Inimesed
3. august 2013, 08:00

Els Himma valib üritusi hoolikalt (8)

"Ma ikka enne vaatan ja mõtlen ja kogun infot ja olen arvutis ja uurin, mis asi see on, ja siis lähen. Aeg on kõige kallim asi, mis inimesel üldse on, ja ma ikka mõtlen päris hästi järele, kuhu ma lähen," tunnistab lauljanna Els Himma, et ei langeta üritustele mineku otsuseid kunagi spontaanselt.

"Järvide festivalil oli sümfooniakontsert, kus esines viiuliga Hilary Hahn ja dirigeeris Paavo Järvi. See on mu viimaste aastate kõige suurem elamus!" meenutab lauljanna Järvi Akadeemia raames antud kontserti, mida käis kuulamas eelmisel nädalal lõppenud rahvusvahelisel Pärnu muusikafestivalil.

Nädal aega enne seda oli tal taas asja Pärnusse. Seekord mitte publikuna, vaid tööle. Nimelt kuulus Himma Raimond Valgre 100. sünniaastapäevale pühendatud rahvusvahelise pop- ja džässlauljate võistluse "Pärnu ballaadid" žüriisse.

Pärnus olemist nautis ta väga. "Mulle, ausalt öeldes, Pärnu meeldib. Pärnu on super!"

Himma arvab, et tal on töö ja puhkus praegu kenasti tasakaalus. Augustis ootavad ees esinemised, milleks tuleb valmistuda, ja ka lapselapsed tulevad külla. "Igasugust toredat tegemist on hästi palju!" räägib ta.

Suveüritustele minekuks Himmal väga mahti polegi.

"Kuidagi on lihtsalt nii juhtunud. Kõigeks muuks läheb nii palju aega. Ja need suveüritused on siiski nagu nooremate inimeste jaoks ja suurem osa on lõbutsemiseks, aga ma lõbutsemisest ei ole ma enam nii väga huvitatud."

Traditsiooniliselt tähistab Himma igal suvel õdede sünnipäevi, vabariigi tähtpäevi, lähedaste tähtpäevi ja ka surmapäevi. "Kõiki tuleb meeles pidada, oma sugulasi ja lähedasi," ütleb ta.

Praegu harjutab Himma hommikuti laulmist ja siis läheb Kadriorgu jalutama.

Lõunamaale ta ei igatse. "Ma otsisin, kuidas ma saaksin teha ühe Norra reisi laevaga, aga ma ei leidnud ja kõik muud asjad tulid kaela," räägib lauljanna. Eesti peal ringi sõitmist aga jätkub. "Lähen esinema Haapsallu ja mujale."