Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Põlva linnapea Georg Pelisaar Põlvas Intsikurmul 10. augustil.Foto: Raepress
Eesti uudised
11. august 2013, 11:00
Uudist täiendatud kell 14.10!

Savisaar Intsikurmus: siin olen tantsinud kaerajaani ning oige ja vasembat (27)

Tallinna linnapea Edgar Savisaarel on olnud sel nädalavahetusel aktiivne ürituste programm. Kui laupäeva ennelõuna möödus tal sportlikult Pirital kepikõndi harrastades, siis juba pärastlõunal võis meer nostalgitseda Põlvas Intsikurmul ning hiljem nautida Tõrvas ennenägematut vabaõhu vaatemängu. Täna oli Savisaar tagasi Tallinnas, et avada Vabaduse platsil tänavakorvpalli 3x3 EuroTour 2013 esindusliku turniiri.

Põlva linn tähistas eile oma 20. sünnipäeva. Kirjalikes allikates esmakordselt juba 1452. aastal mainitud Põlva oli taasiseseisvunud Eesti vabariigis oli üks esimesi aleveid, mis sai linnaõigused, vahendab Raepress.

Intsikurmus toimus sel puhul galakontsert, mida jälgis ka Tallinna linnapea. "Minu jaoks on see Intsikurmu roheline väljak siin erilise tähendusega," väljendas Savisaar oma nostalgiameeleolu. "See meenutab mulle aega, kui ma olin hästi noor ning kuidas olen siin tantsinud kaerajaani ning oige ja vasembat. Kui ma vaatan neid väikeseid poisse ja tüdrukuid, kes siin lava ees saalivad, siis tuleb mulle enda lapsepõlv meelde."

Põlva linnapead Georg Pelisaart linnavalitsuse ja linnapea institutsiooni kadumine pärast Põlva linna ja valla ühinemist ei kurvasta. "Minult on sageli küsitud, et mis edasi saab, sest pärast järgmisi valimisi ju Põlva linna enam ei ole. Ma vastan, et Põlva linn ei kao ka pärast Põlva linna ja Põlva valla ühinemist kuhugi. Mis sest, et linnavalitsust ja linnapead enam ei ole. Vallasisene Põlva linn jääb ikka alles ja tuleval aastal tähistame linna 21. sünnipäeva," rääkis Pelisaar.

Tule, vee ja muusika vabaõhu vaatemäng Tõrva Loits 2013 tõi tänavu esmakordselt Veskijärve veerel kokku tuhandeid inimesi, kes paduvihma trotsides nautisid esmalt Jaan Tätte ja ansambli Udupasun esinemist ning seejärel ainult Tõrva Loitsul etendatud ennenägematu vaatemängu „The Greatest Hits Of Kalevipoeg", mille tõid publiku ette lavastaja Mart Koldits, koreograaf Märt Agu, Tanel Padar & The Sun, Päär Pärensoni, 300 tantsijat, 200 koorilauljat ja paljud teised.

Täna päevaks oli Tallinna linnapea juba Vabaduse väljakul tänavakorvpalli 3x3 EuroTour 2013 esindusliku turniiri avamas.