Inimesed

Ristlusturist: Eestis on ilus, aga ratastoolis ei saa Tallinnas kuidagi hakkama! (36)

LISA KOMMENTAAR

to 09.58 ja 12:4015. august 2013, 08:49
Paistab, et sina oled ainuke meie seas, kes on eluga väga rahul. Kas ei ole imelik,ref?
ssss15. august 2013, 07:28
Omg..Kus kohas meil sellised palgad on ma tahaks ka teada? Et sellist palka omada,peab laskma mitmel rindel ringi..Ja kui juba küsida,kui suured palgad meil on,eks siis juba öelnud kui suured need meil tegelikult on..Ükski turist ei taha või ei suudaks seda uskuda,kui kuuleks kui suur on meil see tegelik palk. Kuna olen ise turisminduse alal tööd teinud,on sellised küsimused nende puhul ikka päris tihti ette tulnud. Kui ma ütlen kui suured on meil Eesti riigid palgad siis nad naeravad,et ma teen nalja. Ja nad taipavad,et see on tõsi siis lihtsalt ei suuda seda uskuda. Küsivad,et kuidas see võimalik on,kas meil on tõesti igasugune tööjõud nii alahinnatud,et see pole lihtsalt reaalne. Nemad ei suudaks sellise palga juures kuus toime tulla ja ära elada. Siin peavad inimesed end haigeks töötama,et hakkama saada. (siit tulenevad igasugused stressid,haigused jne) Ja Eesti riigis haige olla on luksus,sest seda endale tavainimesed lubada ei saagi ja tihti peale kipuvad haigena tööle. Eesti võib vb ilus olla,aga ilust siin jääb üksi väheks. Häbi peaks Eesti riigil olema,lihtsalt sellise asja jaoks ei jätku sõnu.
tur14. august 2013, 22:14
Mitte eesti - vene keelest arusaamine on +iks , sest s?mamine eesti keeles teatud inimeste poolt on tavaline, vaimuhaige, vana lits ja vanatüdruk, ka vene keelt on hea mitte osata, sama asi.
ott14. august 2013, 21:56
juudid olid kõige targemad ja arvasid õigesti ära meie kusise keskmise palga,300-600 eurikut kuus,aga selle ametliku keskmise võite endale p.rsse pista,käputäie ülirikaste ja ülejäänud vaese massi palkade kokkupanemisel see müstiline keskmine võib olla tuleb ka nii välja.
to 12.4014. august 2013, 19:02
Mina olen ära tabanud refi olemuse ja mõistus tõesti tõrgub paljusid valesid uskumast, aga mõistusega pole midagi lahti. 20 aastat on juba läinud ja läheb veel, aga arvan, et pensionid nii suureks küll ei paisu, et reisida saab!
mina14. august 2013, 17:36
Pean kahjuks nõustuma, et Eesti palgad ja süsteem on naeruväärsed ning turistidel pole õrna aimugi kuidas ettevõtted töökaid ja haritud eestlasi ära kasutavad. Ise kolisin Eestist umbes 8 kuud tagasi ära, sest sai sellest orjapõlvest kõrini. Veel Eestis elades oli mul töökoht korralikus ja hea mainega suurfirma kontoris. Selle töökoha saamiseks oli vajalik kõrgharidus ja ma pidin läbima väga tiheda konkursi. Nõudmised ja pinge tööl olid väga suured aga palk oli lihtsalt kohutav! Mina isiklikult seda keskmist palka küll ei saanud!
Nüüd välismaal elades küsitakse ikka, et palju ka Eestis palgad on ja kui ma neile meie keskmise palga ütlen siis tehakse suured silmad. Kui ma veel lisan, et enamus inimesed seda keskmist siiski kätte ei saa, ei suudeta ära imestada, et kuidas eestlased veel elus on?! Et hinnad Eestis on ju nii kallid! Mu vastuse peale arvatakse, et ma teen nalja, sest see pole lihtsalt võimalik. Me oleme ju kõrgete hindadega Euroopa riik!
Ma ei ole kunagi seda tüüpilist juttu uskunud, et välismaal on elu 10 korda parem. Mõtlesin ikka, et palgad on jah suuremad aga kindlasti on siis rent ka palju kõrgem jne. Aga nüüd oma kogemuse põhjal võin öelda, et elu on jah 10 korda parem! Isegi lihttöölised(koristajad, laotöötajad jne) elavad palju paremini kui meil keskastme juhid. Inimesi ei kohelda nagu orjasid ja ületunnid makstakse topelt kinni. Ja mis kõige tähtsam, töötajal on õigused! Eestis on töötaja ori ja firmal on 100 erinevat õigust sind kasvõi päevapealt lahti lasta või koondada. Viha tuleb peale kui mõtlen, mis Eestis toimub. Pensionist ma ei hakka parem üldse kirjutama, mu vererõhk tõuseb lakke siis suurest vihast.
päris14. august 2013, 16:22
masendav lugu. Osta siit midagi kaasa justkui polegi,palgaks pakutakse tõesti nii nagu on . Kui ainsaks elamuseks on söök,siis sellisele maale küll turistil asja pole. Riigiisad peaksid silmad peast häbenema sellise vaesuse ees. Mida nad om ariigi parema käekäigu nimel teevad?
