Inimesed

Sepp Taimo: taon jahimehele noa iidse traditsiooni, mitte seaduse järgi – kui vaja, lähen vangi! (20)

LISA KOMMENTAAR

Jalamurdja4. august 2013, 19:59
No see ennast kiitev töll tegi siin päris head reklaami endale nagu näha.. Oma jutu järgi on küll kõva mees ja puha, aga kui sinust veel kõvem vihane klient tuleb ükskord oma õigust nõudma?
PS! enamvähem täpselt 10 aastat tagasi ilmus ÕL-s väga sarnane artikkel (mõni lause on 1:1 sama)
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=taimo%20k%C3%B5rvemaa&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC4QFjAA&u...
andres4. august 2013, 18:07
Kasutan mõnuga juhust ütlemaks, et see mollusk on uskumatu tropp ja jobu. Vb kunagi oli temast asja, praegu on ta pätt ja joodik.
to võta4. august 2013, 14:51
Rauda taotakse mõistusega mitte toore jõuga.
xx4. august 2013, 14:28
Kui selle ego ja kiitlemise saaks energiaks muuta...
Tunnen meest. Kiidukukk. Joodik. RUMAL. Valetab tellijatele ja siis irvitab seljataga. Võtab ettemaksu ja tööd ei tee. Uskumatu jobu. Ime, et ikka veel tellitakse. Võibolla ei tellita ka, seepärast vajagi jälle ÕL reklaami.
oliver4. august 2013, 10:07
eks igaüks kergitab ikka oma sabakonti, kui keegi ei kiida, siis kiidame ise ja pajatame endast imelugusid!
oh3. august 2013, 21:41
sosssepp3. august 2013, 19:43
aitab promost küll
neid on rohkemgi kui tahta oskaksime
uu3. august 2013, 16:59
Kusjuures rummu teras palju vastupidavam ja paremini tehtud
Tavakodanik3. august 2013, 14:46
Tean tema tegemist ja võin väita, et ta on suur ärpleja kaine peaga ja paras tülinorija kui täis. Omast arust mängib siin inglikest. Arusaamatu?! Ta suur lihtsakoelisus ja ego on lihtsalt nakatunud nüüd juba nõdrameelsusega?
Vanamees3. august 2013, 14:34
Sepp, Sa räägid õiget juttu, aga täis peaga on Sul pisut probleeme.
Zed3. august 2013, 12:12
Väljahüppava teraga nuga ei tohi olla üle 8cm pikkuse teraga, kõik muu on lubatud. Poest ei saakski siis ju nuga osta ja koju viia. Jõudu tööle sepale.
jahimees3. august 2013, 11:09
Sai ka kunagi selle selli käest jahipuss tellitud, tegi valmis, võtt raha kenasti kuid
paraku peale esimest kasutamist tuli terast kild välja. Sell kinnitas ,et tema viga aga raha tagasi ei saa(maha joodud juba). Pakkus,et teeb uue. Arvake ära kas olen uut nuga näinud? Peale poole aastast pidevat helistamist loobusin. Kolis uude kohta ja vahetas vist tel.nr. ja loobusin. Nüüd ajab müügijuttu jälle lehes.
Miks valetatakse?3. august 2013, 11:01
Las see hooplev sepp näitab seda "seadust", milles on kirjas, et kaasasolev nuga ei tohi olla pikem kui 8 cm!
Teadmiseks, et kaasas võib kanda kasvõi Katanat (kirjutatakse suure algustägega, sest peetakse elusolendiks) või muud mõõka.
Lugege EV Relvaseadust ja unustage ometi see NSVL!
Inetu ja hooplev artikkel, sest damaskivad terast meil ikka mitmed sepad.
Jah3. august 2013, 10:58
kurat seda damaskuse värki täpselt teab, ilmselt on võimalik tänapäeval isegi paremat kvaliteeti tagada kui toona.
huvi pärast kunagi googeldasin ja sattusin U tupes mingi klipi peale kus intelligentse olekuga vene meister sellelaadseid terariistu valmistas ja tehnoloogiat lahti seletas ja praktikas demonstreeris.
Tema valmistatud produktid olid ikka sadu kordi hinnatumad kui mingi 300 euri, kuulutatud filigraanseteks kunstisedöövriteks ja kohaldatud riigist väljaviimise keeld.
Töid hiigelsummade eest omandanud mitmed prestiisikad museuumid.
Väitis samuti, et tänapäeval metalli omadused täpsemalt määratavad ja tehnoloogilised protsessid ja paremini kontrolli all ja kvaliteet oluliselt parem.
Sepa Sell3. august 2013, 10:28
"Taimo töö uhkus ja au on aga Damaskuse terasest mõõgad ja noad. "Ma olen teinud kaks Jaapani katanat (samurai mõõk – toim.), ühe viikingi, kaks kasaka mõõka ja kunagi olen teinud ka ühe rapiiri," loetleb ta. Kokku on ta sepistanud umbes kümme mõõka. Seevastu Damaskuse mitmekihilisest terasest nuge on Taimo vorminud enam kui tuhatkond."
Sellest kohast edasi lugeda on juba suht ühe mehe egotripp :) Tubli käsitööline muidugi aga see on ka kõik. Tehniliselt on tegu odavate "võltsinutega".
Tehkem omale selgeks mis on Damaskuse teras ning millest ja kuidas tehakse traditsooniline KATANA. "Damaskust" on järele aimatud sajandeid. Erineva koostisega teraste kokku "keetmisel" saadud kirju metall ei ole Damaskus.
dolbajoobile3. august 2013, 10:07
Pole siin imelikku midagi. Kui inimese valitud riietumisstiil on moetrendidest väga erinev, siis on kaltsukas praktiliselt ainus koht, kust endale sobivaid riideid leida.
dolbajoob3. august 2013, 10:03
Miks pean toetama mingit seppa,ostan noa poest.Ühe noa eest saab 300 euri aga riideid ostab kaltsukast,imelik.
Lea3. august 2013, 08:57
No on hea artikkel:Kirjeldused sepa kohta ja sepa enda jutt loomulikult ka.Eriti meeldis artikli pealkiri.Edu ja kordaminekuid Sepale-Taimo Kõrvemaale ja ajakirjanik Jaanus Kullile.
Võta3. august 2013, 08:52
ise vasar ja tao prooviks tunnike rauda. Vean kihla, et esimese viie mindiga on süda rütmist väljas ja mitu päeva lihased haiged, et ei kannata madalaks lastud vedrudega ja vahtralehega varustatud bemmi istuda. Just seda võib su jutust järeldada .