Foto: Silja Paavle
Inimesed
10. august 2013, 11:52
Vaata galeriid!

Tänavune Viru Folk algas vihmas

"Tellisime veidi vihma, et saaks tolmu kinni, kuid sai vist veidi üle pingutatud," viskas Käsmu meremuuseumi juht Aarne Vaik eile nalja kuuenda Viru Folgi avamisel. Esimest korda toimus avamistseremoonia vihmas.

Tänavune Käsmu kaptenitekülas toimuv Viru Folk on keskendunud Rootsi kultuurile. Kolme päeva jooksul saab siin näha esinejaid nii idast kui läänest, samuti on kohal Eesti folkmuusika paremik.

Vaatamata sabistavale vihmale jagus reedel kuulajaid kõigile kontsertidele, populaarsemad olid üle aastate täiskoosseisus esinenud Folkmilli ja Metsatölli üleastumised.

Täna saab paljude teiste seas kuulata näiteks Zetode, Mari Pokineni, Mari Kalkuni ja Triinu Tauli esinemist. Õhtune peaesineja on Otava Yo Peterburist, mille looming on lustakas segu folgist, pungist, rockist ning filmi- ja multifilmi linateostest. Südaöösel astub lavale maagilise meloodiaga Foxtails Brigade Ameerikast.

Nagu juba tavaks, pakub Viru Folk lisaks katkematule muusikaprogrammile ka mõnusaid filmielamusi ja põnevaid loodusmatku.

Viru Folk lõpeb pühapäeva õhtul.