13:40,14. august 2013, 14:45
Sain -sest pindu näeb teise silmas, aga palki ei näe oma silmas.
Kogenu14. august 2013, 14:39
proua nuriseb asjatult. Võin kirjutada pikalt, kuidas on ratastooliga inimesel võimalik liigelda näiteks Amsterdamis või Pariisis - pole millegi üle rõõmustada. Käimisraskustega inimestel on vanalinnades liikumine suur probleem. Kas keegi on näinud silte, et sealt ja sealt on võimalik tellida vanalinna sõiduks mingi elektri- või akusõiduk koos giidiga? Pöördusin enne üht reisi ühe Lääne-Euroopa pealinna turismiinfosse küsimusega, kuidas saaksin seal liikuda? Anti aadress, kust saab laenutada ratastooli ja kõik. Resümee: pole see käimisraskustega inimesel turismitamine kusagil ideaalselt seatud.
to 13:1514. august 2013, 13:40
Kas ise aru ei saanud, miks?
õnnelik vanaema to 13:0614. august 2013, 13:28
See on väga tore, et saite nautida kruiisi. Ma olen pensionil, aga käin ka tööl. Sest mul on, keda abistada. Enne saadan lapselapsed puhkusele ja peale seda vaatan, kuhu ise saaks minna. Teile soovin head tervist ja rõõmsat suvejätku.
13:02, 14. august 2013, 13:15
Müstika, miks sinu laused algavad VÄIKESE ALGUSTÄHEGA? Ja "?" kirjutakse ilma tühikuta.
:-)14. august 2013, 13:15
Mul käis ka külaline. Ta ei jõudnud ära imestada, kuidas me nii väikese rahaga ära elame. Hinnad ju samad mis neil aga palk ja pension meil siin 3 korda väiksem. Nii on, nälga lausa ei sure aga suurt midagi osta ei saa, reisimisest rääkimata. Kaasa eriti midagi ei ostnud, kaup kallim kui neil.
to: õnnelik vanaema.14. august 2013, 13:06
Olen ka õnnelik vanaema, ja sugugi mitte 300 eurose pensioniga. Tegin kaua tööd ka veel pesnioni eas ja nüüd käisin Vahemere kruiisil. Tehke järgi. Töötage rohkem, küll siis pension ka suureneb. Tundsin ennast seal reisil täpselt sama hästi, nagu meie linna külalised.
to 12:4014. august 2013, 13:02
kuule korraldaja. laused alustatakse SUURE TÄHEGA. Mis puutub siia Savisaar? Kas kuskil oli temast juttu, või sul on foobia, indikaator ?
õnnelik vanaema to 09:58, 10:45, 14. august 201314. august 2013, 12:58
Ah, et sina oma 300 euroga ei reisi;D Kas sõit Stohkolmi hilpude järgi ei olegi reis?
14. august 2013, 12:55
Kas sa, mammi, oled söönud Maardu seeni või!?
14. august 2013, 12:54
"jaa, kui kui juba jänkid peavad meid kalliks maaks," .. Loogiline, Tallinn ongi tehtud meeletult kallis turistide jaoks, kooritakse viimast nahka, kas või õlle hind Raekoja platsil...
14. august 2013, 12:46
Et siis Õhtuleht käis sadamas uurimas, paar nädalat tagasi uuris TV3 seda sama. Uurimas ikka ja ainult Lust isiklikult.
14. august 2013, 12:40
päris põnev, et loeti välja, et korraldan kruiisireise :D mina ütlesin reise, mitte kruiisireise. ja palju tahate, vingatsid - kuidas saaksidki massiliselt kruisireise lubada endale ida-euroopa pensionärid? kui me jäime vahepeal, 50 aastaks, muust maailmast maha, siis arukas inimene peaks ometi mõistma, et meie riigil (ja kogu ida-euroopal) läheb palju aega, et teistele järgi jõuda. ja savisaar on minu jaoks tõesti indikaator. temasse suhtumise järgi saab näha, kas vanainmesel on mõistust ja terasust ja ta tabab ära selle mehe tegeliku olemuse või mitte ;)
Ehtne Eestlane14. august 2013, 12:29
Huvitav mis elevant ja kaelkirjak meist arvavad? Eriti huvitaks mind see, mida arvab meist jõehobu.
RATASTOOLIINVALIID14. august 2013, 11:43
Istugu kodus ja ärgu hulkugu mööda maailma!!! Nõnda arvab ilmselt meie sotsiaal...
Mx14. august 2013, 10:52
Kui turistile söödetakse ette ja rõhutatakse Eesti keskmist palka, siis ta kratsib kukalt, vaatab
ringi ja noogutades nõustubki, et kõik ju OK! Tema mõistes virisevad need inimesed, kes tööd teha ei viitsi ning muu sinna pahesse kuuluv.
