha pöördumatut kurja
Ei tarvita enam maarohtusid16. august 2013, 10:26
Vastupidi, olen tagasi pöördunud pärisrohtude poole, kuna pole IIALGI nn maarohtudest abi saanud.
Kui inimene on ikka tõeliselt haige, tuleb pöörduda arsti poole, mitte osta (korjata) igasugu põhku kokku. See, kes väidab, et saab maarohtudest terveks, pole kunagi haige olnudki. Maarohud leevendavad sellist kerget köha ja nõrka külmetust.
Kui inimesel on ikka valud sees ja raske tõbi kallal, siis unustage kohe kindlasti kõrred ja põhud - sellega pikendate ainult agooniat.
Olin ka kunagi kange maarohtude tarbija, kuni sai selgeks, et maarohtudega "ravid" haigust 3 .... 4 nädalat ja ka siis ei ravi sa seda välja, vaid leevendad pisut, seevastu päris rohtudega hakkab juba esimesel, teisel päeval kergem ja tavaliselt saad ka haigusest priiks.
tõbine16. august 2013, 09:54
See jutt on tõsi, kuid lõhnab kahtlaselt selle järele, et abi tuleks ikka küsida teadmanaistelt, kes siis õpetuse eest mõne rahanutsu ka oma kaukasse paigaldaks....On olemas ajakiri "rahvaravitseja", kus on hulk häid maarohuretsepte, aga see on ka OSTA vaja.Niisiis-olgem ettevaatlikud!
terapeut16. august 2013, 09:42
Herbalism ja loodusravi on maausu (Jaapani shinto) juurtega inimestele omane. Nende maarohtude peale saab alati kindel olla, mis inimese elukeskkonnas kasvavad. Näiteks eestlastele parim psühhiaatriline ravim on sügiseti kasvavad väikesed kuldsed seened.
ann16. august 2013, 08:50
Selline ravimisviis on lihtsamate tõbede puhul pereti päritav, on alati aidanud ja aitab edaspidigi.
Apteek on paljudele hinna poolest kättesaamatu.
Kuigi apteegi ravimteed on kallid, tuleb vahel ka neilt osta. Tavaliselt ostan ainult ühe tootja kaupa, sest ta kinnitas, et kasvatb ise, kokku ostab ainult tuntud toojatelt, keda usaldab.
Ave16. august 2013, 08:35
Maarohtudega ravimine on õige suund, kuna vanasti saadi neist ka abi. Tuleb vaid teada õiget kasutusmeetodit. Kindlasti on kellegil alles vanas trükis taimedest tehtavate ravimite õpetusi. Minul on säilinud vanaemalt vanas kirjas trükitud veega ravimise raamat. Muuseas isegi vesi on väga hea ravim.
Ostame kalleid ravimeid apteegist ja varsti loeme, et tegemist polnud ohutu ravimiga, mis kõrvaldatakse müügist, kuid inimene on seda tarbinud võib- olla pikemat aega.
Jaa...16. august 2013, 08:24
Kui vaadata nüüd apteegi hinda nt. kuivatatud pärnaõied mille hind on üle 1 eur siis tõesti lähen korjan maalt puuotsast enne kui ostan näpuotsaga apteegist ja ei tea kust need korjatud on aga külmetusepuhul on nad kül hädavajalikud, lastega peres. Muidugi kehtib ka see teiste taimede puhul vahe on igatahes märgatav... Liigapalju tarbida, kehtib vist iga toote kohta....
loogiline16. august 2013, 07:41
maarohtudega ravimine on lihtsalt vajadus
esiteks on apteekides müüdav liiga kallis ja teiseks ei saa seda müüdavat enam usaldada
ravimifirmad on suure kasumlikkuse tõttu liikunud maffia kätte
nüüd pole enam tähtis, et inimene terveks saaks vaid see kuidas temalt nii raha kätte saada, et ta päris terve ei oleks ja samas ka ära ei sureks
millega ravimifirmad hakkama saavad selle kohta on üks hea raamat "Surm - ravimi kõrvalmõju.Pilk ravimitööstuse telgitagustesse", terve hulk katsetamata (tuleb odavam) ja vastupidise toimega ravimeid, osa ka meil kasutusel või kasutusel olnud
peka16. august 2013, 07:32
Ravimine maarohtudrga ei ole hobi vaid vajadus abi saada.Monopoolsed ravimifirmad oma ülikasumitega ning riigi tahtmatus oma kodanikke kaitsta sunnib inimesi abi otsima looduselt.