ANDKE TEADA! Just selline üleskutse on üles pandud Tamsalus Grossi Toidukaupade poe uksele. Kuni 1000 euro suuruse vaevatasu on välja pannud poeketi omanik Oleg Gross. Foto: Mari Luud
Eesti uudised
6. august 2013, 07:04

Oleg Gross pani välja kuni 1000eurose vaevatasu poevarga tabamiseks (22)

Suurärimees Oleg Gross pani välja kuni 1000 euro suuruse vaevatasu, et tabada Tamsalus Grossi poodi rüüstanud isik(ud). "Omanikuna valutan ma südant kõige rohkem," ütleb ta, miks firmajuht ise vihjete kogumisega tegeleb.

Ööl vastu 30. juulit tungiti Tamsalus OG Elektra AS kauplusse Pille-Riin (Grossi Toidukaubad), varastati alkoholi ja sigarette. See oli viimase nelja aasta jooksul kolmas sissemurdmine poodi. Pärast vargust pandi poe ustele üleskutse: "Tähelepanu! Informatsiooni eest, mis viib 30.07.2013 kauplusesse sissemurdjate tabamiseni, makstakse vaevatasuks kuni 1000 eurot". Üleskutsele on lisatud telefoninumber, mis kuulub poeketi omanikule, suurärimees Oleg Grossile.

"Päris mitu vihjet on," ütleb Gross Tamsalu juhtumi kohta. Tema sõnul on varasematel kordadel säärane teguviis aidanud: vajalikku õiget infot on saadud ja lõpuks on poevargad ka tabatud. Näiteks Tapal. "Siiamaani on see sajaprotsendiliselt töötanud. Sellepärast me seda praktikat teemegi," lisab Gross.

Grossi sõnul pani ta isikliku telefoninumbri vihjetelefoniks seepärast, et tahab ise selle teemaga tegelda. "Omanikuna valutan ma südant kõige rohkem. Mul ei ole raske vastu võtta mõned kõned ja sorteerida infot," ütleb Gross, et tema telefoninumber ei ole saladus: tal on üks ja seesama number 1990. aastate algusest saati ja ta ei ole seda varjanud.

Grossi poe rüüstamisega samal ööl murti Tamsalus sisse ka ühte teise kauplusse, kust varastati alkoholi, sigarette ja muud kaupa. Mõni päev varem haaras ühes Tamsalu poes järjekorras seisev 24aastane mees naaberkassa töötajalt ümber ülakeha ja noa ähvardusel käskis tal raha anda. Hiljem selgitas mees, et tegi nalja.