Rääkige tegelikkusest ehk sellest, et seda v'a keskmist palka saavad vähesed ning ülejäänutele tilgub pisku ja siis küsige arvamust. Härrad ülemused, ärge levitage valet ning illustreerige tegelikkust!
õnnelik vanaema to 09:5814. august 2013, 10:45
Lgp. " reiside korraldaja" ! Kahjuks kõik Eestimaa pensionärid ei teadnud , et teie korraldate laeva kruiise. Muidu oleks oma 300 euroga läinud kaasa. Palun rohkem reklaami ! Sain aru, et ebanormaalsetel (kellele meeldib Savisaar?) teie kruiisidel ei ole asja. Kas teil on poliitilised kruiisid ? Reedel lähen Rootsi, hea et pileti kassas ei küsitud, kes mulle meeldib või ei meeldi. Äärmiselt imelik kommentaar teie poolt.
turism14. august 2013, 10:37
Tegelikult võiks ju hakata tooma turiste Eesti pensionäride, alampalgaga elajate juurde ja näidata, kuidas saab äraelada 300 euroga. Minu juurde võib ka tulla ja oleme eeskujuks ja õpetajaks teistele euroopa riikidele, kes ei suuda normaalselt elada. Meie oma 300 euroga oleme ju Eesti edu alustalad.
ants14. august 2013, 10:36
kas keegi ütles ka neile välismaalastele, et meie keskmise inimese palk on umbes 400 eurot kuus.seda ei julge keegi vist mainidagi.riigi isandatel võiks küll häbi olla et vale infot maailmale jagavad.
to 09:5814. august 2013, 10:24
Sinu tuttavad pensionärid reisivad kruiisides? Sina korraldad neid? Sinu ema ja ämm ei ole tavalised ,sest neile ei meeldi Savisaar? Nii haige jutt!
to to õnnelik vanaema,14. august 2013, 10:21
andke andeks, aga tavalise pensioniga ei reisi küll, eriti , kes üksinda elab kortermajas!! Positiivne võib ju olla, selle vastu pole kellelgi midagi, aga selge on see, et meie palgad ja pensionid on väiksed. Üks arvaski kõige õigemini , et meie palgad on nagu Tais 300-600 ringis!!
to: õnnelik vanaema14. august 2013, 09:58
sinule vigisejale mitte kunagi. paras! alati nii ebameeldivad kommentaarid. mina tunnen pensionäre, kes siiski reisivad. õigemini - ma isen korraldan neile reise. ka minu ema reisib aeg-ajalt. põhiline - reisijad pensionärid on oma olekult positiivsed inimesed. minu ema ei lähe kunagi kaasa, kui mõni omaealine jälle vestluse ajal vingu üles võtab. nojaa, aga ta ei ole ka tavaline pensionär. talle ei meeldi savisaar. tegelikult ka mu ämmale ei meeldi. huvitav, kuidas mind küll nii normaalsete lähedastega on õnnistatud? :)
õnnelik vanaema14. august 2013, 09:42
Millal tuleb see aeg, kui meie penskarid ka sõidavad kruiisides ja saavad nautida kaviari ja häid praade restodes ? MILLAL???
14. august 2013, 09:06
Huvitav oli lugeda mida inimesed laiast ilmast arvavad.
ab14. august 2013, 08:53
jaa, kui kui juba jänkid peavad meid kalliks maaks, mis siis veel kohalikest! Elagu meie valitsus!
neile ka elamisõigus 14. august 2013, 08:28
no meil ju kõik ainult ilusad ja rikad ja terved ning mingied inavliide pole olnud iial siin ilmas näha ! Kuid jah eks elu on jällegi teistsugune kahjuks ja see aeg kus inavallidid peideti kuskile hoovi ära on möödas
mõni uudis?14. august 2013, 08:20
Ansip lärmab kogu aeg et kõik on tip-top-Tallinnas on olukord siiki palju parem kui mujal eestimaa pinnal...
Eliitriik, eliitrahvas14. august 2013, 08:16
Milleks meile invaliididele mõeldud kaldteed, peale-ja mahasõidud, uksepakkudeta majad jne jne jne? Meil ei ole ei invaliide, ei vaeseid, ei töötuid, ei kodutuid ega ka nälgivaid vanureid mitte. Kas te statistikat ei loe? Meil elavad AINULT terved, elujõulised, rikkad, targad, ilusad ja õnnelikud inimesed. Las invaliidid elavad teistes riikides, Eestit see ei puuduta.
14. august 2013, 07:57
kongo ahv ongi täielik ahv. ei saa vist üldse aru, et jutt käib invaliididest, kes ei saa päälinnas liikuda.
aga see selleks. ahvi värk. las olla pealegi. ole puu otsas edasi ja söö banaani
aga teemast. on jah raske liikuda. ja liikuda on raske ka tervel inimesel, sest auk augus kinni ja vaata, et jalaluud ära ei murra